Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Вчера симнав од торент експанзијата за wow, WotLK. 8GB, .iso фајл. Сум работел со исо фајлови и порано имам PowerISO, ама на ова ми дава ерор:

The file format is invalid or unsupported.

Чаре, или сум симнал заебан фајл?

П.С Фрлете некој добар торент за експанзијава :tapp:
Сними си ја програмата UltraIso. Има конвертор, пробај смени ја во друг формат и така ако не сака тогаш си снимал погрешен торент. И на мене ми се има случувано вакви работи

Janev

2.856
Поени од реакции
58
имам камера Logitech незнам како ми се оклучува Logitech Updater преку 7000 пати кога ќе одам на Таск Менаџерот, и ми ја полни цела рам меморија, го рестартирам комп. истото пак, се додека не ја реинсталирам.....:uvo:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
имам камера Logitech незнам како ми се оклучува Logitech Updater преку 7000 пати кога ќе одам на Таск Менаџерот, и ми ја полни цела рам меморија, го рестартирам комп. истото пак, се додека не ја реинсталирам.....:uvo:
start > run > msconfig Services. Tука исклучи го апдејтерот и направи рестарт

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
Имам еден друг компјутер на кој сакам да ставам антивирус програма. Компјутерот има 256 МБ SDRAM, GeForce MX400, Intel Pentium 4 1.6 GHz, HDD 80 GB.
Кој од најдобриве антивируси би бил најкомпатибилен со оваа конфигурација (да не ми се закочува компјутерот после инсталирањето на антивирусот)? Јас пробав претходно со Нортон 360, но многу ми одземаше од РАМ меморијата
Инаку се мислам помеѓу bitDefender и Kaspersky.
NOD32 дефинитивно ќе ти биде таман за овие што се мислиш воопшто не пробувај да ги инсталираш

O

Out Boy

Гостин
ПОМОШ!!!!!!!!!!!!!!!!
Имав сличен проблем порано, гледам пак ќе се повтори.

кОМПЈУТЕРОТ САМ СЕ ИСКЛУЧУВА КАКО ПРЕД НЕКОЈ МЕСЕЦ, ПА МОРАВ ДА ГО НОСАМ НА СЕРВИС. ПО ТРЕТОТО ИСКЛУЧУВАЊЕ, ВООПШТО НЕ ФУНКЦИОНИРА.

МИ РЕКОА ДЕКА БИЛА БЛОКИРАНА НЕКОЈА МЕМОРИЈА, АМА БАШ НЕ СЕ РАЗБИРАМ ВО ТОА. ШТО ДА ГО ПРАВАМ ПРЕД ДА ЦРКНЕ????:toe::toe::toe::toe:

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
ПОМОШ!!!!!!!!!!!!!!!!

кОМПЈУТЕРОТ САМ СЕ ИСКЛУЧУВА КАКО ПРЕД НЕКОЈ МЕСЕЦ, ПА МОРАВ ДА ГО НОСАМ НА СЕРВИС. ПО ТРЕТОТО ИСКЛУЧУВАЊЕ, ВООПШТО НЕ ФУНКЦИОНИРА.

МИ РЕКОА ДЕКА БИЛА БЛОКИРАНА НЕКОЈА МЕМОРИЈА, АМА БАШ НЕ СЕ РАЗБИРАМ ВО ТОА. ШТО ДА ГО ПРАВАМ ПРЕД ДА ЦРКНЕ????:toe::toe::toe::toe:
Тоа ќе да ти е хардверски проблем, за тоа имаш друга тема, прашај таму само објасни подетално... дали од куќиштето давало некаков чуден звук, дали ти си менувал некој дел од компјутерот... кога си го однел на сервис што ти кажале или што ти промениле во компјутерот... дека вака има милион варијанти кои може да бидат во прашање... ова ме асоцира како она од К-15... "Ххх... јас знам што му е... расипан е..." :/

O

Out Boy

Гостин
Тоа ќе да ти е хардверски проблем, ... дали од куќиштето давало некаков чуден звук, дали ти си менувал некој дел од компјутерот... кога си го однел на сервис што ти кажале или што ти промениле во компјутерот... :/
Од куќуштето нема никаков невообичаен звук, исто како и претходниот пат. При сервисирањето, ништо ново не е вградено, единствено ми рекоа дека направиле деблокирање на некаква меморија (па затоа мислам дека е софтверски проблем)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ПОМОШ!!!!!!!!!!!!!!!!

Знаеш да му ја промениш cmos батеријата ?

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
ve molam za pomos na kompjuterot mu pravam turn off i mesto da se izgasne se restartira mora od kopce da go gasam

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
ve molam za pomos na kompjuterot mu pravam turn off i mesto da se izgasne se restartira mora od kopce da go gasam
Пробај вака:

Значи, ако е штиклирана оваа опција ДЕштиклирај ја и рестартирај го компјутерот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Малку помош.

Кога пробувам да го uninstall-ирам Messenger 8.5,ми се појавува ерор со следново :

A network error occurred while attempting to read from the file:
C:\Windows\Installer\Install_WLMessenger.msi

Го избришав MSN Plus! и пак е истото.
Можам да го збришам со Revo Uninstaller,но не би сакал да одам во лов на слепо и да не можам да снимам нов messenger потоа...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Малку помош.

Кога пробувам да го uninstall-ирам Messenger 8.5,ми се појавува ерор со следново :

A network error occurred while attempting to read from the file:
C:\Windows\Installer\Install_WLMessenger.msi

Го избришав MSN Plus! и пак е истото.
Можам да го збришам со Revo Uninstaller,но не би сакал да одам во лов на слепо и да не можам да снимам нов messenger потоа...
Слободно избриши со Revo, ама тебе проблемот ти е во конекцијата, пробај смени си IP па после симнувај. Или пробај покасно, утре.... Или ете пробај пушти го сетапот, и инсталирај да речеме SILVERLIGHT од менито, види дали ќе се инсталира. Ако се инсталира, после пробај месенџерот тури го.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Пробај вака:

Значи, ако е штиклирана оваа опција ДЕштиклирај ја и рестартирај го компјутерот.
Беше штиклирана го дештиклирав и сеа не се рестартира ама ми се појавува плав екран и пишува:
stop:c000021a {fatal system eror}
the windows logon unexpetedly witha a statys
f 0x00000000
(0x00000000 0x00000000)
the system has been shut down

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom