Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Луге како да го сменам фонтот на прводот. Кириличниот превод не ми го дава во гом плеер. Пробав со code page - curillic aма пак не сака. нешто во контрол панел да не треба да се смени?

znaete za sto zboram neli...
A проба да го отвориш преводот со Notepad да видиш дали е на кирилица и таму?

Ако и таму не го бива, немаш кирилична поддршка.

Jordan Rudess

Tonight's the night.
Член од
3 декември 2008
Мислења
412
Поени од реакции
53
Па имам мислам. Се беше ок пред да го преинсталирам компјутерот што значи не е проблемот во преводот,мислам дека се местеше некаде само не ми текнува како беше.. Ај да пробам и БС

Сега пробав Notepad. Нема кирилична подршка. А како да ставам?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.757
Поени од реакции
5.023
Senki

Шо е работава со мониторов у последно време...на сликата се гледаат сите фолдери со сенки , а сурфанјето е бетер сите букви по 3 пати ги гледам ....ако го знае некој лекот ..изволте

Attachments

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
^^
Да на ти е позадината таква? :wink:
И на пребарувачот ти се прават сенки?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.757
Поени од реакции
5.023
^^
Да на ти е позадината таква? :wink:
И на пребарувачот ти се прават сенки?

Не е до позадината ..насекаде има сенки ,а на пребарувачите е најлошо

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Шо е работава со мониторов у последно време...на сликата се гледаат сите фолдери со сенки , а сурфанјето е бетер сите букви по 3 пати ги гледам ....ако го знае некој лекот ..изволте
Јас тука не гледам никакви сенки.

Да не ти е сјебан мониторот???

Дај слика кога сурфаш на нет, ма сликај со апарат или со мобилен, не на Print Screen, па после истата слика со принт стави ја тука.

Член од
11 јануари 2009
Мислења
722
Поени од реакции
90

и јас го симнав овој виндоус и кога го одпакував ми го даде вака...а вака мислам неможе да се форматира, па ако може помош од вас..што да средам ...за да успеам да го форматирам

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

и јас го симнав овој виндоус и кога го одпакував ми го даде вака...а вака мислам неможе да се форматира, па ако може помош од вас..што да средам ...за да успеам да го форматирам
Како што гледам .ехе е програмата ексекутабилна е. Значи стартувај го сетап.ехе
Исто отвори го тој фајлот READ1ST

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Луге како да го сменам фонтот на прводот. Кириличниот превод не ми го дава во гом плеер. Пробав со code page - curillic aма пак не сака. нешто во контрол панел да не треба да се смени?

znaete za sto zboram neli...
Кликни овде и со малце познавање на Англискиот јазик ќе си го решиш проблемот?

Г

Гоццццце

Гостин
Имам голем проблем.
Пред 2 недели фатив многу вируси, ми се креваа процеси неможев компјутерот да си го уклучам и го форматирав и има ставено нов виндоус сп3. Е сега, сега има ставено нод322, тјун ап и нешто слично. По 2 дена одкога го форматирав пак се појавија вирусите, а не одам на апсолутно никакви страници, т.е тие два дена не ни ми беше компјутерот уклучен. Кога го уклучив прочеппкав нешто кајгана едно друго и пак се појавија тоа процесите, значи 72.ехе 60.ехе 61.ехе 65.ехе, и ми го кочеа компјутерот и нетот. И ги ставив тие на фајервол и видов рај еден ден. Сега процесот System, цело време е на 80-100% cpu usage и неможам нипто да направам. Најдов на гугл дека е вирус, нодот не го наоѓа, пробав и со други анти спајвер програмчиња ништо, најдов и на нет дека демек на некој тоа му се управило после форматирање, форматирав и пак ништо, цело време ми кочи компјутерот и незнам веќе шо да правам. Помош? Неможам а и несакам пак да форматирам веќе ми скурчи и од компјутери и од се. Има ли решение?

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583

Процесорот не ти чита 64 bit екстензии за тоа така ти го дава :smir:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
1 Прашање: Може ли некако да заклучам некоја папка и со пасворд да се отвара, или па да е зипувано нешто и кога ќе го кликнам да го отворам да треба точен пасворд да внесам за да можам да ги отворам документите?

2 Прашање: Како моментално да му дадам disable на нод 32? И ако отварам нешто сомнително, некои вируси на пример да не ми се уклучува, и да не ме предупредува?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
1 Прашање: Може ли некако да заклучам некоја папка и со пасворд да се отвара, или па да е зипувано нешто и кога ќе го кликнам да го отворам да треба точен пасворд да внесам за да можам да ги отворам документите?

2 Прашање: Како моментално да му дадам disable на нод 32? И ако отварам нешто сомнително, некои вируси на пример да не ми се уклучува, и да не ме предупредува?
1) Folder Lock!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom