Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ех си ја е*ало мајката!!!
Значи да спасувам домументи ала бала и да се надевам дека со преинсталирање се ке е ок.

Сериозно има шанс да се спаси дискот?:vozbud:..ќе се расплачам еј!!

First boot ми е наместен норамлниот мислам не оној новиот што се инсталирал со стајл експи.
Проблем значи со дискот:vozbud:..хард дискот или?Каков друг диск имаше...

И да тоа со бројките да ти се барем тоа е јасно напишано

Јасни си се бројките, али до сега во светот никој немал... или до сега никој не се пожалил ерор како твојот... па реков да прашам да не си згрешила некоја буква/бројка.

Иначе за проблемов вака на слепо незнам што би ти кажал освен да видиш во сетинзите на BIOS-от или нешто преку Safe Mode ако можеш да направиш... али би можела и поголема беља да направиш па затоа не би се нафатил да ти кажам ај сеа ова, ај сеа она... па на крај јас да ти бидам крив ако би се десило поголема беља. Доколку не е проблемот во BIOS или Safe Mode ондак хард дискот е при умирање :/ (бар ова е моето мислење)

И шо значат бројкиве?

Значи да спасувам домументи ала бала и да се надевам дека со преинсталирање се ке е ок.

Пробај прво со формат на цел комп. па ако не бива тогаш оди по нов диск и префрлај:helou:

П.С. Ај уклучи се од Сејф Моде и потоа види го ова уствари прво види го ова па тогаш уклучи во Сејф Моде зошто од таму нема да имаш пристап до интернет!

Да се спасат податоците има шанси, но да се спаси дискот не верувам. Ефтини се сега така да ќе најдеш некој добар со 200-300 гига капацитет за солидна цена

Дискот ми е поделен на две ц и д...на д стојат поважните на ц не толку многу важните. Ако преинсталирам смо це можит али целосно да се преинсталира и чиста сметка долга љубов. Една така преинсталирав...одавна

Мамата негова и дискот....а уш џермански!!!!

А од шо вака да се разболи дискот? Може глупави прашања да поставувам..сепак не сум сезнајка

Дискот ми е поделен на две ц и д...на д стојат поважните на ц не толку многу важните. Ако преинсталирам смо це можит али целосно да се преинсталира и чиста сметка долга љубов. Една така преинсталирав...одавна

Мамата негова и дискот....а уш џермански!!!!

Вака сега, ако си во можност да земеш Linux Ubuntu CD... стави го CD-то и пушти се на Live CD и од таму ќе можеш да копаш низ Windows-oт така ќе можеш и да си ги спасиш сите податоци (без разлика дали се у C или D). А чим поважните работи се во D ондак можеш да направиш формат само на C и одново да инсталираш Windows на C... така све што имаш во D би ти останало здраво и живо... меѓутоа ако е нешто до хард дискот тоа е веќе друг проблем...
Ако си во можност пробај ја и опцијата да го однесеш хард дискот кај некој другар/ка и да го поврзете како спореден хард диск и така да се обидеш да спасиш што можеш.

Едит: Иначе тоа бројките се ерор.. според тоа се идентификуваат ерорите.

go iskluciv i toa ace ama isto eve koga ke probam da napravam windows update so mi se pojavuva

Абе еве сега ми е уклучен компјутерот работи ке пренесам податоци и да преинсталирам, мисалм нема потреба да одам да го зкачам на друг и да пренесам.
Така да да земам да пренесувам податоци..ваљда на усб-и и дискови ке соберам поважните работи и да преинсталирам па да се надеваме да се поправи се ова. Ако не нов хард и :toe:готово...:smir:
Само сакам да разберам од што вака....што проблем толку голем за да ме удри така по џебот во оваа економска криза :pipi:

СПОЛАЈ ви сепак за помошта!!! ДА сте ми живи и здрави!:back:

Абе еве сега ми е уклучен компјутерот работи ке пренесам податоци и да преинсталирам, мисалм нема потреба да одам да го зкачам на друг и да пренесам.
Така да да земам да пренесувам податоци..ваљда на усб-и и дискови ке соберам поважните работи и да преинсталирам па да се надеваме да се поправи се ова. Ако не нов хард и :toe:готово...:smir:
Само сакам да разберам од што вака....што проблем толку голем за да ме удри така по џебот во оваа економска криза :pipi:

СПОЛАЈ ви сепак за помошта!!! ДА сте ми живи и здрави!:back:

Има милијарда вируси кои би можеле да предизвикаат најразлични проблеми :) Исто така имаш мали детали кои исто така можат да направат голема збрка со компјутерот... па иди поле да те видам најди до што е проблемот :) А исто така и на делоите на компјутерот кога тогаш им доаѓа и нив крајот.. такада и они знаат да напраат проблем :)
Пак ќе кажам... незнам што точно го предизвикало твојот проблем... чим можеш на раат да си спасиш тоа што ти треба ондак ако те интересира викни некој поискусен можеби би можел нешто да направи... е сеа после формат.. ако пак прави проблеми, ондак проблемот е до хард дискот :/

Ахам. Јасно!
За жал немам некој што повеќе си разбира. Јас сама не знам да преинсталирам, може да пробам, но некој треба да има до мене барем еден пат да ми покаже после лесно. Ама се не ми достига времето да најдам некој да ми покаже како. На теорија горе доле знам како оди ама на практика сама не се рашавам да го направам. Сепак не сум информатичар, а преведувачка. Лингвист и компјутерџија не се пресекува освен во компјутерски превод :baeh:...
Е ке одам кај тоа „спецовите„ ке ми преинсталират и тоа е! Да се надеваме да се поправи..ако не здраве, не е човечки живот!!!

Ви благодарам дечки!:back:

Сега после рестартот ми ги покажува следниве ерори

BCCode : 1000007f BCP1 : 00000008 BCP2 : 80042000 BCP3 : 00000000. BCP4 : 00000000 OSVer : 5_1_2600 SP : 2_0 Product : 256_1 ...

што може да е проблемот ?????

Значи овој ерор 80244019 се јавува само кај корисниците на Виндовс Виста.....за решавање на него оди вака:

Start -> Run -> regedit -> [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate\AU]
и потоа смени ја вредноста на “UseWUServer”=dword:00000001 во “UseWUServer”=dword:00000000 и потоа рестартирај го комп. и треба да е решен проблемот!

Потоа за да го блокираш овој непотребен сервис оди вака:

Start -> Services.msc -> winHTTP Web Proxy Auto Discovery Service и десен клик и СТОП.

Сега пробај да го апдејтуваш Виндовсот и пиши што си направил!!!

извор: www.google.com

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom