Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
....Или со помош на nLite си праиш твое лично модифицирано цеде со ХР, со SP3 со антивирус, програми, тракатанци...... Се што сакаш си ставаш и си правиш инсталација. После само го инсталираш и имаш све стаено на РС, се што е по твој вкус, нема мачење со инсталирање на програми и такви ствари....
Сум слушнал за таа програма дека преку неа се правело слипстриминг, но сакам да знам дали би ми се појавиле проблеми доколку во ЦД-то ставам антивирус кој е со crack, или пак оние драјвери потребни за графичката, скенер, принтер итн. Значи кога ќе ми бидат ставени тие програми во ЦД-то, кога повторно ќе го инсталирам Виндоусот со тоа ЦД, фактички би требало да ги има и антивирусот, драјверите итн, без некоја дополнителна инсталација...?

goodman_91

Бубалица
Член од
2 јануари 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
29
Зошто не симнеш ЦД со веќе вграден СП3? Инаку најверојатно може, оди на google и побарај. Моја препорака е да не се мачиш воопшто и симни 600мб. Ако имаш проблеми, контактирај ме на мсн.
Фала за упатството.:wink:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сум слушнал за таа програма дека преку неа се правело слипстриминг, но сакам да знам дали би ми се појавиле проблеми доколку во ЦД-то ставам антивирус кој е со crack, или пак оние драјвери потребни за графичката, скенер, принтер итн. Значи кога ќе ми бидат ставени тие програми во ЦД-то, кога повторно ќе го инсталирам Виндоусот со тоа ЦД, фактички би требало да ги има и антивирусот, драјверите итн, без некоја дополнителна инсталација...?
Баш така. Си ги ставаш сите драјвери, програми со кракови, дури и скинови и позадини, за кога ке го инсталираш виндовсот преку тоа ЦД, ќе ти биде све комплет инсталирано. И дарајвери, и антивирус лиценциран, и позадината ке ти биде таа што сакаш, скинови......

Само преку тоа nLite ќе треба да прочепкаш и да си наместиш по кој редослед да се инсталираат стварите и кога. Пример кога ќе се инсталира виндовсот, да се стаи позадината, па да се инсталираат драјверите, па програмите, па краковите за програмите....

Член од
12 јануари 2006
Мислења
374
Поени од реакции
9
Фала имам PowerISO али не ми го покажа фајлот за со него.Но сега е се во ред,фала

HGD

Член од
16 септември 2005
Мислења
315
Поени од реакции
14
Како да проверам што кулер имам?
Колку вртежи и остало??

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Како да проверам што кулер имам?
Колку вртежи и остало??
За вртежите имаш опција у биосот, мислам дека е нешто како COMPUTER HEALTH / TEMPERATURE нешто слично.

А да видиш што кулер имаш, треба да го отвориш куќиштето да си видиш :)

С

Спенсер

Гостин
Имам еден голем проблем, кога играм игри, на пример MOTO GP 07, ми се појавува BSOD, и ми пишува (незнам дали е софтверски или хардверски проблем,па затоа и тука и у хардвер ке пишам)

(ова последните 5-6реда,најважното другото знаете шо е)

***STOP: 0x0000008e (0xc00000005,0xBFD7CCF2,0xEBEA4AC4,0x00000000)
***nv4_disp.dll-Address BFD7CCF2 base at BF90500. DateStamp 0000000
Begining dump of physical memory
Physucal memory complete
Contact your sistem administrator.....

Го исчистив рамот,го стајв да друг слот, ги преинсталирав драјверите за графичката и играта ја преинсталирав, шо е проблемот и решение??

P

Princ

Гостин
Драјверите на графичката карта реинсталирај ги.
Најдобро ќе биде да ги тргнеш од Device Manager во Safe Mode, да рестартираш во нормален мод, па да ги инсталираш повторно (најновите, последната верзија). Ако треба уште нешто помош, пиши.

С

Спенсер

Гостин
Драјверите на графичката карта реинсталирај ги.
Најдобро ќе биде да ги тргнеш од Device Manager во Safe Mode, да рестартираш во нормален мод, па да ги инсталираш повторно (најновите, последната верзија). Ако треба уште нешто помош, пиши.
пак исто,сега ке побарам некој пач за играва,корун така ми кажа.

С

Спенсер

Гостин
Нејке,ке пукнамммммммм, пак истото BSOD, иначе графичката е Geforce 7300GT 256mb DDr 2 agp 8x

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Нејке,ке пукнамммммммм, пак истото BSOD, иначе графичката е Geforce 7300GT 256mb DDr 2 agp 8x
Отиди кај што ти е инсталирана играта или во инсталационото цеде, побарај го READ ME.txt фајлот, прочитај кои графички ги поддржува, кои не и што бара играва од некоја графичка. (пример, да мора да имаш Shader 4.0)

С

Спенсер

Гостин
а пример, возам ја трка, и возам, и ке му текне BSOD, ајде рестарт, пач,драјвери реинсталирање,пак уклучувам возам,на сред трка BSOD.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
а пример, возам ја трка, и возам, и ке му текне BSOD, ајде рестарт, пач,драјвери реинсталирање,пак уклучувам возам,на сред трка BSOD.
Прочита тоа што ти кажав? (readme.txt) Ако нема такво (мора да има), побарај негде кои графички ги поддржува играта и што бара да имаат графичките.
И оди инсталирај ја играва кај некој другар и види дали вака ќе му прави.

С

Спенсер

Гостин
MINIMUM SPECIFICATIONS
2.4Ghz Processor
Win XP / Vista
512MB Ram
ATI 9800 or similar graphics card
DirectX 9.0c Compatible Sound Card
950Mb Free Hard Drive Space (installed)
DVD Rom Drive
4GB HD Space Required