Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Еве сега за тест инсталирав PES 8 ја пуштив на братучед ми ја играше 20 мин и компјутерот се изгаси. Чаре?

Интегрираната графичка слаба е... Исто провери ја во биос температурата колку качува. Не може да поддржи такви игри барем моја претпоставка, ти треба солидна графичка.
Дали ти се рестартира кога не играш? Ако не тогаш тоа е тоа.

Еве сега за тест инсталирав PES 8 ја пуштив на братучед ми ја играше 20 мин и компјутерот се изгаси. Чаре?
можеби хард дискот се грее многу па се гаси... моето идеше до 48 степени.. но ги извадив капаците од стана двата и сега стандарртно е 37-40 .... пробај и ти отвори.. зш сега времет е топло и за кратко време многу се грее компјутерот

Интегрираната графичка слаба е... Исто провери ја во биос температурата колку качува. Не може да поддржи такви игри барем моја претпоставка, ти треба солидна графичка.
Дали ти се рестартира кога не играш? Ако не тогаш тоа е тоа.

Не се рестартира кога не играм!

можеби хард дискот се грее многу па се гаси... моето идеше до 48 степени.. но ги извадив капаците од стана двата и сега стандарртно е 37-40 .... пробај и ти отвори.. зш сега времет е топло и за кратко време многу се грее компјутерот

Ај ќе пробам сеа може е до тоа.

Фала на советите!

Нема врска тоа со хард дискот чим кога не играш си е нормално ти прегрева бидејќи ти е слава графичката не може да поддржи.

Нема верска тоа со хард дискот трпи тој температура

Нема врска тоа со хард дискот чим кога не играш си е нормално ти прегрева бидејќи ти е слава графичката не може да поддржи.
па не знам дали има или нема но кај мене имаше софтвер што после 50 степени температура гасеше копмјутерм

може да е до графиката .да проба да симне нов драјвер ... не знам што само предпоставив

па не знам дали има или нема но кај мене имаше софтвер што после 50 степени температура гасеше копмјутерм

може да е до графиката .да проба да симне нов драјвер ... не знам што само предпоставив

Каков е тој софтвер ? Јас знам дека доколку процесорот достигне одредена температура (60-70-80 степени) за да се спречи негово расипување, компјутерот се гаси а за таков софтвер немам слушнато...

Може некако да ја избришам Корпата од декстоп?

Да, може. Еве како:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Desktop\NameSpace.
Овде најди го следниов клуч: {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} и избриши го.

Во случај да се предомислиш, на сајтот на анхоч го најдов ова:

Бидејќи овој процес бара едитирање на Регистерот, како и секогаш најпрво направете бекап на System.dat и User.dat, кои се сокриени во Windows директориумот.
Отворете го Регистерот и навигирајте до:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Desktop\NameSpace

Во левиот панел, кликнете со десното копче на NameSpace клучот и одберете New>Key. Напишете точно:

{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

и притиснете на Enter. (За да не згрешите, наједноставно би било да ја копирате горната линија во Clipboard-от и потоа да притиснете Ctrl-V по селекцијата на New>Key.) Во десниот панел кликнете со десното копче на (Default) и одберете Modify. Во Edit String дијалогот, на Value Data линијата, напишете:
Recycle Bin
и кликнете на OK. Затворете го Регистерот, кликнете еднаш на десктопот и притиснете F5 (за освежување), и ете ја вашата Recycle Bin икона.

Може некако да ја избришам Корпата од декстоп?

Deleting Recycle Bin icon :

• Open registry Editor(regedit.exe) in Run Under start menu.
  • Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\
    Desktop\NameSpace\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
  • Delete the Key {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E} by right clicking on it & selecting Delete
  • Then close the editor.
  • Reboot or Restart your PC
after this your Recycle Bin icon will be removed from the desktop...

Bringing Back Recycle Bin Icon on Desktop again :

• Open registry Editor(regedit.exe) in Run Under start menu.
  • Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ Desktop\NameSpace
  • Then right click on NameSpace,select New & then select Key & name it as
    {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}
  • Your Recycle Bin icon will again be restored....

Каков е тој софтвер ? Јас знам дека доколку процесорот достигне одредена температура (60-70-80 степени) за да се спречи негово расипување, компјутерот се гаси а за таков софтвер немам слушнато...

Се поставува соодветно температура во биос на колку ќе се гаси компјутерот. Тоа е најсигурна метода :wink:

Се поставува соодветно температура во биос на колку ќе се гаси компјутерот. Тоа е најсигурна метода :wink:

Тоа и јас го мислев со она дека компјутерот сам се исклучува при одредена температура, но тие сетирања се прават во биос (што би било ризично доколку незнаете што сакате). Затоа го прашав за софтверот... :)

Hard Disk Sentinel .. има опција после одредена постигната температуре да се угасне копјутерот...

Mr.Inf3ction тој програм што го пишуваш е за hdd нема никаква врска со температура на процесор за кое што се зборуваше :)
Не за друго за да не ги мешаме работите, како и да е интересно програмче за hdd.
Продолжуваме понатаму
---------

Ме интересира имам xp 32 бит инсталирано на лап топ а имам 4 ГБ рам меморија ми ги покажува како 2,96 ГБ ? Дали само толку покажува xp а сите 4 ГБ ги користи или не ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom