Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Aj nekoj neka mi pomogne so ova
Друже, кракот што ти го пратив, ќе го копираш и после тоа ќе идеш во C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CS3\ и тука ќе му направиш Paste на кракот. Ќе те праша едно Yes or No, ти ќе му стегнеш Yes. После тоа пали фотошопот и праи слики :)

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Кажвејте чаре другарчина...

Firewall от ми го покажвит ова (втор пат денеска) имам некој напад очигледно..

.............................................................source........ ...protocol .....local port
20:56:24 Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern 218.75.199.50 UDP ............... 1434

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Кажвејте чаре другарчина...

Firewall от ми го покажвит ова (втор пат денеска) имам некој напад очигледно..

.............................................................source........ ...protocol .....local port
20:56:24 Intrusion.Win.MSSQL.worm.Helkern 218.75.199.50 UDP ............... 1434
Нападот најверојатно бил блокиран на 60 мин (имаш некаде низ сетинзите подетално за тоа). Кога ти се појавило тоа би требало да имаш нешто како порака некоја која ти кажува дали нападот било блокиран или било што.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Нападот најверојатно бил блокиран на 60 мин (имаш некаде низ сетинзите подетално за тоа). Кога ти се појавило тоа би требало да имаш нешто како порака некоја која ти кажува дали нападот било блокиран или било што.

Абе касперскиов сега покажува демек ги неутрализирал нападите...и сја гледам да ја извлечам IP адресата на тој што сакал да ме нападнит...и после интересно ќе биди :)

ЕДИТ:
Значи некој сакл да ми уфрлит црвче преку 1434 портот , оттаму најчесто напаѓаат хакери...ама шо к** барат кај мене незнам стварно ! :)

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Абе касперскиов сега покажува демек ги неутрализирал нападите...и сја гледам да ја извлечам IP адресата на тој што сакал да ме нападнит...и после интересно ќе биди :)
Ако ги блокира нападите немаш гајле, мене порано на секоја минута ми стигаа такви UDP Attack... Ако имаш MSSQL или такви работи ради твоја безбедност прочепкај низ опциите да видиш што и како ти се подесени сетинзите за секој случај.

Иначе џабе ќе ја знаеш IP адресата од каде што дошол нападот, ништо неможеш да направиш освен да ги накурчиш и да ти ја преебат конекцијата :icon_lol:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ако ги блокира нападите немаш гајле, мене порано на секоја минута ми стигаа такви UDP Attack... Ако имаш MSSQL или такви работи ради твоја безбедност прочепкај низ опциите да видиш што и како ти се подесени сетинзите за секој случај.

Иначе џабе ќе ја знаеш IP адресата од каде што дошол нападот, ништо неможеш да направиш освен да ги накурчиш и да ти ја преебат конекцијата :icon_lol:

Ја најдов..ама не чепкам..оти ми излезе некој од кина :) со такви не се чепкам :)

А и не вервам дека не користит софтвер за презентирање лажна локација....

јас се надевав да не начекам некој локален момак...али неее со кинези не се гибам :) :)

јебига глупа работа ова Microsoft SQL Server ..ама то е..

ЕДИТ : Глеј брат

IP Information for 218.75.199.50

IP Location:
China Xian Chinanet-hn Xiangtan Node Network IP Address: 218.75.199.50 Blacklist Status: Clear
Whois Record

inetnum: 218.75.192.0 - 218.75.223.255
netname: CHINANET-HN-ZZ
country: CN
descr: CHINANET-HN Zhuzhou node network
descr: hunan Telecom
admin-c: CHZ6-AP
tech-c: CH636-AP
status: ALLOCATED NON-PORTABLE
changed: 20050914
mnt-by: MAINT-CHINANET-HN
mnt-lower: MAINT-CHINANET-HN-ZZ
source: APNIC

role: CHINANET HuNan ZhuZhou
address: The middle of jianshelu Street,Zhuzhou,Hunan 412000
phone: +86 733 2885535
fax-no: +86 733 8422599
e-mail:
trouble: send spam reports to
trouble: and abuse reports to
trouble: Please include detailed information and
trouble: times in UTC
admin-c: ZZ634-AP
tech-c: ZZ634-AP
nic-hdl: CHZ6-AP
mnt-by: MAINT-CHINANET-HN-ZZ
changed: 20050818

role: CHINANET HUNAN
address: No.1 TuanJie road,ChangSha,Hunan 410005
phone: +86 731 4792092
fax-no: +86 731 4792007
e-mail:
trouble: send spam reports to
trouble: and abuse reports to
trouble: Please include detailed information and
trouble: times in UTC
admin-c: CH632-AP
tech-c: CS499-AP
nic-hdl: CH636-AP
mnt-by: MAINT-CHINANET-HN
changed: 20050816

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Ова се шелови на линукс, неможеш ништо да му направиш, а ако ти го фрлат меракот има да те издосираат и после цел месец ќе симнуваш со 0.02кб/с :icon_lol:

Иди во касперски сетинзите и види што и како... Еве како изгледа опцијата колку време да го блокира нападот:

Едит: Мене вакви напади ми стигале претежно после симнување торенти или копање по warez страни. Избегнувај такви страни, што помалце гледај да идеш на такви страни.

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
абе и на мене на 60 мин ми е напрено...
и брат совет ,шо да прам??

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
абе и на мене на 60 мин ми е напрено...
и брат совет ,шо да прам??
Ништо :) Кулирај си :) Намести ја заштитата како што мислиш дека е најдобро, гледај да заштитиш MSSQL, друго незнам што би можел да направиш. Мене така ми се дешаваше едно време и тоа турбо напади, па до сеа колку што знам јас сите беа блокирани и не ми се деси некоја беља :toe:

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ништо :) Кулирај си :) Намести ја заштитата како што мислиш дека е најдобро, гледај да заштитиш MSSQL, друго незнам што би можел да направиш. Мене така ми се дешаваше едно време и тоа турбо напади, па до сеа колку што знам јас сите беа блокирани и не ми се деси некоја беља :toe:

Ок брату...ќе видам ќе прочепкам..ако излезит нешо ново ќе пишам..
поздрав

Mr.HyPNoTiC

UnTraceable Guest!
Член од
13 ноември 2007
Мислења
1.450
Поени од реакции
239
Еј ... како што прочитав некаде можело да се стартува компјутер со пишување на некое име или претискање на некое копче ... Незнам некој викаат дека се правело преку биосот а некој викат различно ... во виндоусот нешто се правело ... ајде кој знае одма нека ми пише :vozbud::vozbud:
Очекувам позитивен одговор :smir: :salut:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Еј ... како што прочитав некаде можело да се стартува компјутер со пишување на некое име или претискање на некое копче ... Незнам некој викаат дека се правело преку биосот а некој викат различно ... во виндоусот нешто се правело ... ајде кој знае одма нека ми пише :vozbud::vozbud:
Очекувам позитивен одговор :smir: :salut:
Можеш и со кликање на маусот да го уклучиш :vozbud::vozbud:

Оди во биосот, оди во Power Managment (нешто вакво) и најди таму (ако има) Wake Up On Keyboard (за преку тастатура) или Wake Up On Mouse (за преку маус)

Може не се БАШ ТАКА НАПИШАНИ ама тука негде. А може и да не ти поддржува матичната ваква работа, али пробај си.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Можеш и со кликање на маусот да го уклучиш :vozbud::vozbud:

Оди во биосот, оди во Power Managment (нешто вакво) и најди таму (ако има) Wake Up On Keyboard (за преку тастатура) или Wake Up On Mouse (за преку маус)

Може не се БАШ ТАКА НАПИШАНИ ама тука негде. А може и да не ти поддржува матичната ваква работа, али пробај си.
И уште нешто. На матичната има jumper кој одредва дали и кога ќе е исклучен компјутерот маусот и тастатурата ќе бидат приклучени. Мора и тој jumper да ти е правилно наместен. За то ќе си прочиташ во упатството од матичната.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom