Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

• Креатор на темата Креатор на темата humanoid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми даде еден другар УСБ да му ставам некоја музика ма не можам да го отворам ( скенирано со УСБДиск Секјурити и со АВГ....еве слиак што ми појавува:
http://forum.kajgana.com/[URL=http:...us/img141/7647/52033477uy4.th.png[/IMG][/URL]

Ако одам двоклик или таму на ова ова најгоре(се надевам дек е Опен) ми ог дава сленото:

http://forum.kajgana.com/[URL=http:...24.imageshack.us/images/thpix.gif[/IMG][/URL]

Помош????

Помош???

Побарај едно програмче се вика Disk Heal (или Disc Heal). Преку него ќе го опраиш. Кога ќе го пуштиш програмчето, имаш таб FIX мислам се вика, пишуваш даму кој драјв ти е ваков (C: D: E: ......) кликаш FIX и толку е.

Расчепкај...

Vidi koj Drive Letter ti e USB-to. Ako ti e E: na primer, vo My Computer ili IE pisi E:\ i ke ti se otvori. Kako i da e, toa ti e privremeno resenie dodeka da go opravis.

ми треба Microsoft Net Framework 3.0 или понов и сега го симнувам од 2мегабајти и кога ке го уклучам сетапот треба да симне 55 мегабајти ама нејќе да го симне.
Вчера го оставив цел ден и само 3 мегабајти симна.
Може од негде да го симнам цело за да не треба после да симнува ама да не е торент?

Имам телефон Сони Ериксон S302, сакам да пренесам фајлови преку Bluetooth од компјутерот на телефонот. Ја користев програмата Blue Soleil, ја инсталирав правилно и го активирав УСБ Блутутот правилно. Компјутерот нормално ми го наоѓа телефонот и конекцијата беше успешна, но......... кога сакам да пренесувам фајлови, едноставно не сака, а во делот каде што се прикажува колку е јака врската меѓу телефонот и компјутерот, покажува дека нема конекција.
Ве молам за помош?? Искрено, не знаев во која тема да го сместам овој проблем, бидејќи не знам дали се работи за хардвер или софтвер??:toe:

Имам телефон Сони Ериксон S302, сакам да пренесам фајлови преку Bluetooth од компјутерот на телефонот. Ја користев програмата Blue Soleil, ја инсталирав правилно и го активирав УСБ Блутутот правилно. Компјутерот нормално ми го наоѓа телефонот и конекцијата беше успешна, но......... кога сакам да пренесувам фајлови, едноставно не сака, а во делот каде што се прикажува колку е јака врската меѓу телефонот и компјутерот, покажува дека нема конекција.
Ве молам за помош?? Искрено, не знаев во која тема да го сместам овој проблем, бидејќи не знам дали се работи за хардвер или софтвер??:toe:
А правилно ли ја најде мрежата од мобилниот, т.е убаво ли адна new device ?

А правилно ли ја најде мрежата од мобилниот, т.е убаво ли адна new device ?
Да:helou:, компјутерот го најде успешно device-от на телефонот, се аддна успешно исто така (на мојот телефон го имам компјутерот, а на компјутерот го имам мојот телефон). Ама кога ќе кликнам на device-от на мојот телефон, за да после да може да кликнам на Bluetooth file transfer, пишува Searching Services is not successful....:toe:
Да напоменам дека блутутот на телефонот за тоа време е уклучен..

ми треба Microsoft Net Framework 3.0 или понов и сега го симнувам од 2мегабајти и кога ке го уклучам сетапот треба да симне 55 мегабајти ама нејќе да го симне.
Вчера го оставив цел ден и само 3 мегабајти симна.
Може од негде да го симнам цело за да не треба после да симнува ама да не е торент?

??????????????

Ми се појавува ова додека пребарувам на интернет, и потоа ме исклучува и од мсн и ми го кочи компјутерот. Што треба да направам? Ми треба помош:smir:

Attachments

• sa.jpg
    sa.jpg
    30,9 KB · Прегледи: 2
Ми се појавува ова додека пребарувам на интернет, и потоа ме исклучува и од мсн и ми го кочи компјутерот. Што треба да направам? Ми треба помош:smir:

Close Port 445:

1. Start Registry Editor (Regedit.exe) by clicking Start menu, and then click the Run icon.
to. In the small box that Opens, type: regedit then click the OK button. The Registry Editor will now have opened.
3. Locate the following key in the registry:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters
In the right-hand side of the window find an option called TransportBindName.
Double click that value, and then delete the default value, thus giving it a blank value.

Close Port 135:

1. Then you must now navigate to the following registry key:
HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE
to. You will see there is a String Value called: EnableDCOM
Set the value to: N (it should currently be Y)
3. Close the Registry Editor. Shutdown and Restart your computer.

ЛУЃЕ ПОМАГАЈТЕ АКО ЗНАЕТЕ.
КОГА ГИ ПУШТАМ ФИЛМОВИТЕ НА БС ПЛЕЕР СТАВАМ ПРЕВОД МАКЕДОНСКИ АМА МИ ГО ДАВА НА ЛАТИНИЦА И НЕКОИ БУКВИ МИ ГИ ДАВА "ЧКЉ" :) НИШТО НЕ СЕ РАЗБИРА А ПРОБЛЕМОВ МИ СЕ ЈАВИ ПРЕД 2 ДЕНА А ПРЕД ТОА СЕ БЕШЕ ОК АЛИ СЕГА ШТО СЕ Е*АЛО НЕ ЗНАМ АЈ ПОМОШ ?

КОГА ГИ ПУШТАМ ФИЛМОВИТЕ НА БС ПЛЕЕР СТАВАМ ПРЕВОД МАКЕДОНСКИ АМА МИ ГО ДАВА НА ЛАТИНИЦА И НЕКОИ БУКВИ МИ ГИ ДАВА "ЧКЉ" :) НИШТО НЕ СЕ РАЗБИРА А ПРОБЛЕМОВ МИ СЕ ЈАВИ ПРЕД 2 ДЕНА А ПРЕД ТОА СЕ БЕШЕ ОК АЛИ СЕГА ШТО СЕ Е*АЛО НЕ ЗНАМ АЈ ПОМОШ ?

Оди во контрол панел > Regional and language > овде намести да биде на македонски јазик, после оди во Advanced и таму намести македонски јазик. Би требало да се среди :)

Ај пробуричкај во опциите на преводот на плеерот и намести енкодингот на преводот да биде на Cyrillic.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom