Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
@vone
Еве мал штос за тоа симни CloneCD стави го аудио цд направи го image потоа симни CloneVirtualDrive и стави ја image и пробај да рипиваш бес CD

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
NTLDR is missing ми се појави оваа грешка NTLDR is missing е сега се закачив на еден сајт и таму по упатство направив бутабилно усб кое требасе да го среди проблемот ама го среди само делумно вега виндосот се подига само ако е усбто уклучено ако не не се подига еве линкот од кај со го земав туторијалот

http://tinyempire.com/notes/ntldrismissing.htm#back2nofloppy

_master

*Big Barsa Fan*
Член од
15 август 2007
Мислења
535
Поени од реакции
18
Друже ај ти постапи по тутиријалот во овој клип и проблемот ке биде решен.Јас исто така се изнамачив да инсталирам Виндоус преку усб.

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Да питам јас нешто...
Веќе 2 пат ми се случува кога форматирам компјутер и на крајот кога инсталацијата е готова нели излегува нешто презентација на Windows Xp и ти дава опција колку useri да отвориш. Проблемот е што некогаш ми излегува ова а некогаш НЕ! И кога ќе излезе веќе на desкtop кога одам Start стои user Administrator и сега не ми се исплаќа пак да го форматирам од ново заради ова. Од што може да биде да не ми излегува секогаш.
*Да надополнам оти не е до цд-то затоа што тоа ми се случи на 2 различни цд-а, на 2 различни верзии од Windows Xp.

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Да питам јас нешто...
Веќе 2 пат ми се случува кога форматирам компјутер и на крајот кога инсталацијата е готова нели излегува нешто презентација на Windows Xp и ти дава опција колку useri да отвориш. Проблемот е што некогаш ми излегува ова а некогаш НЕ! И кога ќе излезе веќе на desкtop кога одам Start стои user Administrator и сега не ми се исплаќа пак да го форматирам од ново заради ова. Од што може да биде да не ми излегува секогаш.
*Да надополнам оти не е до цд-то затоа што тоа ми се случи на 2 различни цд-а, на 2 различни верзии од Windows Xp.
Па не мора да го форматираш заради името адд... оди Control Panel---> User Accounts Оr pick an acconunt to change доле има две сликички едната е Computer administrator a другата Guest ти кликни на administrator и ке видиш имаш Change my name

Б

Бат Елохим

Гостин
пишувам порака на скајп... ја праќам ама тоа тркалото до пораката цело време врти... значи не е пратена...
до интернетот е или до што?

а инаку денес ама порано се беше у реду...

користам адсл 10 гб, ама имам бааѓи прекорачено...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.270
Поени од реакции
2.271
пишувам порака на скајп... ја праќам ама тоа тркалото до пораката цело време врти... значи не е пратена...
до интернетот е или до што?

а инаку денес ама порано се беше у реду...

користам адсл 10 гб, ама имам бааѓи прекорачено...
E штом имаш бааѓи прекорачано почекај до 00.00 денес и проблемот ќе се реши сам по себе:wink:

E штом имаш бааѓи прекорачано почекај до 00.00 денес и проблемот ќе се реши сам по себе:wink:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Па не мора да го форматираш заради името адд... оди Control Panel---> User Accounts Оr pick an acconunt to change доле има две сликички едната е Computer administrator a другата Guest ти кликни на administrator и ке видиш имаш Change my name
Сега ја има оваа опција Chance my name ама кога го имаш автоматски Administrator (кога не те прашал за user пред да стартува windowsot) неможеш да го сменаш, односно ја нема таа опција тогаш. И само со следното форматирање ќе можеш да го смениш името а вака неможе.

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Со што програм можам да отворам .dll фајлови?

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Имам еден друг компјутер на кој сакам да ставам антивирус програма. Компјутерот има 256 МБ SDRAM, GeForce MX400, Intel Pentium 4 1.6 GHz, HDD 80 GB.
Кој од најдобриве антивируси би бил најкомпатибилен со оваа конфигурација (да не ми се закочува компјутерот после инсталирањето на антивирусот)? Јас пробав претходно со Нортон 360, но многу ми одземаше од РАМ меморијата
Инаку се мислам помеѓу bitDefender и Kaspersky.

Z

ZeroStyle

Гостин
Вчера симнав од торент експанзијата за wow, WotLK. 8GB, .iso фајл. Сум работел со исо фајлови и порано имам PowerISO, ама на ова ми дава ерор:

The file format is invalid or unsupported.

Чаре, или сум симнал заебан фајл?

П.С Фрлете некој добар торент за експанзијава :tapp:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам еден друг компјутер на кој сакам да ставам антивирус програма. Компјутерот има 256 МБ SDRAM, GeForce MX400, Intel Pentium 4 1.6 GHz, HDD 80 GB.
Кој од најдобриве антивируси би бил најкомпатибилен со оваа конфигурација (да не ми се закочува компјутерот после инсталирањето на антивирусот)? Јас пробав претходно со Нортон 360, но многу ми одземаше од РАМ меморијата
Инаку се мислам помеѓу bitDefender и Kaspersky.
NOD32 2.50

Вчера симнав од торент експанзијата за wow, WotLK. 8GB, .iso фајл. Сум работел со исо фајлови и порано имам PowerISO, ама на ова ми дава ерор:

The file format is invalid or unsupported.

Чаре, или сум симнал заебан фајл?

П.С Фрлете некој добар торент за експанзијава :tapp:

Пробај преку Daemon Tools или Alchocol 120%. Ако не, си симнал заебан фајл.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom