Помош, софтверски проблеми и совети - III дел

Статус
Затворена за нови мислења.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ај и ја да си се пожалам на темаваgwupaca
Користам Kaspersky Internet Security Suit 7 и се беше ок до завчера. Имено, кога го стартував Windows, Kaspersky информираше дека е исклучен. Пробав да направам enable на сите сервиси кои беа disabled , али не можеше. Го ре-стартирав компјутерот и на следниот старт ја немаше касперски иконата на task bar, ниту можев да го отворам Kaspersky(иако у windows security center стои дека kaspersky е активен). Затоа решив да го деинсталирам. Прво се обидов со Add/Remove programs али добив error message:This action is only valid for products that are currently installed. После пробав со Windows Install Clean Up...Пак ништо. Последно што направив е што симнав програмче kaspersky remover од официјалниот сајт, но и тоа не успеа да го детектира.
Не можам да го прекинам процесот avp, ниту да го избришам kaspersky фолдерот од Program Files.
Но она што највеќе ме загрижува е тоа што од завчера компјутерот ми е страшно успорен, се блокира, скоро да не можам да го користам.
Имам лог од hijack this сканот, го испратив на тоа нивните форуми за логови, али никој не одговара(не го анализира), а сама не знам да го читам.
Ако некој може да помогне би била неописиво благодарнаprcle:smir:

P

Princ

Гостин
И јас сакам да го видам логот на скенот :)
Инаку, можеш да пробаш да го деинсталираш касперски од сејф мод (при бутирање, стискај F8).

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Пробав да го деинсталирам во сејф мод и пак ништо. Повторно добивам error message:This action is only valid for products that are currently installed.
A, еве го логот(за мене све е тоа шпанско селоgwupaca:icon_redf)

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 18:38:49, on 13.01.2008
Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\SYSTEM32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
C:\PROGRA~1\SPYWAR~2\SpywareTerminatorShield.exe
C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeperUI.exe
C:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe
C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe
C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
C:\Program Files\DU Meter\DUMeterSvc.exe
C:\Program Files\PEXIM\FXClient\Mssql$FXNEW\Binn\MSSQL$FXNEW\Binn\sqlservr.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
C:\PROGRA~1\SPYWAR~2\sp_rsser.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = [media]http://www.yahoo.com/[/media]
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,SearchAssistant = [media]http://www.crawler.com/search/ie.aspx?tb_id=60327[/media]
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,CustomizeSearch = [media]http://dnl.crawler.com/support/sa_customize.aspx?TbId=60327[/media]
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = [media]http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sb/msgr8/*http://www.yahoo.com/ext/search/search.html[/media]
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = [media]http://us.rd.yahoo.com/customize/ie/defaults/sp/msgr8/*http://www.yahoo.com[/media]
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = [media]http://www.yahoo.com/[/media]
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch = [media]http://dnl.crawler.com/support/sa_customize.aspx?TbId=60327[/media]
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings,ProxyOverride = *.local
R3 - Default URLSearchHook is missing
O2 - BHO: (no name) - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - (no file)
O2 - BHO: Google Toolbar Helper - {AA58ED58-01DD-4d91-8333-CF10577473F7} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\2.0.1121.2472\swg.dll
O2 - BHO: Windows Live Toolbar Helper - {BDBD1DAD-C946-4A17-ADC1-64B5B4FF55D0} - (no file)
O3 - Toolbar: &Google - {2318C2B1-4965-11d4-9B18-009027A5CD4F} - c:\program files\google\googletoolbar1.dll
O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SpywareTerminator] "C:\PROGRA~1\SPYWAR~2\SpywareTerminatorShield.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] "RUNDLL32.EXE" C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [SpySweeper] "C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeperUI.exe" /startintray
O4 - HKCU\..\Run: [DU Meter] "C:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [swg] C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\GoogleToolbarNotifier.exe
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [RunNarrator] Narrator.exe (User 'Default user')
O6 - HKCU\Software\Policies\Microsoft\Internet Explorer\Restrictions present
O8 - Extra context menu item: Crawler Search - tbr:iemenu
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Web Anti-Virus statistics - {1F460357-8A94-4D71-9CA3-AA4ACF32ED8E} - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\SCIEPlgn.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: @C:\Program Files\Messenger\Msgslang.dll,-61144 - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\WINDOWS\system32\shdocvw.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @C:\Program Files\Messenger\Msgslang.dll,-61144 - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\WINDOWS\system32\shdocvw.dll
O16 - DPF: {F9463571-87CB-4A90-A1AC-2284B7F5AF4E} (Persits Software XEncrypt) - [media]https://www.banka.com.mk/Ctrls/Ctrls.cab[/media]
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O20 - AppInit_DLLs: \\?\C:\WINDOWS\system32\lpt4.jmr,C:\PROGRA~1\KASPER~1\KASPER~1.0\adialhk.dll
O23 - Service: Kaspersky Internet Security 7.0 (AVP) - Kaspersky Lab - C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\avp.exe
O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
O23 - Service: DU Meter Service (DUMeterSvc) - Hagel Technologies Ltd - C:\Program Files\DU Meter\DUMeterSvc.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Macrovision Europe Ltd. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: Google Updater Service (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe (file missing)
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: Spyware Terminator Realtime Shield Service (sp_rssrv) - Crawler.com - C:\PROGRA~1\SPYWAR~2\sp_rsser.exe
O23 - Service: Webroot Spy Sweeper Engine (WebrootSpySweeperService) - Webroot Software, Inc. - C:\Program Files\Webroot\Spy Sweeper\SpySweeper.exe
O23 - Service: Windows Live Setup Service (WLSetupSvc) - Unknown owner - C:\Program Files\Windows Live\installer\WLSetupSvc.exe (file missing)

P

Princ

Гостин
Според активните сервиси не гледам вирус на компјутеров.
Само чудно ми е што не ти дава да го тргнеш касперски... регистарот изгледа мешавина ти е. Исто така чудно ми е што не можеш да го тргнеш со Windows Installer, сигурно правилно го работиш? Windows Installer Clean Up го деинсталира програмот од регистри, но мораш мануелно да ги избришеш сите фајлови што ги користи тој програм. Овде имаш упатство за Windows Installer Clean Up.

Најдов информација дека има некој фикс за проблемов. Треба утре да го добијам. Ако го добијам, ќе го добиеш и ти :)
Едит: Ти го пратив по ПП линкот до фиксот.

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Вака ... Симнав Windows Media Player 11 и почнав да го инсталирам , но ми се појави едно прозорче кое ми вика дека не ми е валидна копијата на Xp-to . И неможам да го инсталирам плеерот . Има чаре или формат и купување валиден XP ? :(

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Вака ... Симнав Windows Media Player 11 и почнав да го инсталирам , но ми се појави едно прозорче кое ми вика дека не ми е валидна копијата на Xp-to . И неможам да го инсталирам плеерот . Има чаре или формат и купување валиден XP ? :(
Чаре = K-Lite Megapack, безпари е, пушта све живо и диво од медија.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.972
Има чаре ама ќе ти го напишам во приватна порака, не е дозволено овде. :)

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јас го инсталирав без проблеми......дали ја исклучи интернет конекцијата (кабелот) додека инсталираше

LoveAshlee

I dont have a plan..thats the point
Член од
27 мај 2007
Мислења
475
Поени од реакции
2
Јас го инсталирав без проблеми......дали ја исклучи интернет конекцијата (кабелот) додека инсталираше
Го инсталирав . Со помош на walker girl :)
:salut:

P

Princ

Гостин
Решив тука да прашам...
Имам филм и имам превод за него. Арно ама, преводот е зад филмот точно 11 секунди. Предлог некој, решение?
Чекам 10 минути и го бришам филмот ако не најдам решение за проблемов. Ќе ми помине меракот :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Најлесно е да уклучиш BS player и ctrl + стрелките лево и десно за да го подессиш времето. Е сеа ако бега пак има една програма Subtitle Workshop има и тема на форум со туториали за подесување превод, побарај

P

Princ

Гостин
Фала декстерче, BSPlayer ми го реши проблемот со твоја помош :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.237
Поени од реакции
959
Нешто забележувам во последно време Winamp како да ми ги сецка песните... Пр. во речиси секоја песна, било каде, ми крати по едно мало делче (помало од секунда), некаде на некои песни се повторува 2-3 пати а на други песни па додава нешто како “так“ или “цак“ некаде на песната што ме нервира! Ова претходно не ми се случуваше, дури и чудно ми е некако

Antagonist

Systematic Victory
Член од
7 април 2007
Мислења
842
Поени од реакции
41
Нешто забележувам во последно време Winamp како да ми ги сецка песните... Пр. во речиси секоја песна, било каде, ми крати по едно мало делче (помало од секунда), некаде на некои песни се повторува 2-3 пати а на други песни па додава нешто како “так“ или “цак“ некаде на песната што ме нервира! Ова претходно не ми се случуваше, дури и чудно ми е некако
А проба да го реинсталираш???

Член од
30 октомври 2007
Мислења
18
Поени од реакции
1
Koristev kaspersky antivirus,ama mi istece,i staviv nod32 deka e besplaten a i site mi go preporacaa. Ama ne mi faka nikad trojanec,a so kaspersky se slucuvase cesto da mi pokaze. I za da proveram,go izbrisav nod32,i pak kaspersky go instalirav,i mi pokaza na scan 15 detected,vakvi:
deleted: Trojan program Trojan-PSW.Win32.VB.ma
deleted: Trojan program Trojan-Downloader.Win32.Agent.auv
deleted: Trojan program Trojan.Win32.Obfuscated.en

Znaci,nod32 nisto ne pokazuva so scan, a kaspersky da.
Prasanjeto mi e dali se opasni virusive,pa da si najdam pak kod za kaspersky(da se pomacam malku) da go prodolzam,ili se nekoi finti bezopasni za komjuterite za da im se prodavaat antivirusite,pa zatoa nod ne gi detektira.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom