Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јуни 2008
Мислења
20
Поени од реакции
1
Вака сега, тие од позади ти се за звук и за микрофон, значи во твојот случај тоа синото ти е за звук, а зеленото ти е за микрофон. Значи џабе ќе се мучиш да ги поврзуваш звучниците во зеленото. Е сеа да видиш што звучна имаш... или симни ја Everest и види што звучна имаш, или пак иди во Start > десен клик на My Computer > Propertis > Hardware > Device Manager и тука види што ти пишува.
Abe za Mikrofonot toa si e vo red toa si e na crvenoto ...pred da go formatiram se si bese OK vo zelenoto si bese zvukot vo crvenoto mikrofonot ..sega na zelenoto nema nisto a vo sinoto e zvukot i e slab ne e kako porano sto bese ...

So everest probav mi go dava slednoto:
1.midi-out.0 0001 0066 Microsoft GS Wavetable SW Synth
2.mixer.0 0001 0068 Realtek AC97 Audio
3.wave-in.0 0001 0065 Realtek AC97 Audio
4.wave-out.0 0001 0064 Realtek AC97 Audio

A imam i drug problem ...Kupiv edna ebana kamera NEO NWC-1002 i so paketot so nea nemase nikakvo CD za da ja instaliram i si mislev deka ke moze taka da mi ja prima no nisto ...bez driveri ne ja saka i sega vo Device Manager samo mi ima ?=Pc Camera drugoto si e ok ..

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Abe za Mikrofonot toa si e vo red toa si e na crvenoto ...pred da go formatiram se si bese OK vo zelenoto si bese zvukot vo crvenoto mikrofonot ..sega na zelenoto nema nisto a vo sinoto e zvukot i e slab ne e kako porano sto bese ...

So everest probav mi go dava slednoto:
1.midi-out.0 0001 0066 Microsoft GS Wavetable SW Synth
2.mixer.0 0001 0068 Realtek AC97 Audio
3.wave-in.0 0001 0065 Realtek AC97 Audio
4.wave-out.0 0001 0064 Realtek AC97 Audio
Пробај со овие драјвери, само незнам колку ќе ти завршат работа.
Значи симни, инсталирај, рестартирај компјутер и види дали е како што треба.

С

Спенсер

Гостин
е вака... пред 10мин, го уклучувам компјутерот, и се нормално,си проаѓа тоа windows xp professional со цртките шо идат..и после тоа,наместо десктоп, на милисекунда се појавува плав екран испишан со некои букви и бројки т.е. BSOD, али неможе да се прочита што пишува...пробав и преку SAFE mode али нејќе...ХЕЛППП!!!
до windows-ot било...го форматирав и се е во ред...фала на советите и помошта!

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Како да избришам DirectX 10 ? Дознав дека 'дека не чинит' DX10, па сега сакам да го избришам и да го ставам DX9.0c. :smir:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Како да избришам DirectX 10 ? Дознав дека 'дека не чинит' DX10, па сега сакам да го избришам и да го ставам DX9.0c. :smir:
Кој виндовс го користиш, ако е виста тогаш е проблематично без него, ако ти е на ХР тогаш тоа не е dx 10 туку некоја руска направија си ставил и тешко дека ќе ја тргнеш без формат а да не го заебеш виндовсот.

DirectX 10 за виндовс ХР во Микрософт не постои

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Имам проблем со преводи. Кога пуштам филм на BSPlayer или на MV2Player, ок, ќе го наместам преводот да иде соодветно на филмот - на сликата. И после 20 секунди пак не одговара, пак отишол понапред или поназад. Помош ве молам, аман веќе?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Имам проблем со преводи. Кога пуштам филм на BSPlayer или на MV2Player, ок, ќе го наместам преводот да иде соодветно на филмот - на сликата. И после 20 секунди пак не одговара, пак отишол понапред или поназад. Помош ве молам, аман веќе?
Прво - кога симнуваш превод гледај да биде компатибилен со филмот т.е да одговара на тој што го прикачил филмот пр. aXXo dvd rip филм со aXXo dvd rip превод.

Второ - реинсталирај кодекси, совет ACЕ mega codec pack :smir:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ај сеа појаснување. Како да ракувам со кодеци, како тие би ми помогнале?
Фала најмногу
Нема што ракуваш со нив, само ги инсталираш, плеерите го користат оној кодек кој им е моментално потребен за пуштеното видео или аудио.

Препорачан пакет со кодеци....K-Lite Mega Codec pack

Препорачани плеери..GOM Player и KMPlayer

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.631
Поени од реакции
7.451
Преводот не е синхронизиран со видеото што си го симнала, симни некој друг компатибилен ко што ти напиша Apokalipto, idi на podnapisi.net имa опис под преводот дали е AXXO или друг со името на видео фајлот што си го симнала. Ако не најдеш таков ке треба да си поиграш со Subtitle Workshop програм за едитирање преводи koj има една опција која често ја користам и одма завршува работа за синхронизација доколку преводот не е ептен раштиман. Опцијата е First/LAst sync point или у превод First i LAst spoken line (Ctrl+1 i Ctrl+2 na tastatura). Укратко треба да се дефинираат нови времиња кога почнуваат да зборат во филмот (First sync point) и кога ја изговараат последната линија од преводот(Last sync point), времињата помеѓу програмот сам ги подесува т.е развлекува или збива. Постапката е: отвараш превод и ја селектираш првата линија од преводот, го пушташ филмот преку Movie/Open менито во SWorkshop и слушаш.Кога ке почнат да ја изговараат првата реченица од преводот кликаш прво пауза да го паузираш филмот па Ctrl+1 (или кликаш на дугменцето означено со "1"), со тоа дефинираш ново време за FirstSyncPoint. Истото го правиш и за последната линија од преводот, ја селектираш, филмот го премотуваш одприлика до пред крај негде и бараш да слушнеш кога ке ја изговорат последната линија од преводот и тогаш пауза па Ctrl+2. После ова се појавува едно прозорче и прашува дали да го синхронизира, и нормално избираш Syncronise ili Yes.
Ако на крајот или почетокот од преводот има ѓубре т.е линии од типот Preveo:Милан или наслов на филмот, глумци и слично треба да се избришат затоа што ке влезат во калкулацијата на вкупното времетраење на преводот и нема да се добие синхро превод.

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
Кој виндовс го користиш, ако е виста тогаш е проблематично без него, ако ти е на ХР тогаш тоа не е dx 10 туку некоја руска направија си ставил и тешко дека ќе ја тргнеш без формат а да не го заебеш виндовсот.

DirectX 10 за виндовс ХР во Микрософт не постои
И сега нема некој начин (освем форматирање) да го избришам DX10 и да го ставам DX9.0c?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
И сега нема некој начин (освем форматирање) да го избришам DX10 и да го ставам DX9.0c?
Aко ме држи сеќавањето кога ја се заебав со тоа..ми се чини го даваше и во Add or Remove Programs, само чудно беше што инсталациона датотека од десетина мегабајти покажуваше инсталирани преку 900 мб.....пробај види ништо не губиш.

А имаш си system restore некоја точка пред тоа да го инсталираш....пробај да го вратиш....

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

На кој Windows?
Како си дошол до DX 10?
Што проблеми ти прави?
Си пробал ли да инсталираш DX 11?

Член од
2 март 2009
Мислења
30
Поени од реакции
0
На кој Windows?
Како си дошол до DX 10?
Што проблеми ти прави?
Си пробал ли да инсталираш DX 11?
1.Windows XP, SP3.
2.Го спуштив од на интернет, поточно одовде: http://www.techmixer.com/download-directx-10-for-windows-xp/
3.Ми прави проблем тоа шо ми заглавуват една игра (Fallout 3), а ми рекоја дека МОЖИТ да е од то. И + не функционирало DX10 на Windows Xp (ама касно го дознав тоа :kesa:):
4.Не т.е. не знаев дека имат DX11. :smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom