Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
За тебе беше :)
Знаеш, само кога е активен до крај хард дискот му свети црвената сијаличка. Штом кај тебе нонстоп е така - хард дискот изгледа ти е при крај.

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
За тебе беше :)
Знаеш, само кога е активен до крај хард дискот му свети црвената сијаличка. Штом кај тебе нонстоп е така - хард дискот изгледа ти е при крај.
Fala, ce proveram, pa ako ne ce kupuvame nov

P

Princ

Гостин
Slusajte vaka.Imam processor Celeron D 3.2GHz Cedar Mill od 65nm tehnologija i maksimalna dozvolena temperatura mu e 69.2 celziusovi stepeni.E sea obicno igram nekoja igrica i pocnuva da mi secka.Edno vreme pocnav da go gasam na saat vreme koa ke pocne da mi prai taka.I svativ deka temperaturata mu e visoka.Moze li da mi preporacate nekoj program za ladenje kako cpuice ili treba nov cooler da stavam.Patem grafickata mi e ASUS P5GPL-X SE i vo fresh diagnose ne saka da pokazuva temperatura poso ne ja poddrzuval taa maticna.Vidov deka vo bios-ot mi e 77 celziusovi stepeni pa zatoa help!
P.S. FALA ZA LINUXOT
Префрлувам во хардвер.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Princ samo ikonata na explorerot iscezna.
Ima drug nacin za unistaliranje?

P

Princ

Гостин
Не, ЦЕЛОСНО не можеш да го анисталираш. Дел од оперативниот систем е.

Z

zlaki

Гостин
pred 2 meseca staviv nov hard disk i normalno morav nova instalacija XP2,otogas navamu koga sakam da otvoram igra(luxor,serious sam i dr),kako i programot Nero,ili pak da gledam nekoj film na ekranot se pojavuvaat grcki od mnogu boi so koi ne se prepoznava nisto.Posle ova moram da odam na restart...ako nekoj znae sto e neka dade sovet.Inaku se drugo si raboti normalno..mi treba sovet ili pomos:nesvest:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
pred 2 meseca staviv nov hard disk i normalno morav nova instalacija XP2,otogas navamu koga sakam da otvoram igra(luxor,serious sam i dr),kako i programot Nero,ili pak da gledam nekoj film na ekranot se pojavuvaat grcki od mnogu boi so koi ne se prepoznava nisto.Posle ova moram da odam na restart...ako nekoj znae sto e neka dade sovet.Inaku se drugo si raboti normalno..mi treba sovet ili pomos:nesvest:
Ова би требало да ти е од сјебана графичка, или прегреана. Провери на графичката дали има и дали е рикнат кулерот. Или па извади ја целосно графичката (ако немаш гаранција), исчисти ја убаво зашто може да заглавува кулерот или да е стопен.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Drugar od msn ima problemi problemi so internet exlporerot.
Proba da go uninstalira ama nisto.
Kolacinjata od sajtovite kaj sto bil ne moze da gi izbrishe, internet explorerot odvreme navreme sam od sebe se gasi(javuva nekoja greshka i se gasi).
Koj program treba da go instalira da gi iscisti spywarite trojancite i ostalite stetocini?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Drugar od msn ima problemi problemi so internet exlporerot.
Proba da go uninstalira ama nisto.
Kolacinjata od sajtovite kaj sto bil ne moze da gi izbrishe, internet explorerot odvreme navreme sam od sebe se gasi(javuva nekoja greshka i se gasi).
Koj program treba da go instalira da gi iscisti spywarite trojancite i ostalite stetocini?
Spyware Doctor
NOD32 (најновиот)
System Mechanic
...

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Korun Spyware doctorot otkri 5 malicozni programi ama za da gi izbrishe bara da se registriram odnosno da platam, care?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom