Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
имам графичка ATI Radeon HD 2600 Series и ми јавува на некои игри за да ја апдејтувам се отепав од праење барање ама апдејт изгледа тешко да има што може да е дали е графичкава некоја серија за нигде зашто ја стаив нема 2 месеца. Што може да ако некој знеа за графички нешто помош??

Знам и јас го користам истото само ме интересираше зошто така да се дешава... Стварно не е во ред 100% од процесор да зема еден безвезен флеш... Па немаме сите Quad core процесори мајката...

:oftopic:Тоа прашај го генијот кој ја правел анимацијата!

Не знам кај да го постирам ова,па ајде тука!!
Кога ке го уклучам комјутерот ми се јавува доле на десктоп жолто иконче и пишува "Updates are ready for your computer."
Што е ова,кажете,ме интересира дали да го инсталирам или не???

Неколку пати го одбив и на секое ново уклучување на компјутерот се појавува...

имам графичка ATI Radeon HD 2600 Series и ми јавува на некои игри за да ја апдејтувам се отепав од праење барање ама апдејт изгледа тешко да има што може да е дали е графичкава некоја серија за нигде зашто ја стаив нема 2 месеца. Што може да ако некој знеа за графички нешто помош??

Кои ти се тие НЕКОИ игри, зашто графичкава е само за кантер и супер марио.

А за драјверите, побарај на www.amd.com

Не знам кај да го постирам ова,па ајде тука!!
Кога ке го уклучам комјутерот ми се јавува доле на десктоп жолто иконче и пишува "Updates are ready for your computer."
Што е ова,кажете,ме интересира дали да го инсталирам или не???

Неколку пати го одбив и на секое ново уклучување на компјутерот се појавува...

Чим незнаеш за апдејтите, подобро да ги исклучиш.
Оди во контрол панел па во Windows Update и таму исклучи.

Кои ти се тие НЕКОИ игри, зашто графичкава е само за кантер и супер марио.

А за драјверите, побарај на www.amd.com

Чим незнаеш за апдејтите, подобро да ги исклучиш.
Оди во контрол панел па во Windows Update и таму исклучи.
Игри пример Call Of Duty 1 ми бара апдејт OpenGL нешто , а и друга е Hunting Unlimited 2008 не ми е дојдено мн до овие игри ама уште полошо е што Maya 6.0 програм за 3D анимација не ми го подржава замрзнува, а ја пробав со 128 mb работи што ќе да е сигурно знаеш?

Игри пример Call Of Duty 1 ми бара апдејт OpenGL нешто , а и друга е Hunting Unlimited 2008 не ми е дојдено мн до овие игри ама уште полошо е што Maya 6.0 програм за 3D анимација не ми го подржава замрзнува, а ја пробав со 128 mb работи што ќе да е сигурно знаеш?

Со таа графичка си уклучил Maya??? Добро е што не ти се стопила :)

Ако веќе работиш на Maya, обавезно земи некоја асална графичка и многу јак процесор.

А драјвери си инсталира ли за графичката?

www.amd.com

Со таа графичка си уклучил Maya??? Добро е што не ти се стопила :)

Ако веќе работиш на Maya, обавезно земи некоја асална графичка и многу јак процесор.

А драјвери си инсталира ли за графичката?

www.amd.com
Не ми ја ни уклучи Мaya само замрзнува а драјвери се инсталираат имам за неа а процесор 1.61 ми е Amd sempron a што графичка предлагаш просечна но добра?

не можам да инсталирам Мозила :\. Користев, почна да ми отвара ептен споро, анинстал и дадов се префрлив на Хроум.
Овој па е многу тапа сакам да си се вратам на Мозила. Инсталирам се си оди фино на крај кликам launch и не се ми отвара ништо.
чаре моља.

не можам да инсталирам Мозила :\. Користев, почна да ми отвара ептен споро, анинстал и дадов се префрлив на Хроум.
Овој па е многу тапа сакам да си се вратам на Мозила. Инсталирам се си оди фино на крај кликам launch и не се ми отвара ништо.
чаре моља.

Проба двоклик на Firefox???

Не ми ја ни уклучи Мaya само замрзнува а драјвери се инсталираат имам за неа а процесор 1.61 ми е Amd sempron a што графичка предлагаш просечна но добра?

Што ќе ја уклучи Maya кога графичката и процесорот ти се слаби за програмата.

Ако ти треба професионално Maya тогаш ќе си земеш и асален процесор и асална графичка, а не просечна.

Ако ти треба професионално Maya тогаш ќе си земеш и асален процесор и асална графичка, а не просечна.

не дво...стоклик пробав уште да се качам на маусот фали :)))

не дво...стоклик пробав уште да се качам на маусот фали :)))

Инсталирај Revo Uninstaller, избриши Firefox преку него, па после инсталирај ја пак.

Инаку, имаш најнова Firefox 3.5 BETA

Абе... дали на некој му се дешава ова мене шо ми се дешава???
Ко ќе отворам кајгана портал, Фајрфоксот 100% од процесорот ми зема, и сигурен сум дека е од флешот кој е поставен на страницата! Ова ми се дешаваше и ко ќе отворев он нет, имаше иста реклама и на кајгана и на он нет тогаш за опел мислам беше, абе корни процесорот !
Еве пример ко ќе отворам порталот, и пример ко ќе отворам форумот ( на форум не зема ресурси )... Колку шо знам порано ова не ми се дешаваше, имам amd 64 3500+ процесор и 512 рам, значи солидно...

my.php

my.php

И кај мене на кајгана.com го прави ова а и на некој други страници...

Епа не би требало да праи проблем процесорот за maya ама за графичкава ми е поважно како што да праам ако може преку ПП. позз

Епа не би требало да праи проблем процесорот за maya ама за графичкава ми е поважно како што да праам ако може преку ПП. позз

Уште не пиша дали работиш професионално Мaya. Изгледа не, иначе ќе знаеше дека за рендерирање на 3D ќе ти треба минимум Core2Duo или уште подобро, Core2Quad процесорче.

За графичка нешто над 4000 сериите од ATI или GTX сериите од NVIDIA.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom