Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Decki mi treba pomos ama mn. mi e itno. imam file od 7.8 GB, i treba da go podelam na dva ili poveke dela. aj kazite programa i kako da go podelam file-ot.

Winrar, на пример.

Winrar, на пример.
yepp.. со Winrar, десен клик на фајлот што сакаш да го поделиш на повеќе дела и идеш Add To Archive во прозорчето што ке се појави одбираш локација каде да го зачува и лево долу имаш Split To Volumes, Bytes ... таму даваш вредност во бајт и според тоа фајлот ќе се подели на дела пр ако напишеш 1,000,000 ке го сподели на 78,000 дела т.е секој дел ке има 1 мб
100мб=104857600 бајт
1гб/1000мб=10485760000 бајт

од како ќе запишеш еден дел колку бајти да е стисни ок и чекај .. ќе потрае процесот:smir:

yepp.. со Winrar, десен клик на фајлот што сакаш да го поделиш на повеќе дела и идеш Add To Archive во прозорчето што ке се појави одбираш локација каде да го зачува и лево долу имаш Split To Volumes, Bytes ... таму даваш вредност во бајт и според тоа фајлот ќе се подели на дела пр ако напишеш 1,000,000 ке го сподели на 78,000 дела т.е секој дел ке има 1 мб
100мб=104857600 бајт
1гб/1000мб=10485760000 бајт

од како ќе запишеш еден дел колку бајти да е стисни ок и чекај .. ќе потрае процесот:smir:
Не мора така може и вака на по лесен начин

На пример фајлот е 600 МБ сакаш да го поделиш на 100 МБ тоа ти се 6 рара
Во Split To Volumes, Bytes пишуваш 100m
Ако фајлот е 7 GB сакаш да го поделиш на 4 GB во Split To Volumes, Bytes пишуваш 4000m и ке ти го направи 4 GB

Сеа кое е по лесно моето или твоето ?

Не мора така може и вака на по лесен начин

На пример фајлот е 600 МБ сакаш да го поделиш на 100 МБ тоа ти се 6 рара
Во Split To Volumes, Bytes пишуваш 100m
Ако фајлот е 7 GB сакаш да го поделиш на 4 GB во Split To Volumes, Bytes пишуваш 4000m и ке ти го направи 4 GB

Сеа кое е по лесно моето или твоето ?
what is the point of this?

Ај ќе замолам воздржете се од оф топик мислења и меѓусебни расправии, да не се нарушува темата без потребно :helou:
----------------

otvori notepad pastiraj go textov i snimi go so nastavka .reg
posle klikni go dvapati pa na accept :

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Group Policy Objects\LocalUser\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System]
"**del.DisableTaskMgr"=" "

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\system\]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
"DisableCAD"=dword:00000000

Фајлот не бил регистри скрипт. :((

@Brainwasher го направи ова во cmd за да можеш да ги користиш партициите?

C:\ attrib -r -s -h autorun.inf
C:\ del autorun.inf

И соодветно за другите партиции кои ги имаш пример D:\ E:\ ....

За проблемите со task manager симни некој антивирус/анитспајвер од темава и скенирај.
Ако не ти помогне и тоа најдобро да си направиш формат, ако веќе можеш. Па пиши повторно...

А кога го сејфуваше како .reg фајл, откако го напиша името, намести на All Files наместо Text Document?:smir:

Да, наместив. Истото се случува.

@Brainwasher го направи ова во cmd за да можеш да ги користиш партициите?

C:\ attrib -r -s -h autorun.inf
C:\ del autorun.inf

И соодветно за другите партиции кои ги имаш пример D:\ E:\ ....

За проблемите со task manager симни некој антивирус/анитспајвер од темава и скенирај.
Ако не ти помогне и тоа најдобро да си направиш формат, ако веќе можеш. Па пиши повторно...

Со партициите средив благодарејќи на Malwarebytes.
Ви благодарам на сите на укажаната помош.

Дечки имам еден гаден проблем.

Почнав да форматирам еден компјутер со WIndows XP SP2 Home Edition....почна да се форматира...се копираа фајловите ...се направи рестарт и точно на оваа слика

wxpins10ua3.gif

Ми дава еден Fatal Error ! никаква опција да го игнорирам тоа...ми дава само Close, а кога ке стиснам Close ми се рестартира компјутерот доаѓа пак до местото како на сликата погоре и пак го дава тој Ерор.
Во тој Ерор ми пишува дека не е во ред нешто со дискот...и ми вика да ставам друг диск и да продолжи со инсталирањето...ми се најде еден друг виндоус при рака...ама тој беше XP SP3 Pro..го ставив тоа цеде стиснав Close, пак рестарт се напраи и повторно истиот ерор ама во оваа порака пишува дека неможе да продужи со тој виндоус. (веројатно бара да продужи со Home Edition)

Да не знае некој што би можело да биде ? пошто ми прсна главава.

и ако имам лошо објаснето во постот ..слободно потпрашајте!

Дечки имам еден гаден проблем.

Почнав да форматирам еден компјутер со WIndows XP SP2 Home Edition....почна да се форматира...се копираа фајловите ...се направи рестарт и точно на оваа слика

wxpins10ua3.gif

Ми дава еден Fatal Error ! никаква опција да го игнорирам тоа...ми дава само Close, а кога ке стиснам Close ми се рестартира компјутерот доаѓа пак до местото како на сликата погоре и пак го дава тој Ерор.
Во тој Ерор ми пишува дека не е во ред нешто со дискот...и ми вика да ставам друг диск и да продолжи со инсталирањето...ми се најде еден друг виндоус при рака...ама тој беше XP SP3 Pro..го ставив тоа цеде стиснав Close, пак рестарт се напраи и повторно истиот ерор ама во оваа порака пишува дека неможе да продужи со тој виндоус. (веројатно бара да продужи со Home Edition)

Да не знае некој што би можело да биде ? пошто ми прсна главава.

и ако имам лошо објаснето во постот ..слободно потпрашајте!
Odi vo Bios stavi da bootira samo od cd (drugite ako ima opcija off) i startuvaj nova instalacija so novoto cd
Ili probaj prvin so nekoja bootabilna alatka da napravis check disk mozes i so win cd no treba da odberis recovery console (pred instalacijata) i da ja stavis slednava komanda chkdsk /p /r

Odi vo Bios stavi da bootira samo od cd (drugite ako ima opcija off) i startuvaj nova instalacija so novoto cd
Ili probaj prvin so nekoja bootabilna alatka da napravis check disk mozes i so win cd no treba da odberis recovery console (pred instalacijata) i da ja stavis slednava komanda chkdsk /p /r

Ставено е да ботира.....а како да ја употребам таа алатка?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom