Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Паметни овие од Касперски бе мајката.....да ги ****.А крак што немам,немам ништо,ако има некој крак нека прака на ПП.
Или па кажете некој добар антивирус да инсталирам,имам НОД 32,ама знае да застане некогаш да се укочи...
AVG! Џабе е!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Ваљда не е софтверско, али овде мислам дека ке добиам најбрз одговор. Некој решение за ова има ли ? =\

• Имам Samsung SyncMaster 940NW - стар 1.5 год. (сл.1)
  • Дали ги гледате белите сенки кај иконите, линии на целиот декстоп ? Наеднаш се појавија. (сл.2)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ваљда не е софтверско, али овде мислам дека ке добиам најбрз одговор. Некој решение за ова има ли ? =\

• Имам Samsung SyncMaster 940NW - стар 1.5 год. (сл.1)
  • Дали ги гледате белите сенки кај иконите, линии на целиот декстоп ? Наеднаш се појавија. (сл.2)
Прво, малку логика:

И самиот викаш дека ти е сјебан мониторот, а тука не прашуваш дали го гледаме тоа што го гледаш САМО ТИ и само на ТВОЈОТ МОНИТОР :)

Прво провери дали ти е до каблите (за напојување и за поврзување со графичка). Ако е до нив, купи си нови и терај, ако не однеси го на сервис зашто при крај е со живот.

Р.Ѕ. Ако сакаш да видиме како изгледа, сликај со апарат и стави ја сликата.:star:

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Прво, малку логика:

И самиот викаш дека ти е сјебан мониторот, а тука не прашуваш дали го гледаме тоа што го гледаш САМО ТИ и само на ТВОЈОТ МОНИТОР :)

Прво провери дали ти е до каблите (за напојување и за поврзување со графичка). Ако е до нив, купи си нови и терај, ако не однеси го на сервис зашто при крај е со живот.

Р.Ѕ. Ако сакаш да видиме како изгледа, сликај со апарат и стави ја сликата.:star:
dumb. :|

Неам при мене некој квалитетен апарат, што би се видело убаво, здравје друг ден. btw, нека седи постот, можеби некој го имал сличниот проблем..

/shy.

edit:
Корун, кабелот за напајање го сменив, сега е се во ред. Фала :)

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Абе имам проблем, тава е мислам ОФФ ТОПИК:S
Незнам кај да пишам.
За 1-2 саата играм играм и ќе ми се исклуче пц право..
сега се права така:(

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Абе имам проблем, тава е мислам ОФФ ТОПИК:S
Незнам кај да пишам.
За 1-2 саата играм играм и ќе ми се исклуче пц право..
сега се права така:(
Исчисти ги кулерите од прашина.

Едит: И види колку ти е CPU Usage, ако е над 30% ништо чудно и да имаш вируси.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
А такво, каде да одам за CPU Usage да видам?
Знаев ама не ми теќине.

Член од
26 мај 2009
Мислења
73
Поени од реакции
2
Ако мозе некој линк за превод на филмови да ми даде?

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
SpeedFan; PC Wizard 2008

Во врска со загревањето, исчисти го кулерот на процесорот. Најверојатно е полн со прашина па затоа многу загрева (и како резултат на тоа самиот компјутер се исклучува за да не дојде до некое оштетување)
EVEREST Ultimate Edition не само температура и се друго матична..., и така натака и така натака :smir:
Проблемот бил до напојувањето. Кулерот застанува, не врте секогаш и затоа ми исклучувал компјутерот, не било до процесорот. Фала! :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom