Пробно инсталирав Ubuntu 7 10. Работи на 600MHz и 256 MB RAM. Твојата верзија е понова со шест месеци, па нема да има никаков проблем. Инаку сосема се разликува од Windows, па ништо од него не можеш да користиш на Linux.Совет ве молам!!!
Вака сега, сакам да инсталирам Linux Ubuntu 8.04.1 desktop и го даваат за download од нивната официјална страна да го симнеш без пари...Ме интересира колку е безбедно да го симнам од таму, кои програми работат на него, дали ке можам драјверите за хардверот што се за XP само(мислам) да ги инсталирам на него и такви работи...Некој ако го користи или некогаш го користел нека помага...Јас сум го користел Edubuntu ама околу 2-3 дена кога ни ги ставија тие компјутерите од Владата што се и работат на оваа верзија Edubuntu. Која е разликата помеѓу двата? На страната пишува дека може да работи на мојава машина, вие што ке кажете? И најважното, ако може некој да ми каже како се инсталира (по можност со слики) Благодарам Однапред!!!!
Еве што компјутер имам:
Intel Pentium 3.0Ghz
1 GB RAM
GF 7300 LE
Едит: Најдов слики како да го инсталирам а исто така пишува дека можам да го користам на овој компјутер...:pos2::pos2::pos2::pos2:
момци чаре:helou:ми треба помош околу програмчето folder lock незнам како да го оклучам ми бара некоја шифра ај ако знае некој нека ми пише однапред му благодарам:smir::smir:
Која шифра си му ја ставил, таа емомци чаре:helou:
Пробај во BIOS да најдеш опција Wake on LAN или Wake on Modem. И двете опции треба да бидат исклучени. Друга опција е да си го смениш напојувањето.Имам еден голем проблем! Вака:
Еве 2-3 дена кога сакам да исклучам ПЦ-то идам нормално она Старт-Турн офф и после комп. се рестартира и никако да се исклучи, веќе 5-6 пати го гасам со вадење на кабелот од струја. Инаку имам виндоус ХП СП2 и ништо необично не сум работел во последно време, ниту имам инсталирано нешто ново, користам АВГ 7.5 и Спуваре Доктор.
ЕДИТ: Ми текна да пробам со Систем Ристоре ама коа да го отворам и оно нејке да се отвори, кликам на него уопште не реагира.
Фала однапред!!!
Која шифра си му ја ставил, таа е
Eпа ако не си ставил воопшто стави му една по твој изборне сум ставил шифра , кога ја оклучувам програмата односно иконата ми бара шифра
Хах тебе ти бара регистрација ти поминал трајалот на програматаеве како писува момент сано да ја ставам сликата
http://img359.imageshack.us/my.php?image=44171602ot3.png
поголема слика никако не мозев да ставамнезнам дали ке се види нешто
Епа најди го истиот програм да го симнеш преку торрент, таму имаш или сериски заедно или крак. И немаш гајле.ама види друзе усте кога го инсталирав вака ми писува не сум го користел ама баш ич
Па реинстал на Windowsot...Реинстал на што?