Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Уште не пиша дали работиш професионално Мaya. Изгледа не, иначе ќе знаеше дека за рендерирање на 3D ќе ти треба минимум Core2Duo или уште подобро, Core2Quad процесорче.

За графичка нешто над 4000 сериите од ATI или GTX сериите од NVIDIA.
Не не ми е професионално ми треба за на фалкутет па знам дека е слаб ама графичкава ја зеза работава инаку GTA SA мрезно ја играм ок е. Значи на 4000 серии да барам к фала

Абе еј може ли некој да ми помогне :S Кога го оклучувам пцто ми се појавува нели графичка и после почнува се да се рестартира :jaj: ??? Дај некој ако знае нека помага ... не може да подигне нешто :S Кога го оклучив лајв цдто од линукс и сакав да отворам дискот Ц или Д не биваше ... дај некој нека помага ...

Абе еј може ли некој да ми помогне :S Кога го оклучувам пцто ми се појавува нели графичка и после почнува се да се рестартира :jaj: ??? Дај некој ако знае нека помага ... не може да подигне нешто :S Кога го оклучив лајв цдто од линукс и сакав да отворам дискот Ц или Д не биваше ... дај некој нека помага ...

Извади ги хард дисковите и рамот, и врати ги пак.

дали некој знае зш Facеbook не ми известува т.е праќа порака кога некој ке коментира во некоја слика. или адне што и да се случува не ме известува за ништо
solution????

дали некој знае зш Facеbook не ми известува т.е праќа порака кога некој ке коментира во некоја слика. или адне што и да се случува не ме известува за ништо
solution????

Оди во Settings - Notifications и намести си таму за што да те известува.

А некогаш не известува зашто сеуште ја усовршуваат страната па некои работи не им се допраени.

Оди во Settings - Notifications и намести си таму за што да те известува.

А некогаш не известува зашто сеуште ја усовршуваат страната па некои работи не им се допраени.
да де тоа го знам ги проверив сите се отворени но сепак нејќе...
можеби зш ја усовршуваат страната па за тоа
сепак фала

да де тоа го знам ги проверив сите се отворени но сепак нејќе...
можеби зш ја усовршуваат страната па за тоа
сепак фала

На меил ќе ти стигаат 100%

Како да избришам еден User што по се изгледа сам се направил....имам свој Усер кој го пишува како Компјутер Администратор и уште еден именуван како Администратор и е исто Компјутер Администратор....е сега сакам тој вториот да го избришам за да не ми се појавува да изберам кој Усер пред да го уклучам компјутерот?

Симнав една тема за комјутерот и одма ми се појави оваа на дисплау доле и една звездичка на која пишува --You many be a victim of softvare counterfeiting--.
Не можам слика да аплоудирам,не знам зашто.
Ај кажете чаре,ве молам.:smir:

Како да избришам еден User што по се изгледа сам се направил....имам свој Усер кој го пишува како Компјутер Администратор и уште еден именуван како Администратор и е исто Компјутер Администратор....е сега сакам тој вториот да го избришам за да не ми се појавува да изберам кој Усер пред да го уклучам компјутерот?

Симнав една тема за комјутерот и одма ми се појави оваа на дисплау доле и една звездичка на која пишува --You many be a victim of softvare counterfeiting--.
Не можам слика да аплоудирам,не знам зашто.
Ај кажете чаре,ве молам.:smir:

Колку само да те насочам... КЛИК

Еј абе го извадив и хардискот и рамот и пак ништо .... туку мислам дека сум го избришал од виндоусот тоа боот ... и сега не можам да го направам хардискот да го чита ... во биосот ми е се наместено ...

Изгледа дека е Администратор не ми дава таква опција:

ne mi go otvara task menager i registry editor go formatirav i pak istoto...

Изгледа дека е Администратор не ми дава таква опција:

Ne sum siguren ali mislam deka od koa iskoci XPSP2 CDto Administrator akauntot sam go kreira po default iako pri instalacija ti mu stavas da si nekoj user Ice da receme pa verovatno i zatoa ne se brise

ne mi go otvara task menager i registry editor go formatirav i pak istoto...

So permisiite ti e neso zaebano, probaj da gi resetiras ovaka:
4. Create a file called reset.cmd with Notepad. Copy the text below into the file reset.cmd and run reset.cmd with administrative rights (it may take a LONG time):

cd /d "%ProgramFiles%\Windows Resource Kits\Tools"
subinacl /subkeyreg HKEY_LOCAL_MACHINE /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CURRENT_USER /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subkeyreg HKEY_CLASSES_ROOT /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subdirectories %SystemDrive% /grant=administrators=f /grant=system=f
subinacl /subdirectories %windir%*.* /grant=administrators=f /grant=system=f
secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose ----->Vista

secedit /configure /cfg %windir%\repair\secsetup.inf /db secsetup.sdb /verbose ----->Ova e za XP
------------------------------------------------------------------
subinacl.exe e del od Windows Resource Kit taka da ako go nemas na disk simni go od negde.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom