Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Сакам да го форматирам лап топот а на него има ставено windows xp и пред форматиранјето не ми го препознава хард дискот и никако не мозжам да инсталирам windows xp сакам само vista но и неа кога ке ја инсталирам после 3тиот рестарт и на екранот само една бела цртичка се показува од лева страна и несака да се пусти никако. тој е марка Hp 550 молам за помос со треба да правам мислам дека хард дискот е интагриран и незнам со треба да се среди за да може да има нов windows
Најверојатно е до SATA драјверите. Пробај во BIOS да им стегнеш Disable на SATA и да пробаш да го инсталираш Windows-от или пак да земеш Windows CD со SATA драјвери и да пробаш така да го инсталираш Windows-от.

Напомена: Се што ќе променуваш во BIOS биди претпазлив и памти што си променил за ад можеш да го вратиш во првобитна форма.

Член од
15 јануари 2009
Мислења
92
Поени од реакции
13
Најверојатно е до SATA драјверите. Пробај во BIOS да им стегнеш Disable на SATA и да пробаш да го инсталираш Windows-от или пак да земеш Windows CD со SATA драјвери и да пробаш така да го инсталираш Windows-от.

Напомена: Се што ќе променуваш во BIOS биди претпазлив и памти што си променил за ад можеш да го вратиш во првобитна форма.

има ли некоја страна со симнуванје на windows со sata driver оти да таков е хард дискот па да си симнам директно windows оти мислам дека друго спас нема

P

Princ

Гостин
Веројатно има, но од нас нема да добиеш таков линк.
Виндовс се продава во дуќан, на CD, крај на муабет.
Темава ја спојувам со општата за помош.

Б

Бат Елохим

Гостин
мене ме интересира нешто.... оти врска немам ништо :)

зошто при инсталација на ХП (а имам виста) ми се појавува блускрин и толку. нема даље.
и дали некој шо се разбира у инсталации и си работи тоа приватно знае колку пари кошта да се инсталира ХП профешенел.

извинете ако веќе е пишано негде.... не приметив.

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Земи си го најновиот K-lite codec pack.

Би требало да се среди.
Ништо го инсталирав не се среди:kesa:
Шо графичка имаш? Јас имам Asus со nVidia chipset и го имав истиот проблем. Само ги инсталирав најновите драјвери и сега си е супер.
Имам Nvidia geforce 9500gt ги инсталирав најновите драјвери џабе некое друго чаре?:nesum:
Edit:Почна да кочи и при нормална работа:lud:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
мене ме интересира нешто.... оти врска немам ништо :)

зошто при инсталација на ХП (а имам виста) ми се појавува блускрин и толку. нема даље.
и дали некој шо се разбира у инсталации и си работи тоа приватно знае колку пари кошта да се инсталира ХП профешенел.

извинете ако веќе е пишано негде.... не приметив.
Однеси го во сервис :) Преинсталирање е некаде околу 500 денари

Член од
27 август 2008
Мислења
32
Поени од реакции
1
Aj please nekoj neka mi kazit kako da go trgnam GENUINE od dolniot desen agol as soon as possible !!! Thanks :party1:

THE_PIRAT

Avanti Formica atomica!
Член од
14 февруари 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
79
Има некој решение за мојот проблем или не? Значи компијутерот се кочи после 15 мин работа отприлика ништо не мрда и мора рестарт од кукиште пробав скенирав со различни анти вируси не најде ништо:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Има некој решение за мојот проблем или не? Значи компијутерот се кочи после 15 мин работа отприлика ништо не мрда и мора рестарт од кукиште пробав скенирав со различни анти вируси не најде ништо:toe:
Проба System Restore?
Проба Safe Mode?
Проба Format?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ако се` си испробал софтверски, тогаш најверојатно проблемот е до хардверот. За твојот проблем, пробај со друга рам меморија па види дали ќе кочи компјутерот

Ај напрај вака и кажи шо ке напреш!
Тоа е решението, но мислам дека не е дозволено јавно да се постира :)

Hooligan

..The President...
Член од
9 февруари 2008
Мислења
2.358
Поени од реакции
701
Ако се` си испробал софтверски, тогаш најверојатно проблемот е до хардверот. За твојот проблем, пробај со друга рам меморија па види дали ќе кочи компјутерот

Тоа е решението, но мислам дека не е дозволено јавно да се постира :)
Ок , ке му го пратам на дечково по ПП !
Ке го избришам...незнев Ацка верви!:smir:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Aj pomos ve molam. Kako moze da napravam toa sto se simnuva od net preku mitorent da se simnuva tamu kaj sto jas sakam? Primer se siminja vo eden folder po default, a jas sakam u drug?

Sacansi*

Oh, crystal ball!
Член од
4 април 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
68
Како можам да ги сменам Minimize/Maximize/Close иконите на Виста?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.725
Поени од реакции
52.660
како се одеше преку десен клик на Computer за формат?
ми кажуваше некој пред 2 месеци ама не ми се бара

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom