Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Пробај со анинстал ама и потполно чистење на сите фајлови кои заостанале од фајрфоксот па инстал наново.

Веројатно Принц или Корун ќе ти кажат некоја финта за поправка на твиковите и убрзување на мозилата :)

И пробај со посета на сајтот на владата :pos:
Фала и јас чекам да го видат постот...:toe:
А зошто сајтот на владата ?????

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Од се што правиш на компјутерот, само кога идеш на интернет преку Firefox, САМО тогаш ти кочи???

Дај подетално малце, да знаеме што поточно е проблемот.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Исчисти го кешот и колачињата, може ти е насобран па мозилата губи време проверувајки на хард дискот, да не имаш инсталирано и многу додатоци наеднаш и тие знаат да кочат.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Исчисти го кешот и колачињата, може ти е насобран па мозилата губи време проверувајки на хард дискот, да не имаш инсталирано и многу додатоци наеднаш и тие знаат да кочат.
Нели е доволно што секој ден го правам тоа со CC cleaner ? Немам премногу додатоци...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нели е доволно што секој ден го правам тоа со CC cleaner ? Немам премногу додатоци...
Незнам дали цц клеанер може да го чисти кешот на мозила, а може и не ти е тоа проблемот, само претпоставка и совет беше.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Од се што правиш на компјутерот, само кога идеш на интернет преку Firefox, САМО тогаш ти кочи???

Дај подетално малце, да знаеме што поточно е проблемот.
ДА . И преку IE7, ама на него има AntiFraud Check, па тоа и е нормално, затоа и го заменив со Mozilla. А инаку интернет конекцијата е ОК, брзината е околу 3000 kbs download 300-400 kbs upload и ping 90-300.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
ДА . И преку IE7, ама на него има AntiFraud Check, па тоа и е нормално, затоа и го заменив со Mozilla. А инаку интернет конекцијата е ОК, брзината е околу 3000 kbs download 300-400 kbs upload и ping 90-300.
Проба да го избришеш кешот од мозилата?

Ако проба и исто ти е, тогаш иди вака:
Избриши ја КОМПЛЕТНО мозилата, значи после анинстал, види дали останале некои фајлови и фолдери таму кај што била инсталирана, и избриши ги и тие.
Инсталирај си Firefox 3.0 најновата и види дали ќе го имаш истиот резултат.

А може и да имаш некое тројанче што те зеза, и ти прави САМО сурфањето (преку било кој browser) да ти е споро.

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Проба да го избришеш кешот од мозилата?

Ако проба и исто ти е, тогаш иди вака:
Избриши ја КОМПЛЕТНО мозилата, значи после анинстал, види дали останале некои фајлови и фолдери таму кај што била инсталирана, и избриши ги и тие.
Инсталирај си Firefox 3.0 најновата и види дали ќе го имаш истиот резултат.

А може и да имаш некое тројанче што те зеза, и ти прави САМО сурфањето (преку било кој browser) да ти е споро.
ОК, фала инаку се работи за 3.0 верзија, ама ке ја пробам на втора мајка, нема друго. А, го скенирав и со антивирус цел компјутер, а не најде ништо...:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ќе ги избришеш и овие после деинсталацијата

C:\Documents and Settings\КАЛИПСО\Application Data\Mozilla
и

C:\Documents and Settings\КАЛИПСО\Local Settings\Application Data\Mozilla

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
Ќе ги избришеш и овие после деинсталацијата

C:\Documents and Settings\КАЛИПСО\Application Data\Mozilla
и

C:\Documents and Settings\КАЛИПСО\Local Settings\Application Data\Mozilla
ОК, ќе пробам и тоа. Фала ви многу на сите.

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
imam problem so IE. Koga ke probam da go uklucam, ne se uklucuva i mi se pojavuva slednovo :

Attachments

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
CCleaner брише cookies/DL history/Internet cache/Internet history/Saved form info од Мозилата, ако на некој му требаше инфово.

Можеш со тоа на Воне да пробаш, да ги избришеш фолдерте кои мозилата ги користи за све и свашта, би додал и TEMP фолдерот да го зачистиш(C:\Documents and Settings\твојот јузер\Local Settings\Temp

Офтопик малце за резолуциите(незнам кој пиша ме мрзи да вртам страна): Тоа ти коа ке имаш 22" монитор, ке си го возиш на 1024х768 за да не се праиш курназ со високи резолуции, зашо тие, нели, се непотребни и се за пување:pos2::pos2::pos2:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Офтопик малце за резолуциите(незнам кој пиша ме мрзи да вртам страна): Тоа ти коа ке имаш 22" монитор, ке си го возиш на 1024х768 за да не се праиш курназ со високи резолуции, зашо тие, нели, се непотребни и се за пување:pos2::pos2::pos2:
:pos2:Имам 23" ЦРТ (51 цм, видлива дијагонала) го возам некогаш и на 640х480, а некогаш и на 2048х1536, зависи за што треба:pos2:
Некој ми рече помалку зрачел на пониска,....па ја да си го послушам:pos2::kesa:

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Вака сега, имам еден екстерен хдд со еден тон програми, игри собирани низ времето и конечно решив да си префрлам некои срања од него во лаптоп, арно ама НИТУ една е**на апликација не се стартува, само одам даблклик и одма "Max Payne has stopped working", на се можно ова се случува освен на NFS Underground 2, не знам шо можи да биди проблемо, пробувам на два лаптопи со лиценцирани виста, еднио е хоме премиум, другио е ултимејт, пробав со compatibility, пробав со run as administrator цело време истата приказна. Се думам да не има случајно на Вистава клаено заштита за апликации кои не се инсталирани да не можи да се стартуваат, ама па на едниов лаптоп ја имам така копирано Frozen Throne, си работи перфектно. Иначе, секоја апликација не е инсталациона во хдд-то, туку се копирани како шо биле, си работеа перфектно на ХP, e сега пробав на едниов лаптоп (Sony VAIO) да инсталирам XP, имав проблеми со драјверите, си го вратив Вистата, на HP-во не можам да експериментирам оти немам инсталационо од Виста ни па рекавери цедината знам кај ми се. Молам, ако некој има некаква идеја како можам да го средам ова би бил многу благодарен. Иначе се работи за 800 гигабајти апликации, игри и слични срања шо значи не е заебанција да земам да симнувам пак и да се тупам да барам инсталациони. Фала.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Вака сега, имам еден екстерен хдд со еден тон програми, игри собирани низ времето и конечно решив да си префрлам некои срања од него во лаптоп, арно ама НИТУ една е**на апликација не се стартува, само одам даблклик и одма "Max Payne has stopped working", на се можно ова се случува освен на NFS Underground 2, не знам шо можи да биди проблемо, пробувам на два лаптопи со лиценцирани виста, еднио е хоме премиум, другио е ултимејт, пробав со compatibility, пробав со run as administrator цело време истата приказна. Се думам да не има случајно на Вистава клаено заштита за апликации кои не се инсталирани да не можи да се стартуваат, ама па на едниов лаптоп ја имам така копирано Frozen Throne, си работи перфектно. Иначе, секоја апликација не е инсталациона во хдд-то, туку се копирани како шо биле, си работеа перфектно на ХP, e сега пробав на едниов лаптоп (Sony VAIO) да инсталирам XP, имав проблеми со драјверите, си го вратив Вистата, на HP-во не можам да експериментирам оти немам инсталационо од Виста ни па рекавери цедината знам кај ми се. Молам, ако некој има некаква идеја како можам да го средам ова би бил многу благодарен. Иначе се работи за 800 гигабајти апликации, игри и слични срања шо значи не е заебанција да земам да симнувам пак и да се тупам да барам инсталациони. Фала.
Си требал да знаеш од порано дека кога ќе инсталираш нешто, работи само таму каде што е инсталирано, значи неможеш да инсталираш некоја апликација (па и игра) кај тебе на РС, и после со COPY-PASTE преку USB да ја пренесеш на друг РС, таму сигурно нема да работи. Во 90% од случаите е така (пример: Кантер може да ја копираш кај сакаш)

Сеа, ќе си бараш инсталациони фајлови, и тие зачувај ги на екстерниот хард, а не да ги инсталираш. Само сетап фајловите зачувај си ги.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom