Вака сега, имам еден екстерен хдд со еден тон програми, игри собирани низ времето и конечно решив да си префрлам некои срања од него во лаптоп, арно ама НИТУ една е**на апликација не се стартува, само одам даблклик и одма "Max Payne has stopped working", на се можно ова се случува освен на NFS Underground 2, не знам шо можи да биди проблемо, пробувам на два лаптопи со лиценцирани виста, еднио е хоме премиум, другио е ултимејт, пробав со compatibility, пробав со run as administrator цело време истата приказна. Се думам да не има случајно на Вистава клаено заштита за апликации кои не се инсталирани да не можи да се стартуваат, ама па на едниов лаптоп ја имам така копирано Frozen Throne, си работи перфектно. Иначе, секоја апликација не е инсталациона во хдд-то, туку се копирани како шо биле, си работеа перфектно на ХP, e сега пробав на едниов лаптоп (Sony VAIO) да инсталирам XP, имав проблеми со драјверите, си го вратив Вистата, на HP-во не можам да експериментирам оти немам инсталационо од Виста ни па рекавери цедината знам кај ми се. Молам, ако некој има некаква идеја како можам да го средам ова би бил многу благодарен. Иначе се работи за 800 гигабајти апликации, игри и слични срања шо значи не е заебанција да земам да симнувам пак и да се тупам да барам инсталациони. Фала.