- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 478
- Поени од реакции
- 15
Има во програм фајлс Images само слики имаше таму го стаив фајлот иста приказна :SИмаш за играта некој фолдер images? Би требало таму да биде сместено.
Има во програм фајлс Images само слики имаше таму го стаив фајлот иста приказна :SИмаш за играта некој фолдер images? Би требало таму да биде сместено.
Пробај да ги исклучи сите непотребни процеси. Можно е поради тоа да ти кочи.Здраво. Имам проблем. При стартување на компјутерот welcome скринот стои многу долго околу 5-6минути. Никогаш до сега не правел вака. Пред тоа пробав да ставам нови драјвери за графичка ама не работеа и ги вратив старите. Исто така пробав во регедит следново:
Напишано од Aristokrat
Забрзување на компјутерот преку "prefetch" (cache)
Ова е одлична техника во ХР која може да го убрза вашиот компјутер.
1. Стартувајте "regedit".
2. Пронајдете го клучот [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetControlSe ssion ManagerMemory ManagementPrefetchParametersEnablePrefetcher];
3. Поставете ја вредноста на "0" - "Disable", и на следните клучеви...
-->1-App launch prefetch,
-->2-Boot Prefetch,
-->3-Both
4. Рестартирајте го комјутерот.
ама го најдов само тоа Еnable Prefetcher беше стаено на 3 го стаив на 0 за да го пробам тоа али не беше нешо побрз само коа се лоадираше XP скринот беше побрз и го вратив на 3ка. Ај некој ако може да помогне плс. Фала однапред :smir:
Изгасени се сите непотребни процеси и од msconfig барем со тоа имам искуство. Антивирусот до сеа не правел проблеми NOD32 е. Немам ништо во Recycle Bin немам фрагменти користам Ashampoo Magical Defragment супер е и до сега не правел проблеми. Диск клинап пробав и на десктоп неам ништо освен Мy Computer, My net. places, 2 фолдери и 5 шорткати.Пробај да ги исклучи сите непотребни процеси. Можно е поради тоа да ти кочи.
Тоа се прави вака:
Кликни Start и одбери Run. Искуцај msconfig и оди во startup. Тука се што ти е по име на некоја програма ти што си ја инсталирал одштиклирај. Исто што и да ти се види сомнително исто или пак на google провери што е.
Исто пробај да смениш антивирус. Види да не ти јави некој нов вирис.
Избриши се што имаш во Recycle Bin и непотрбно на хард дискот преку My Computer селектирај диск и десен клик properties > disk cleanup. Провери и фрагментација на дискови.
Исто на декстоп пробај да го намалиш бројот на икончиња како и на големи фајлови.
Пробај некој подобар антивирус. Јас лично имам многу лошо искуство со Nod32. Со avast и avg не би требало да имаш проблем да го имаш инсталирано напоредно.Изгасени се сите непотребни процеси и од msconfig барем со тоа имам искуство. Антивирусот до сеа не правел проблеми NOD32 е. Немам ништо во Recycle Bin немам фрагменти користам Ashampoo Magical Defragment супер е и до сега не правел проблеми. Диск клинап пробав и на десктоп неам ништо освен Мy Computer, My net. places, 2 фолдери и 5 шорткати.
Ок ок фала ќе пробам ако нејке ништо не реинсталирам виндоус бегај кој ќе се мотка после со сите драјвери срања. Фала у секој случај :smir:Пробај некој подобар антивирус. Јас лично имам многу лошо искуство со Nod32. Со avast и avg не би требало да имаш проблем да го имаш инсталирано напоредно.
Инсталирај RegCleaner или нешто слично на ова да ти ги исчисти регистите.
Направи дефрагментација во Safe Mode тогаш се користат помалку ресурси.
Исто инсталирај ad-aware и spybot s&d да ти исчисти се останато.
Well if everything else fаil clean start is always the best. Реинсталирај го Windows. Можно е проблемот да е и до него.
Druze toj hdd regenerator so si go koristel dali raboti u windous ako raboti u nego ne go popravas najdi si alatka koja raboti vo DOS takov hdd regenerator drug nikoj probano i sigurno rabotiПробав со HDD Regenerator не најде ниеден бед сектор и проблемот останува. Ќе пробам со тоа со виндоусот шо е ако не помогне и тоа некоја друга идеја???? Инаку за следниов проблем пишав на call of duty world at war темата ама изгледа таму веќе никој не пишува (канта :S )па решив да пишам и тука така да ако сака некој да помогне бујрум:
ПОМООООООООШ! Ептен сакам да ја играм играва. Ја инсталирав и ја пуштам ми дава еррор: logo_small_cod5.iwi is missing. Couldn't load image 'logo_small_cod5' Help плс сите страници ги превртев
Едит: Го најдов фајлот и го даунлоадирав али сеа незнам кај да го копирам. :kesa: хелп... пробав во програм фајлс сите фолдери нејке. Идеи???
Druze bez navreda ama toa nisto ne poprava samo vreme gubenje e se sum probal od takvi glupostiПробај...
So ne e ok so nego e toa so realno ne gi poprava ostetenite sektori na hdd samo pravi windousot da gi skoka a pri toa skokanje ti gubis na performansiШто му фали на HDD Regenerator 1.61?
Пробува да ги поправи оштетените сектори, ако неможе да ги поправи, ги трга сите на страна и ги става во неалоцирана партиција и ти остануваат само здравите сектори да ги користиш. Пример од 10 GB HDD, ако 2 GB се оштетени, тие 2 ги трга на страна, како да не постојат, и после хардот ќе има капацитет од 8 GB.Druze toj hdd regenerator so si go koristel dali raboti u windous ako raboti u nego ne go popravas najdi si alatka koja raboti vo DOS takov hdd regenerator drug nikoj probano i sigurno raboti
Druze bez navreda ama toa nisto ne poprava samo vreme gubenje e se sum probal od takvi gluposti
So ne e ok so nego e toa so realno ne gi poprava ostetenite sektori na hdd samo pravi windousot da gi skoka a pri toa skokanje ti gubis na performansi
t.s. brzina na hdd
Ne tuku ne gi gledas a te usporuvaat inaku primeroti ti e kako se ne pominat hdd e sega gledaj u dos da najdes i siot prostor teba da ti bide aktiven pozdrav bez ne lociran prostorПробува да ги поправи оштетените сектори, ако неможе да ги поправи, ги трга сите на страна и ги става во неалоцирана партиција и ти остануваат само здравите сектори да ги користиш. Пример од 10 GB HDD, ако 2 GB се оштетени, тие 2 ги трга на страна, како да не постојат, и после хардот ќе има капацитет од 8 GB.
Kога пишав ГИ ТРГА НА СТРАНА се мислеше на тоа ТИ НЕ ГИ ГЛЕДАШ.Ne tuku ne gi gledas a te usporuvaat inaku primeroti ti e kako se ne pominat hdd e sega gledaj u dos da najdes i siot prostor teba da ti bide aktiven pozdrav bez ne lociran prostor
Ok samo ova "Подобро да изгубиш неколку GB одколку цел хард, нели?"Kога пишав ГИ ТРГА НА СТРАНА се мислеше на тоа ТИ НЕ ГИ ГЛЕДАШ.
Се зависи колку ти е сјебан хардот, ако може да се поправат секторите, се ќе си биде во најдобар ред, ако неможе, тогаш ќе се тргнат на страна. Подобро да изгубиш неколку GB одколку цел хард, нели?
Избриши sXe ако имаш инсталирано за кантер, и провери си дали имаш наместено таму да се мењаат јазици, дали имаш и MK и EN или само едно.HELP!!!
so fontot imam problem.toa dole sto e EN i MK i ne moze da mi se smeni vo MK.celo vreme mi e sega vo EN.koga ke pustam kompjuter samo togas moze MK i posle celo vreme samo EN. :salut: