Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Веќе не знам што да правам мислам дека во секој момент ќе го зашутирам ПЦто. Значи ова се случи:
Се враќам јас дома, си пуштам ПЦ и наеднаш гледам тастатурата не работи. Си мислам се извадил кабелот, го вадам, го ставам правам рес, не работи. Нов заклучок - цркнала тастатурата. Ја зимам на сестра ми тастатурата, ни таа не работи. 3 заклучок - Вирус во ПЦ. Правам рес и забележувам дека тастатурите работат во БИОС, но кога ќе влезам во Windows самото ПЦ ги гаси. Отварам во Control Panel во Keyboards и гледам таму една виртуелна тастатура( која никогаш не сум ја приклучил и првпат ја гледам) си стои на Location 0. Пробувам бришам драјвери, џабе после рес тие сами си се враќаат. + Во БИОС ја дава виртуелкава како обична тастатура приклучена на УСБ слот. Гасам се од сите слотови, тастатурава си стои. Дај помагајте ваков проблем првпат среќавам и веќе не знам што да правам.
Тастатурата на УСБ слот е или на PCI слот?

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Првин, ако се разбираш во форматирање, лесно ќе го средиш проблемот зошто како што изгледа проблемот е до погрешно инсталираниот драјвер кој тамошните експерти успеале да ти го посадат :) обично не трба никаков драјвер (додатен) за мрежната картица за истата да работи како што треба, значи само формат, инсталирање на остнатите драјвери (звук и графичка) и тоа е :)
Brat fala za ova, i ja znam taka :smir:

Ama mene mi bese dali ima nekoj drug nacin, koj ke preinstaliruva pak be ziv ti sve. Ne mozam li nekako da gi izvadam drajverite za mreznata samo, da gi deinstaliram, pa od novo da gi stavam ( sto znam deka tesko deka moze :tapp:)

Fla pak za pomosta

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Brat fala za ova, i ja znam taka :smir:

Ama mene mi bese dali ima nekoj drug nacin, koj ke preinstaliruva pak be ziv ti sve. Ne mozam li nekako da gi izvadam drajverite za mreznata samo, da gi deinstaliram, pa od novo da gi stavam ( sto znam deka tesko deka moze :tapp:)

Fla pak za pomosta
Dobro a proba li da go trgnes QoS Packet Scheduler i da go preinstaliras ???

To install QoS Packet Scheduler
Open Network Connections.
Click any connection, and then, on the File menu, click Properties.
Click Install, click Service, and then click Add.
Click QoS Packet Scheduler, and then click OK.

Za Uninstall znaes, samo klik na Uninstall

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Веќе не знам што да правам мислам дека во секој момент ќе го зашутирам ПЦто. Значи ова се случи:
Се враќам јас дома, си пуштам ПЦ и наеднаш гледам тастатурата не работи. Си мислам се извадил кабелот, го вадам, го ставам правам рес, не работи. Нов заклучок - цркнала тастатурата. Ја зимам на сестра ми тастатурата, ни таа не работи. 3 заклучок - Вирус во ПЦ. Правам рес и забележувам дека тастатурите работат во БИОС, но кога ќе влезам во Windows самото ПЦ ги гаси. Отварам во Control Panel во Keyboards и гледам таму една виртуелна тастатура( која никогаш не сум ја приклучил и првпат ја гледам) си стои на Location 0. Пробувам бришам драјвери, џабе после рес тие сами си се враќаат. + Во БИОС ја дава виртуелкава како обична тастатура приклучена на УСБ слот. Гасам се од сите слотови, тастатурава си стои. Дај помагајте ваков проблем првпат среќавам и веќе не знам што да правам.
На усб или пс2 порт ја поврзуваш тастатурата ?

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Sry не го видов постот:) Како и да е ова гомно-од проблем, го гуглав и испадна дека сум првиот што го има, или пак го имале некои примитивци па никој не напишал ни поплака за него :)

Член од
3 мај 2008
Мислења
601
Поени од реакции
7
симнав филмот the fast and the furious tokio drift и ми ја дава оваа икона ( еве слика ) па незнам преку која програма и како да го стартувам

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
симнав филмот the fast and the furious tokio drift и ми ја дава оваа икона ( еве слика ) па незнам преку која програма и како да го стартувам
Ikonata nisto ne ni kazuva, ukjuci tamu da ti pokazuva extenzii na fajlovite i kazi koja extenzija ti e fajlov od 800Mb pa posle ke praime muabet

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Со Даемон имаш пробано како ИСО фајл?
Исто како кај секцијата за филмови :smir:

ФлоуБТ

Потпис: Clever Bastard
Член од
17 февруари 2008
Мислења
1.582
Поени од реакции
66
Треба да го екстрактираш фајлот со Isobuster, или со некоја друга таква програма. :)
Побарај на Гугл, одма ќе најдиш. :)

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
Sanatorium po se izgleda ne si simnal film tuku igra ...i toa za PlayStationPortable :)
Eve ti tuka zirni go torrentov, go ima istiot fajl kako tvojot r0-fftd.iso ali torentov e The Fast And The Furious Tokyo Drift [EUR] [PSP] [English]...PSP iso fajl.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Зошто на пример кога влагам во Shared documents и во други фолдери не ми отвара одма,најобично,туку ми отвара со што сакам да го отворам,со кој програм,на пример со медиа плеер и такви слични работи.Ај за помош ке ве замолам.:kesa::smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom