Која ароганција човече! Па се читаш ли? Како можеш да изјавиш вакво нешто?za sve e kriv bog posto mozel da ne napravi skloni kon dobroa ne skloni kon grev, znaci on nema mok da ja zapre vinata nego dopusta da ide od pokolenie na pokolenie.
Ако Господ има божествен план, тогаш ние немаме никаков избор.Која ароганција човече! Па се читаш ли? Како можеш да изјавиш вакво нешто?
Бог не направи со ПРАВО НА ИЗБОР (имаме можност да бираме: добро или зло), а тоа шо ние скоро секогаш ја оплескуваме работата е исклучиво наша вина.
Бог го прати Исус да ја превземе вината за нас. Што поише сакаш? Божјиот Син умре за тебе!! Исус беше распнат за нашите гревови, а тоа што ТИ не веруваш во Него е ТВОЈОТ ИЗБОР и затоа сеуште имаш вина (значи си напраил нешто лошо и дебело го знаеш тоа, арно ама НЕ САКАШ да се покаеш и да побараш прошка).
И кој е крив? Бог или ти? Чукни ја малку тоа црпката пред да кажеш: :nesum:
Ако Господ има божествен план, тогаш ние немаме никаков избор.
Наместо да се куроштрецаш на примерните членови на форумот, прибери се малку, измантрај некоја молитва и смири се. Не туку рипај наоколу ко пекинезер.
Не може да е све одлучено и испланирано од бога, а во исто време ти да имаш избор и слободна воља.
Инаку, тврдење „Бог се испрати себе на земјата, за да не спаси нас од себе самиот“ е крајно дебилно. Размисли.
1. Ако бог знае што и како ќе биде - тогаш ти немаш никаков избор. Уште помалку слободна воља. (За ова треба малку логика за да го сфатиш - може ќе ти земе време малку)Ти разбираш бе македонски или јас кинески пишувам?
Не ми ставај зборови во уста.
Ти си тој шо секогаш рипа како некоја џукела и лае нешто безвезе.
Ако некој реши да си свирне куршум низ глава, не треба да го криви Бог за тоа. Можеби Негова волја е тој човек да умре по 50 години, а овој ќе се упуца и нема да го праша Бог дали требит или не.
Бог знае што и како ќе биде, но доколку некои нешта зависат од нашите одлуки, а ние не се консултираме со Бог за истите, а си постапиме како што ни е ќефот , нема друже што тука да кукаш дека Тој е крив и испланирал се.
Јас не го реков тоа. Не ми е јасно каде прочита такво нешто.
Исус дојде да не извлече од калта на гревот, од канџите на Луци.
Токму тоа, како болдираното. Се надевам доволно објаснува зошто имам такви ставови. А, да, додај и здрава логика и разум на сето тоа.Ти тоа го заклучи како искусен познавач на ликот и делото на Господа или од рекла казала..преку сведоци и трети лица во случајот..го живееш животот во кој одиш со Бога...па тоа си заклучил..од искуство?!Или се работи за празни зборови...
Не морал да не создаде на таков начин, можел да не создаде да правиме само "добро". Зошто не е таков случајот? Зошто веќе направил одлука, одлука која сега го симболизира сечие однесување во светот ("добро"/"лошо").Бидејки без тоа нема да знаеме што е добро и благосотојба...The Tournament (2009)
Не, туку негова вина е што ни дал т.н. "право на избор". Јас би рекол илузија на избор, ама ај нема везе. Ако не направел само добри тогаш не би имало ни гревови, а тоа што не направил вакви е исклучиво негова грешка.Која ароганција човече! Па се читаш ли? Како можеш да изјавиш вакво нешто?
Бог не направи со ПРАВО НА ИЗБОР (имаме можност да бираме: добро или зло), а тоа шо ние скоро секогаш ја оплескуваме работата е исклучиво наша вина.
Не, не умре за мене. Бидејќи животот ми е пекол. Не знам за што се жртвувал, али ако е за мене се жртвувал за џабе.Бог го прати Исус да ја превземе вината за нас. Што поише сакаш? Божјиот Син умре за тебе!!
Пак Бог. Нека се појави да поверувам/знам. Вака он со мене се дупчи, и после јас лошиот.Исус беше распнат за нашите гревови, а тоа што ТИ не веруваш во Него е ТВОЈОТ ИЗБОР и затоа сеуште имаш вина (значи си напраил нешто лошо и дебело го знаеш тоа, арно ама НЕ САКАШ да се покаеш и да побараш прошка).
И кој е крив? Бог или ти? Чукни ја малку тоа црпката пред да кажеш: :nesum:
А што би правел ти ако Бог се појави пред тебе?? Сигурна сум дека и тогаш нема да поверуваш во него. Дали си помислил дека си дел од Бог- дека си божествен?Токму тоа, како болдираното. Се надевам доволно објаснува зошто имам такви ставови. А, да, додај и здрава логика и разум на сето тоа.
Не морал да не создаде на таков начин, можел да не создаде да правиме само "добро". Зошто не е таков случајот? Зошто веќе направил одлука, одлука која сега го симболизира сечие однесување во светот ("добро"/"лошо").
Не, туку негова вина е што ни дал т.н. "право на избор". Јас би рекол илузија на избор, ама ај нема везе. Ако не направел само добри тогаш не би имало ни гревови, а тоа што не направил вакви е исклучиво негова грешка.
Не, не умре за мене. Бидејќи животот ми е пекол. Не знам за што се жртвувал, али ако е за мене се жртвувал за џабе.
Пак Бог. Нека се појави да поверувам/знам. Вака он со мене се дупчи, и после јас лошиот.
Божествен е човек кој го чуствува Господ во себе.А што би правел ти ако Бог се појави пред тебе?? Сигурна сум дека и тогаш нема да поверуваш во него. Дали си помислил дека си дел од Бог- дека си божествен?
Тој кој го чувствува Господ, го гледа во се и секаде, огледало ефектот е секогаш неизбежен.Божествен е човек кој го чуствува Господ во себе.