Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ej ... Абе до што е работата до драјверот на графичката или до нешто др е ... кога разлистувам пример страници или некои игри од маме додека одам со скролот на доле како да ми сецка ... до што може да е ... инсталирав 3 драјвери ... и пак исто ? Ај некој нека ми помогне :P фала однапред
Избриши ги драјверите со програмава и пробај поново, секако пази да не исталираш за друга графичка :helou:
Ати -http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
Нвидиа -http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Па кога одам донлоад ми вика избери локација ... а никаде нема каде да се избере :S ( а тој проблем на главa ми се качува :mad: )

Член од
12 октомври 2008
Мислења
1.945
Поени од реакции
89
ПОМОШ! Не знам што му стана на овој компјутеров, сликата на мониторот е свртена наопаку за 180 степени, додека ви ја пишувам поракава е така, едвај се логирав и ја најдов темата, ве молам да не знае некој зошто е вака ? ?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
ПОМОШ! Не знам што му стана на овој компјутеров, сликата на мониторот е свртена наопаку за 180 степени, додека ви ја пишувам поракава е така, едвај се логирав и ја најдов темата, ве молам да не знае некој зошто е вака ? ?
Ако имаш nvidia графичка, десен клик на desktop nVIDIA Control panel standard settings и rotate display

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Zasto i kako e vozmozno da ne mi raboti simbianot?

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Како да инсталирам икони ? File type : ICon не ми кажувајте дека ќе мора 1 по 1 ?Нема шанси тоа да правам

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
Вака... имам проблем со компјутеров, се надевам софтверски. Кога пуштам некоја фул скрин игра или што било се ми се пореметува после. На пример: Пуштам WoW и почнува да ми кочи или пак да ја снемува земјата во играта и почнува да сецка ненормално многу. Кога ја гасам играта и се враќам на десктоп, гледам десктопот се пореметил... 640x480 резолуција 3 bit. Неможам да вратам додека не напраам рестарт. По рестартот се враќа во нормала. Нема ден да не ми помине а компјутеров да не го рестартирам најмалку 3 пати (после губам нерви). Знам дека е до графичката нешто. :toe:
Има шанси да го опраам чудово, а да не праам формат?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Вака... имам проблем со компјутеров, се надевам софтверски. Кога пуштам некоја фул скрин игра или што било се ми се пореметува после. На пример: Пуштам WoW и почнува да ми кочи или пак да ја снемува земјата во играта и почнува да сецка ненормално многу. Кога ја гасам играта и се враќам на десктоп, гледам десктопот се пореметил... 640x480 резолуција 3 bit. Неможам да вратам додека не напраам рестарт. По рестартот се враќа во нормала. Нема ден да не ми помине а компјутеров да не го рестартирам најмалку 3 пати (после губам нерви). Знам дека е до графичката нешто. :toe:
Има шанси да го опраам чудово, а да не праам формат?
А на која резолуција ја играш играта?

Ова се случува неретко ако игрите ги играш на резолуција пониска од таа на која ти е виндовсот.....и тоа со постарите игри..ништо страшно....:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
http://img197.imageshack.us/my.php?image=asdqweasd.png

(десно коше горе)

Ве молам видете дали некој имал таков проблем на MSN ..
Глупаво е многу , ме нервира не знам како да го гасам ..
Помош.
Си инсталирал некој глуп додаток за МСН (за икони, смајлиња, такви глупости). Побарај во Add/Remove треба да го најдеш и избриши го.

Како да инсталирам икони ? File type : ICon не ми кажувајте дека ќе мора 1 по 1 ?Нема шанси тоа да правам
Објасни малку, како мислиш да "инсталираш" икони?

DaN-MaN

Warlock
Член од
1 февруари 2007
Мислења
491
Поени од реакции
3
А на која резолуција ја играш играта?

Ова се случува неретко ако игрите ги играш на резолуција пониска од таа на која ти е виндовсот.....и тоа со постарите игри..ништо страшно....:toe:
Епа виндовсот ми е на 1152x864, а ВоВ ја цепам на Дефолт (1024). Ќе пробам утре, а сега идам да спијааам :)

PS: Пишете и други решенија на проблемов

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Епа виндовсот ми е на 1152x864, а ВоВ ја цепам на Дефолт (1024). Ќе пробам утре, а сега идам да спијааам :)

PS: Пишете и други решенија на проблемов
Друже сигурен си дека немаш вирус?!?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom