Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Еве пробав да форматирам ама не ми е во ред инсталационото ЦД (читај: не го отвара ни при кренат Виндоус). Ај ако може некој да ми прати по ПП. Фала:tapp:

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
бај де уеј - има некое друго решение освен формат. Под формат подразбирам само формат на Ц; никако на цел ПЦ. Ај дајте друго решение...

D

Deleted member 12196

Гостин
Совет ве молам!!!

Вака сега, сакам да инсталирам Linux Ubuntu 8.04.1 desktop и го даваат за download од нивната официјална страна да го симнеш без пари...Ме интересира колку е безбедно да го симнам од таму, кои програми работат на него, дали ке можам драјверите за хардверот што се за XP само(мислам) да ги инсталирам на него и такви работи...Некој ако го користи или некогаш го користел нека помага...Јас сум го користел Edubuntu ама околу 2-3 дена кога ни ги ставија тие компјутерите од Владата што се и работат на оваа верзија Edubuntu. Која е разликата помеѓу двата? На страната пишува дека може да работи на мојава машина, вие што ке кажете? И најважното, ако може некој да ми каже како се инсталира (по можност со слики) Благодарам Однапред!!!!

Еве што компјутер имам:
Intel Pentium 3.0Ghz
1 GB RAM
GF 7300 LE

Едит: Најдов слики како да го инсталирам а исто така пишува дека можам да го користам на овој компјутер...:toe::toe::toe::pos2::pos2::pos2::pos2:
Пробно инсталирав Ubuntu 7 10. Работи на 600MHz и 256 MB RAM. Твојата верзија е понова со шест месеци, па нема да има никаков проблем. Инаку сосема се разликува од Windows, па ништо од него не можеш да користиш на Linux.
ПС
Ubuntu работи и како живо CD. Може да се користи преку Windows, без инсталирање.
За разликата помеѓу Edubuntu и Ubuntu не можам да ти кажам ништо, но мислам дека се слични. Инаку следниот Ubuntu е верзијата 8 10. Очекувај ја пред нова година.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.789
Поени од реакции
22.831
ми треба помош околу програмчето folder lock незнам како да го оклучам ми бара некоја шифра ај ако знае некој нека ми пише однапред му благодарам:smir::smir:
момци чаре:helou:

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Имам еден голем проблем! Вака:
Еве 2-3 дена кога сакам да исклучам ПЦ-то идам нормално она Старт-Турн офф и после комп. се рестартира и никако да се исклучи, веќе 5-6 пати го гасам со вадење на кабелот од струја. Инаку имам виндоус ХП СП2 и ништо необично не сум работел во последно време, ниту имам инсталирано нешто ново, користам АВГ 7.5 и Спуваре Доктор.

ЕДИТ: Ми текна да пробам со Систем Ристоре ама коа да го отворам и оно нејке да се отвори, кликам на него уопште не реагира.

Фала однапред!!!:toe:
Пробај во BIOS да најдеш опција Wake on LAN или Wake on Modem. И двете опции треба да бидат исклучени. Друга опција е да си го смениш напојувањето.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.789
Поени од реакции
22.831
ама види друзе усте кога го инсталирав вака ми писува не сум го користел ама баш ич:toe:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ама види друзе усте кога го инсталирав вака ми писува не сум го користел ама баш ич:toe:
Епа најди го истиот програм да го симнеш преку торрент, таму имаш или сериски заедно или крак. И немаш гајле.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
До Фараон:
Не знам зашто се мачиш со фолдер лоцк, едноставно симни си Androsa File Protector и немаш гајле. бај да уеј бесплатен така ад нема да те замара со регистрации и тн.

еве ти линк: http://www.soft32.com/download_199776.html

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom