Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Имам 2 OS и се одлучив да преминам на VISTA благодарение на -={K-O-R-U-N}=- ,сега некој да ми каже како да ја избришам VISTA-та од партицијата D а од партицијата C со самото инсталирање на VISTA-ta ќе се избрише XP-то.Благодарам

Член од
23 декември 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Користам Winodows XP и добив порака од Genuine Microsoft Software дека Windows-от не ми е лиценциран. Сега долу десно на десктопот стои таа порака и позадината ми е црна. Постои ли начин да го решам проблемот?

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
Имам 2 OS и се одлучив да преминам на VISTA благодарение на -={K-O-R-U-N}=- ,сега некој да ми каже како да ја избришам VISTA-та од партицијата D а од партицијата C со самото инсталирање на VISTA-ta ќе се избрише XP-то.Благодарам
Причекај го Корун најубаво ќе ти каже што и како :)

SImeonco84 напиша:
Користам Winodows XP и добив порака од Genuine Microsoft Software дека Windows-от не ми е лиценциран. Сега долу десно на десктопот стои таа порака и позадината ми е црна. Постои ли начин да го решам проблемот?
На ПП го имаш решениото, се надевам дека ќе се снајдеш и ќе успееш да го решиш проблемот :)

Член од
10 февруари 2007
Мислења
4.773
Поени од реакции
2.082
Имам еден проблем. На иконите на десктопот има сенка...Како да ја тргнам?
Пробав со Мy Computer > десен клик > Properties > Advanced > Perfomance и со Use drop shadows...

Ама не бива, пак остануват
Знае некој? :smir:

eLemenTiX

//b00riS//
Член од
12 мај 2008
Мислења
313
Поени од реакции
8
Имам еден проблем. На иконите на десктопот има сенка...Како да ја тргнам?
Пробав со Мy Computer > десен клик > Properties > Advanced > Perfomance и со Use drop shadows...

Ама не бива, пак остануват
Знае некој? :smir:
Исти проблем беше и кај мене.
Искенирав со Ad Aware, ми најде malware.
И се среди.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ништо полесно....
Стави во ДВД ромот бутабилно ДВД со виста...рестарт и следи од екранот..

Кога ќе дојде опцијата каде на ХДД да се инсталира вистатата има доле едно..напредни опции за ХДД..
Клик на тоа и не е важен редоследот, избриши го Д па повторно формирај го, ќе го форматираш после преку инсталираната виста, после избриши го Ц и пак повторно формирај го.
Потоа селектирај на сликата партиција Ц и дај и формат и за крај дај ја наредбата да инсталацијата на Вистата таму се изврши...останатото е стандардно...

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Која игра да упалам на компјутер што имам, компјутеров се укочува, не сум пробал со програми и такви ствари, некам рестарт на компјутеров да праам по 954549 пат. До што мислите дека е проблемот ?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Која игра да упалам на компјутер што имам, компјутеров се укочува, не сум пробал со програми и такви ствари, некам рестарт на компјутеров да праам по 954549 пат. До што мислите дека е проблемот ?
Реинсталирај ги драјверите за графичката

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Уште кога го купив лап топот приметив дека од левата страна има едно PCIe пластиче кое се вади со притискање на едно мало копче. Е сега сакам да прашам за што може да ми послужи тоа PCIe слотот што е? Не сум се занимавал со таква работа досега па затоа прашувам. Ај некој нека ми објасни подетално ако може. Фала :pos2::toe::toe:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
И јас имам едно слично прашање. Кога го земав компјутерот (не лап-топ), добив тастатура со на неа копче "Fn". Се наоѓа веднаш до деснито Shift под Enter-от. За што би можело да користи тоа копче?

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
И јас имам едно слично прашање.Кога го земав компјутерот (не лап-топ), добив тастатура со на неа копче "Fn". Се наоѓа веднаш до деснито Shift под Enter-от. За што би можело да користи тоа копче?
"Fn" копчето се стиска за да пишуваш знаци како што се (/,-,=...) значи стискаш на копчето и претискаш на другите копчиња кои имаат и други функции Пример: Стискаш Fn и 0(нула) и ти го пишува знакот /...Не знам дали ќе ме сфатиш ти објаснувам на прост начин.Прогуглај малце и ќе видиш подетално.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Уште кога го купив лап топот приметив дека од левата страна има едно PCIe пластиче кое се вади со притискање на едно мало копче. Е сега сакам да прашам за што може да ми послужи тоа PCIe слотот што е? Не сум се занимавал со таква работа досега па затоа прашувам. Ај некој нека ми објасни подетално ако може. Фала :pos2::toe::toe:
Цигарите да ги чуваш....

Или ако веќе го отвориш можеш да пуштиш кабли за УСБ, звучна...

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Цигарите да ги чуваш....

Или ако веќе го отвориш можеш да пуштиш кабли за УСБ, звучна...
За цигарите да ги чувам имам каде не се секирај. Тоа не беше одговорот што го очекував...Ама сепак има некои луѓе кои мислат дека тие се многу паметни кога ќе заебат некој друг што не знае нешто.

SkyDriver

Would like my bananna ?
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.140
Поени од реакции
221
И јас имам едно слично прашање. Кога го земав компјутерот (не лап-топ), добив тастатура со на неа копче "Fn". Се наоѓа веднаш до деснито Shift под Enter-от. За што би можело да користи тоа копче?
Друже, незнам како да ти објаснам, еве ти една слика ќе забележиш дека само дугмето "Fn" и уште неколку дугмиња се обележани исто како него, што значи дека останатите обележани дугмиња можеш да ги користиш во комбинација со "Fn". Значи го притискаш "Fn" + "PgUp" (или PageUp, незнам како е кај тебе) и одиш нагоре, "Fn" + "End" и одиш најдоле на страницата... еве една слика да имаш ориентација од прилика...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom