Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Имам проблем со покревањето на windows xp значи кога ке дојде до оваа слика се укочува и не продолжува се додека не го рестартираш неколку пати за да продолжи.
Искуство со ист проблем имам со Виста.
Има повеќе можни причини. Прво влези во сејф мод и бриши драјвери од графичка и слично... Види дали така ќе успееш да влезеш. Доколку тоа не успее тогаш можно е да имаш некој хардверски проблем. Пред да чепкаш био што ќе одиш со нова истаналција на ХП. Доколку и тоа не сака пробај на друга партиција или на друг хард диск да исталираш. Што се однесува до харверскиот дел, можно е да имаш лоши сектори во рам меморија или во хард диск и затоа при лоад ти кочи. Значи барај на нет да скенираш хард диск, преку цмд, исто и рам со memtest. Ако и ова не успева можно е да е до матичната плоча што е случај кај мене...
Исто ако имаш усб тастатура вади ја и пробај со пс2 и тоа е некогаш причина за кочење...

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Ај да прашам вака..прво дали е неопходно да се напраи update на Bios-от?..и ако треба како да го напраам тоа??...матичната ми е Gigabyte GA-8IP1000-G(865), типот на Bios-от е Award Modular, а типот на award Bios e v6.00PG..e сеа незнам колку ви користеа овие информации..али ако можете да ми кажете ке бидам мн благодарен...Позз

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ај да прашам вака..прво дали е неопходно да се напраи update на Bios-от?..и ако треба како да го напраам тоа??...матичната ми е Gigabyte GA-8IP1000-G(865), типот на Bios-от е Award Modular, а типот на award Bios e v6.00PG..e сеа незнам колку ви користеа овие информации..али ако можете да ми кажете ке бидам мн благодарен...Позз
Ако сите хардверски компоненти ти работат без никаков проблем, не ни помислувај на апдејт на биосот (зашто последиците можат да бидат фатални - нормално за матичната :) )

Во спротивно, пожелно е да си напраиш апдејт на биос.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Ако сите хардверски компоненти ти работат без никаков проблем, не ни помислувај на апдејт на биосот (зашто последиците можат да бидат фатални - нормално за матичната :) )

Во спротивно, пожелно е да си напраиш апдејт на биос.
..па неам никаков проблем со хардверот, ама чисто ме интересираше дали да го update-увам зш ваљда поново подобро..али ок..ке те послушам и нема да го update-увам....позз и фала

NIKA

F.B.I (Fausse Bonne Idée)
Член од
11 април 2006
Мислења
791
Поени од реакции
12
Еден ситен, но доста непрактичен проблем си направив. Без да сакам си го избришав десктопот од овде доле кај што е стартот и сега кога сакам да излезам брзо на десктоп неможам...мове тоа да се поправи?Како?
:back:

P

Princ

Гостин
Клик овде па Fix this problem.
Ќе се снајдеш натаму или да земам да цртам? :smir:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еден ситен, но доста непрактичен проблем си направив. Без да сакам си го избришав десктопот од овде доле кај што е стартот и сега кога сакам да излезам брзо на десктоп неможам...мове тоа да се поправи?Како?
:back:
Користи ја оваа комбинација на копчиња:

WINDOWS + D (show desktop)
WINDOWS + M (minimize all windows)

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Вака..иам проблем од вчера..инсталирав Internet download manager 5.15 и се си работеше добро..денес го уклучувам компјутерот и гледам несака да го покрене процесот за display driver-от(ATI)..пробав со реинсталација несакаше повторно..дури и антивирусот ми покажа дека иам повеќе вируси во windows->temp фолдерот..бришев од таму ама едноставно на секое уклучување се појавува пак..погледнете..и помогнете некако
http://img4.imageshack.us/gal.php?g=virus.bmp

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Вака..иам проблем од вчера..инсталирав Internet download manager 5.15 и се си работеше добро..денес го уклучувам компјутерот и гледам несака да го покрене процесот за display driver-от(ATI)..пробав со реинсталација несакаше повторно..дури и антивирусот ми покажа дека иам повеќе вируси во windows->temp фолдерот..бришев од таму ама едноставно на секое уклучување се појавува пак..погледнете..и помогнете некако
http://img4.imageshack.us/gal.php?g=virus.bmp

Влези во msconfig и од Services најди го тој за IDM што е, зачувај и рестартирај. Следно, оди во Temp фолдерот и избриши ги сите фајлови од таму. Доколку некој неможеш да го избришеш, послужи се со Unlocker.

Acctic

Диџеј во подем :)
Член од
8 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
6
Imam problem so virtual dj kolku pati da go preinstaliran i go smetnam od dug sajt dekogas mi vika instalation error :toe:

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Влези во msconfig и од Services најди го тој за IDM што е, зачувај и рестартирај. Следно, оди во Temp фолдерот и избриши ги сите фајлови од таму. Доколку некој неможеш да го избришеш, послужи се со Unlocker.
изглеа не ме разбра најдобро..јас неам проблем со IDM...туку со други програмчиња...отвори го тој линкот погоре и види ги error-ите

Член од
7 септември 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom