P
Princ
Гостин
Види во таск менаџер кој процес користи највише процесор/рам кога почнува да кочи.
Може и да ти прегрева. Исчистени ти се убаво сите кулери?Што може да е кај мене проблемот.......компјутерот ми кочи многу често во последно време,на секој пола саат скоро,проверив со антивирусите да не е некој вирус не ми најде ништо,што може да е фрката??
Мора да го рестартирам кога ке се укочи и ми иде на нерви така,ај помош.....:smir:
Ааааааај друже ме фати,не е пипнат од кога е купен и не ми кочел до сега ама баш ич,вечерва нешто почна да ме зеза.Може и да ти прегрева. Исчистени ти се убаво сите кулери?
Друже ај земи отвори малку зачисти ги кулерите на процесорот и на напојувањето. Ако не си сиугрен што правиш не понувај.Ааааааај друже ме фати,не е пипнат од кога е купен и не ми кочел до сега ама баш ич,вечерва нешто почна да ме зеза.
Инаку ми беше уклучена само Кајгана и мсн-то ништо повеке...
Jas sakav da ja iscistam mojata centrala. Nema da bidam sigurna sto pravam, ali prasina trganje e, sigurno ne moze da utnam nesto ili?Друже ај земи отвори малку зачисти ги кулерите на процесорот и на напојувањето. Ако не си сиугрен што правиш не понувај.
Алтернатива: Земи направи Disc Cleanup и обавезно Disc Defragment со некоја пософистицирана програма или со самиот дефрагментер вграден во Виндовсот!
Samo ne gi vadi kablite od hdd i DVD inaku nisto strasno ne e za cistenjeJas sakav da ja iscistam mojata centrala. Nema da bidam sigurna sto pravam, ali prasina trganje e, sigurno ne moze da utnam nesto ili?
Алтернатива: Земи направи Disc Cleanup и обавезно Disc Defragment со некоја пософистицирана програма или со самиот дефрагментер вграден во Виндовсот!
Како што ти кажа Ice, види по ПП ти пратив одлична програма со која ке можеш да го дефрагментираш компјутерот и да му направиш clean up. Исто така, земи отвори го и позачисти го малце и би требало да нема проблеми.Jas sakav da ja iscistam mojata centrala. Nema da bidam sigurna sto pravam, ali prasina trganje e, sigurno ne moze da utnam nesto ili?
Се е до тебе, како тебе ти одговара. Јас на пр. никогаш не би користел два browser-a од проста причина што не ми треба. Доволна ми е само лисицата. Истото и ти го препорачувам, доколку немаш некоја посебна причина за користење на два browser-a...Прашање ..Дали е подобро да користам само еден browser ..пр.Мозила ..или нема везе ако корстам истовремено и Мозила и Опера ....?
Нема некоја особена потреба од користење на два прелистувачи. Но и во исто време нема никаква разлика помеѓу користење на еден или три. Во зависност од потреба и што и како ти одговара :helou:..Прашање ..Дали е подобро да користам само еден browser ..пр.Мозила ..или нема везе ако корстам истовремено и Мозила и Опера ....?
ПровериДајте ми некоја програма да го дефрагментирам компјутерот....фала...:smir: