Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
И јас имам едно слично прашање. Кога го земав компјутерот (не лап-топ), добив тастатура со на неа копче "Fn". Се наоѓа веднаш до деснито Shift под Enter-от. За што би можело да користи тоа копче?
Грешка си, SHIFT е за тоа.

"Fn" копчето се стиска за да пишуваш знаци како што се (/,-,=...) значи стискаш на копчето и претискаш на другите копчиња кои имаат и други функции Пример: Стискаш Fn и 0(нула) и ти го пишува знакот /...Не знам дали ќе ме сфатиш ти објаснувам на прост начин.Прогуглај малце и ќе видиш подетално.
Претпоставувам дека буквите на копчето Fn се во боја (значи не се бели). Разгледај ги копчињата на тастатурата дали на некои од нив (обично горните) имаат знаци со истата боја, како на пример звучниче за појачување/намалување звук, play, pouse, stop.....

Значи го држиш Fn и притискаш некои од тие копчиња за да ја употребиш нивната ФУНКЦИЈА.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
За цигарите да ги чувам имам каде не се секирај. Тоа не беше одговорот што го очекував...Ама сепак има некои луѓе кои мислат дека тие се многу паметни кога ќе заебат некој друг што не знае нешто.
Ти дадов и делумен одговор на прашањето кое и инака си го завршил со куп смајлиња...

Ако е тоа што мислам истото е за да се стави картица за бежичен интернет.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Сакам да направам Print Screen ама не знам на мојата тастатура како оди тоа,таа на работа што ја имам е подруга,таму притискам CTRL ALT+PrtSc и работата е завршена...Тастатурата ми е DeLUX ама не знам кој модел? Некој што не му се спие да ми помогне?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Сакам да направам Print Screen ама не знам на мојата тастатура како оди тоа,таа на работа што ја имам е подруга,таму притискам CTRL ALT+PrtSc и работата е завршена...Тастатурата ми е DeLUX ама не знам кој модел? Некој што не му се спие да ми помогне?
Па и јас имам делкус тастатура. Над INSERT барај Print Screen SysRq, стисни на копчето, оди во пеинт направи пејст и voila :)

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ако стварно се брзаш пушти ја онаа On Screen тастатура - старт - програмс - акцесорис - аксебилити - он скрин киборд. :smir:

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Грешка си, SHIFT е за тоа.

Претпоставувам дека буквите на копчето Fn се во боја (значи не се бели). Разгледај ги копчињата на тастатурата дали на некои од нив (обично горните) имаат знаци со истата боја, како на пример звучниче за појачување/намалување звук, play, pouse, stop.....

Значи го држиш Fn и притискаш некои од тие копчиња за да ја употребиш нивната ФУНКЦИЈА.
На лап топот ми е со бели букви ова копче исто како другите само ставено е во коцка, а на обичната тестатура на компјутерот го нема...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од кај ги откопа CTRL + ALT??? Што ќе ти се? Само Print Screen и толку. Обично се наоѓа 2-3 копчиња над левата стрелка на сите тастатури.

На лап топот ми е со бели букви ова копче исто како другите само ставено е во коцка, а на обичната тестатура на компјутерот го нема...
Е добро де, на некои тастатури има, мултимедијални што се.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Од кај ги откопа CTRL + ALT??? Што ќе ти се? Само Print Screen и толку. Обично се наоѓа 2-3 копчиња над левата стрелка на сите тастатури.

Мислев на ALT GR + PrtSc а не на CTRL + ALT... Сега инсталирам драјвер за тастатурата па ке видам што ке се случи? Сега сум на 64 битна VISTA и сеуште ми фалат некои драјвер ама полека почнувам да го средувам компјутерот,ако не биде работа исо драјверите тогаш ќе барам некое друго решение?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Мислев на ALT GR + PrtSc а не на CTRL + ALT... Сега инсталирам драјвер за тастатурата па ке видам што ке се случи? Сега сум на 64 битна VISTA и сеуште ми фалат некои драјвер ама полека почнувам да го средувам компјутерот,ако не биде работа исо драјверите тогаш ќе барам некое друго решение?
Абе ни драјвери ти требаат ни ALT GR ни ништо. Само го стискаш копчето, идеш у Paint, одиш PASTE и толку.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Де бре, ама прашина кренавте за PrintScreen и за Fn :/

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Де бре, ама прашина кренавте за PrintScreen и за Fn :/
Не сака да работи,мора да се најде некое решение?Кога притискам директно на PrtSc ми излегува за штампање,ајсега нека ми каже некој кај лежи зајакот?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не сака да работи,мора да се најде некое решение?Кога притискам директно на PrtSc ми излегува за штампање,ајсега нека ми каже некој кај лежи зајакот?
Во драјверите што си ги стаил.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Беше така и пред драјверот...
Имаш дугме "Fn" ? Доколку имаш дугме "Fn" и доколку дугмето "PrintScreen" (или "PrtSrc", незнам како е кај тебе) е исто означено (обечежано на тастатурата со ист знак), стисни го "Fn" и држејки го "Fn" притисни "PrintScreen" и после Paste у Paint. Мада не ми се верува да е вака :\

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Имаш дугме "Fn" ? Доколку имаш дугме "Fn" и доколку дугмето "PrintScreen" (или "PrtSrc", незнам како е кај тебе) е исто означено (обечежано на тастатурата со ист знак), стисни го "Fn" и држејки го "Fn" притисни "PrintScreen" и после Paste у Paint. Мада не ми се верува да е вака :\
Е кај мене нема FN...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom