Богами со големи маки сум се родила, јас незнам шо ќе беше ова, али толку проблеми си имам со компјутеров тоа е чудо.
Иначе ако стиснам јес ми го дава ова.
Напомена: Прочитај го упатствово 3 пати по ред. Ако се ти е јасно, следи го. Ако имаш макар ронка сомнеж, остави го подобро компјутерот вака. Можеш многу поголема штета да направиш ако не знаеш што правиш. Ова упатство е за поискусни корисници на Windows оперативниот систем.
1. Симни го програмов и зачувај го на десктоп
http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix.exe
2. Двоен клик на
SmitfraudFix.exe
3. Одбери
1 и стисни ентер. Ова ќе направи листа од сите инфицирани фајлови и ќе ја зачува во C: под име rapport.txt
4. Рестартирај го компјутерот. Кога ќе почне повторно да се стартира, кликај по неколку пати на F8. Треба да ти се појави мени. Одбери Safe Mode и пушти го да се стартира во тој мод.
5. Штом се стартира, треба да си на твојот десктоп, во Safe Mode. Кликни два пати пак на програмот што го симна прееска и сега одбери
2 и ентер. Сега ќе почне да ги брише инфицираните фајлови.
6. Ќе бидеш прашана дали сакаш да го исчисти и регистрито. Кликни
Y. Ова ќе направи да ти се избрише позадината и секаде кадешто е детектиран тројанецот во регистрито.
7. Алатката сега ќе провери дали фајлот
wininet.dll е инфициран. Ако е, ќе бидеш прашана да го поклопи со друг, неифнициран. Кликни
Y ако дојдеш до ова предупредување.
8. Рестартирај и кажи резултат.
Едит: Ти го избришав претходното мислење, не ми се дига на спајвер