Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
значит од ко ќе влезам во сејв мод и од ко ќе го рестартирам нормално си влегвит

абе го исклучив...и пак го уклучив...:star:
а за ова препарирањево на мсн ќе ми кажиш...
ко птица препарирана.. :vozbud:
Реинсталирај го виндоњсот врз стариот виндовс, нема да изгубиш ништо, стави го виндовс цедето, остај го ауторанот и терај...
Не одговарај на глупи прашања, на некој што нема што да прави!

D

Deleted member 12196

Гостин
Ај ако знае нешто у врска со ова :
Го уклучувам ПЦ то и таман се подигнал не поминува ни 1 минута и прво се појаува бела позадина само кај Language Barot и така стои некои 30 секунди и после тоа целосно се мењаваат бои некако све накај бело станува..Целиот Таск Бар доле личи како на некоја предходна (стара ) верзија на Виндоус..

Штом ќе се деси ова со претварањето на боите јас забележав 2 проблема..а сигурно се повеке..
Првиот нејке никаков мултимедијален фајл да се пушти ни аудио ни видео..
Ако сакам да пуштам преку Винамп песна ми јавува ко демек не е инсталирана или има лoш sound driver а видео исто така нејке да пушти со било кој програм или плеер..
Второ ако пробам да влезам у My Network Places т.е во View Workgroup не реагира ништо т.е ко да се укочува(ова зборам да влезам у мрежа кај други PC)..
А доколку го уклучам винампот пред да се деси таа трансформација на боите и пред да се заебе сето тоа,значи го пуштам винампот и си работи све нормално само да не го изгасам и уклучам пошто после нема пак исто ке јави дека нема драјвер или лош драјвер е инсталиран..

Па ако некој знае што би можело да е ,нека пише ..
Дали е вирус или нешто трето ?
Пошто имам некои ствари побајачко додека да ги изрежам да го опраам да издржи..после тоа формат не му бега..:vozbud:

Фала
Јас таквите проблеми ги решавам со инсталирање на паралелен Windows, колку да ги извлечам работите што не сакам да ми се изгубат. Ако имаш две партиции, слободно во D инсталирај нов Windows.
Во некои случаи не е можно репарирање. (Не прашувајте ме зошто е така. Едноставно не знам. Но сум имал прилика безуспешно да се обидувам со репарирање.)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас таквите проблеми ги решавам со инсталирање на паралелен Windows, колку да ги извлечам работите што не сакам да ми се изгубат. Ако имаш две партиции, слободно во D инсталирај нов Windows.
Во некои случаи не е можно репарирање. (Не прашувајте ме зошто е така. Едноставно не знам. Но сум имал прилика безуспешно да се обидувам со репарирање.)
Епа за да не се замара со паралелно инсталирање на виндовс, а и ти да не се замараш за понатаму, симни си Windows XP Live CD, тежи околу 100 MB, го ставаш на CD или USB, го подигаш компјутерот преку него, имаш некои неопходни програмчиња и ќе можеш се што ти треба од HDD да си зачуваш некаде или да ги срежеш.

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
кога сакам да си проверам пошта од hotmail некогаш не ми се отвараат линковите на outbox или некои слични што се таму, и треба да го рестартирам компјутерот, за да може да ми се отвараат, а исто ми се прави на некои линкови што се од PTC шо му е проблемот???? иначе користам IE7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
кога сакам да си проверам пошта од hotmail некогаш не ми се отвараат линковите на outbox или некои слични што се таму, и треба да го рестартирам компјутерот, за да може да ми се отвараат, а исто ми се прави на некои линкови што се од PTC
Пробај преку FIREFOX :) Или па оди десен клик на нив и одбери OPEN или OPEN IN NEW TAB.

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Со што да отварам .cbr фајлови???Ми ги дава за со PowerISO али не ми ги отвара

P

Princ

Гостин
Тоа е обичен .rar фајл. Ако неќе со десен клик -> extract... пробај да му смениш екстензија во .rar и така да го унрар-рираш.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
да прашам нешто
дали може да се инсталира vista skin pack само на еден јузер или се инсталира на цел компјутер?

п.с.не мислам на vista оперативниот систем туку на скинот.

Член од
3 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
epa vaka kako so se gleda od screen shootot imam samo internet exlplorer otvoreno (3-4 tabs) i procesorot mi ojt na 100% (otkako gi iskluciv drugite 2-3 taba se namali se gledat na grafikot) i mi zabavjat so ne bi trebalo poso imam dobra konfiguracija. MOzit nekoj da mi kazit so mojt da e rabotata?

P

Princ

Гостин
Ако кликнеш на табот "Processes" па на CPU 2 пати, ќе ти каже кој процес ти го јаде процесорот. Ако ни кажеш кој процес е тој, ќе го средиме.

Член од
3 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
iexplore okolu 90 (cpu) a mem.usage 150.000 ama ovaj pat otvoriv 6 taba . . . i pak comp bese pobrz od toa preska koga imav 4 taba.
mislam toa mozi da e zatoa so togas bese mnogu potoplo pa zagrevat procesorot a sega e poladno.

P

Princ

Гостин
Можно е. Или кои сајтови оделе во табовите.
И како што можам да видам, имаш IE7. Избегнувај ја токму поради премногу користење на процесорот. Земи фајрфокс, да видиш што е сурфање :vozbud:

By Me

BLAH....
Член од
10 февруари 2008
Мислења
1.121
Поени од реакции
29
Пробај преку FIREFOX :) Или па оди десен клик на нив и одбери OPEN или OPEN IN NEW TAB.
а бе тоа што сум го пишал PTC е paid to click и тие страни може да се отвараат само со IE7, а ако се отвараат со други може да ти ги снема парите, и за тоа користам IE7 а кога имам нешо друго работа на интернет си користам netscape

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.789
Поени од реакции
22.831
ми треба помош околу програмчето folder lock незнам како да го оклучам ми бара некоја шифра ај ако знае некој нека ми пише однапред му благодарам:smir::smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom