Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
163
Аууу средено конечно! Фала за помошта! :salut:

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Пробувам да уклучам сетап-от на оваа игра да ја снимам и ова го покажува !

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Абе правев формат на пц-то. И пак пробав да ја снимам и нејке. Ама правев формат на сите партиции.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе правев формат на пц-то. И пак пробав да ја снимам и нејке. Ама правев формат на сите партиции.
Пробај инсталирај ја кај комши истава игра од истото ЦД што те зеза.

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
Ја снимив кај тетин ми пред 3 дена и супер е. До ПЦ-ти ми е бе ! :uvo:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ја би рекол до windows-от дека ти е. Пробај стај си SP3 за ХР.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
пак јас...:pipi:
го исклучвам компјутеров (шат даун)... одам на кафе... се враќам... стегам ова за старт дугмево шо е тргвит ојт она од windows-он шо врват оние и негде кај 4то или 5то застанвит закочвит компјутеров и ни мрдат ни претат...
го држам ова за старт за да се исклучит (зш е лаптоп и немат за рестарт дугме)...
го исклучвам...
го уклучвам пак и ми излегвит демек имаше грешка при исклучвењето ова она и ми викат
safe mode
start from last good known configuration
start windows normaly

одам во сејв мод... па рестарт па се е ок...

и ова се повторуват до бесвест...
ми е страв да го исклучам... дан не можам да го уклучам појќе... :nesum:

чаре...? :jaj:

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Ај ако знае нешто у врска со ова :
Го уклучувам ПЦ то и таман се подигнал не поминува ни 1 минута и прво се појаува бела позадина само кај Language Barot и така стои некои 30 секунди и после тоа целосно се мењаваат бои некако све накај бело станува..Целиот Таск Бар доле личи како на некоја предходна (стара ) верзија на Виндоус..

Штом ќе се деси ова со претварањето на боите јас забележав 2 проблема..а сигурно се повеке..
Првиот нејке никаков мултимедијален фајл да се пушти ни аудио ни видео..
Ако сакам да пуштам преку Винамп песна ми јавува ко демек не е инсталирана или има лoш sound driver а видео исто така нејке да пушти со било кој програм или плеер..
Второ ако пробам да влезам у My Network Places т.е во View Workgroup не реагира ништо т.е ко да се укочува(ова зборам да влезам у мрежа кај други PC)..
А доколку го уклучам винампот пред да се деси таа трансформација на боите и пред да се заебе сето тоа,значи го пуштам винампот и си работи све нормално само да не го изгасам и уклучам пошто после нема пак исто ке јави дека нема драјвер или лош драјвер е инсталиран..

Па ако некој знае што би можело да е ,нека пише ..
Дали е вирус или нешто трето ?
Пошто имам некои ствари побајачко додека да ги изрежам да го опраам да издржи..после тоа формат не му бега..:vozbud:

Фала

Шмики

Byakugan
Член од
12 март 2008
Мислења
743
Поени од реакции
16
го исклучвам компјутеров (шат даун)... одам на кафе... се враќам... стегам ова за старт дугмево шо е тргвит ојт она од windows-он шо врват оние и негде кај 4то или 5то застанвит закочвит компјутеров и ни мрдат ни претат...
го држам ова за старт за да се исклучит (зш е лаптоп и немат за рестарт дугме)...
го исклучвам...
го уклучвам пак и ми излегвит демек имаше грешка при исклучвењето ова она и ми викат
safe mode
start windows normaly

А како го пиша постов ?

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
го исклучвам...
safe mode
start windows normaly

Немај мака, влези си во нормал мод, и се ќе биде ок, треба само да го репарираш виндовсот, ти се има побркано некој регистри фајл.
Ај ако знае нешто у врска со ова :
Го уклучувам ПЦ то и таман се подигнал не поминува ни 1 минута и прво се појаува бела позадина само кај Language Barot и така стои некои 30 секунди и после тоа целосно се мењаваат бои некако све накај бело станува..Целиот Таск Бар доле личи како на некоја предходна (стара ) верзија на Виндоус..

Штом ќе се деси ова со претварањето на боите јас забележав 2 проблема..а сигурно се повеке..
Првиот нејке никаков мултимедијален фајл да се пушти ни аудио ни видео..
Ако сакам да пуштам преку Винамп песна ми јавува ко демек не е инсталирана или има лoш sound driver а видео исто така нејке да пушти со било кој програм или плеер..
Второ ако пробам да влезам у My Network Places т.е во View Workgroup не реагира ништо т.е ко да се укочува(ова зборам да влезам у мрежа кај други PC)..
А доколку го уклучам винампот пред да се деси таа трансформација на боите и пред да се заебе сето тоа,значи го пуштам винампот и си работи све нормално само да не го изгасам и уклучам пошто после нема пак исто ке јави дека нема драјвер или лош драјвер е инсталиран..

Па ако некој знае што би можело да е ,нека пише ..
Дали е вирус или нешто трето ?
Пошто имам некои ствари побајачко додека да ги изрежам да го опраам да издржи..после тоа формат не му бега..:vozbud:

Фала
Може и да е вирус, ако немаш анти вирус внимателно со режењето може да си го префлиш вирусот на цедеа па кога ќе инсталираш наново да се заебеш пак.
А како го пиша постов ?
Па нели му било страв да го исклучи - значи вклучен му е и му работи.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Немај мака, влези си во нормал мод, и се ќе биде ок, треба само да го репарираш виндовсот, ти се има побркано некој регистри фајл.

Може и да е вирус, ако немаш анти вирус внимателно со режењето може да си го префлиш вирусот на цедеа па кога ќе инсталираш наново да се заебеш пак.

Па имам Касперски 7 и еве сеа скенирам све..па ке видиме..

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
А како го пиша постов ?
значит од ко ќе влезам во сејв мод и од ко ќе го рестартирам нормално си влегвит

абе го исклучив...и пак го уклучив...:star:
а за ова препарирањево на мсн ќе ми кажиш...
ко птица препарирана.. :vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom