Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Имам проблем .. На компјутерот немам цд ром .. Така сега земав од стариот компјутер цдромот и го вградив во сегашниот ... Се е ок работи ама не ѓи чита цдињата ? помош?
1. Исправен ли е цд-ромот......ласерот?
2. Види случајно тој широкиот кабел да не си го ставил наопаку.

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
1. Исправен ли е цд-ромот......ласерот?
2. Види случајно тој широкиот кабел да не си го ставил наопаку.
Цдромот е ок ...

Е сега тој широкиот кабел го нема на новиот компјутер ..
(ако се мисли на една широка трака , нешто слично на селутејп ? )
Па на стариот компјутер ја има , ја извадив од таму и пробав некако да ја спојам со новиот пц но немаше таква порта за да се спои..
Пробав и со биосот дали е се во ред , во ред беше и таму ..

помош?

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
627
Ако ти е нов компјутерот, треба да ти дадат едно книгиче мало од матичната. Види што подржува и види што не подржува, или ако немаш види на интернет :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Цдромот е ок ...

Е сега тој широкиот кабел го нема на новиот компјутер ..
(ако се мисли на една широка трака , нешто слично на селутејп ? )
Па на стариот компјутер ја има , ја извадив од таму и пробав некако да ја спојам со новиот пц но немаше таква порта за да се спои..
Пробав и со биосот дали е се во ред , во ред беше и таму ..

помош?
Па ти само елекрично си го поврзал.....ај види поарно на матичната плоча мора да има бар еден утор за старите широки кабли.

Пиши ја матичната што ја имаш

Г

Гоццццце

Гостин
Имам систем шо не чита мп3 цединја. Ако направам аудио CD со .мп3 песни ке ми ги чита ли на системот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам систем шо не чита мп3 цединја. Ако направам аудио CD со .мп3 песни ке ми ги чита ли на системот?
Нешто си се збунил.

Ако направиш аудио цд, тогаш на едно цд ќе ти собере околу 15-18 песни, а не како што мислиш по 100.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ако не е до каблите... провери ја графичката дали е убаво наместена... изади ја исчисти ја од прашина - исчисти го и слотот и пробај пак... а ако пак неќе а ПЦ-то работи... носи го на сервис и стискај палци да биде што поефтино.

С

Спенсер

Гостин
pomos ne mi go pali monitorot koga go startiram komjuterot
види ја графичката дали е добра...т.е. даи е добра наместена/заштрафена, да не мрда малце...кај мене така беше, али за заштрафиф и сеа е оК...

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Имам инсталирано македонски јазик за ХР, како можам да се вратам повторно на англиски?

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
Имам инсталирано македонски јазик за ХР, како можам да се вратам повторно на англиски?
Отвори Control Panel и најди таму нешто мислам беше Macedonian suport Pack и избриши го!!!

Член од
14 декември 2008
Мислења
1.709
Поени од реакции
126
Веќе не знам што да правам мислам дека во секој момент ќе го зашутирам ПЦто. Значи ова се случи:
Се враќам јас дома, си пуштам ПЦ и наеднаш гледам тастатурата не работи. Си мислам се извадил кабелот, го вадам, го ставам правам рес, не работи. Нов заклучок - цркнала тастатурата. Ја зимам на сестра ми тастатурата, ни таа не работи. 3 заклучок - Вирус во ПЦ. Правам рес и забележувам дека тастатурите работат во БИОС, но кога ќе влезам во Windows самото ПЦ ги гаси. Отварам во Control Panel во Keyboards и гледам таму една виртуелна тастатура( која никогаш не сум ја приклучил и првпат ја гледам) си стои на Location 0. Пробувам бришам драјвери, џабе после рес тие сами си се враќаат. + Во БИОС ја дава виртуелкава како обична тастатура приклучена на УСБ слот. Гасам се од сите слотови, тастатурава си стои. Дај помагајте ваков проблем првпат среќавам и веќе не знам што да правам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom