Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Забегуваме од темата,ама сепак не видов никаков логички доказ,или се лажам?
Ова е се што можеше да кажеш, прауд маслиму? Јако,јако...ШТО Е ТОА што не ти делува логично во постот...кажи си слободно...
Претпоставувам дека си во втората група, па нити ќе видиш нешто...
Има логика само прочитај.

Не е забегано од темата.
едит:еден дел од постот ти избришав...со усул малце внимавајте на изразувањето...модераторот

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
1. Одговорите веќе ти беа дадени. Доколку не ти се по мерак, тоа е веќе друго прашање.
2. Поглолем ризик-поголем профит. Православната вера не се „фаќа„ за полесните работи, туку секогаш за потешките, барајќи подвиг од секој свој член. Оти, Царството Небесно со НАПОР се заработува а не со световен комодитет, „по линија на најмал отпор„, разбираш...
1.Odgovorite dali se soodvetni samiot ke si presudish hahah(vo citatite veli so bog a ti mi velis demek se mislelo na angeli)
KOoj zane samo kolku bogovi imate...Angeli,isus,otecot,svetiot duh i dr.
2.Pogolem rizik-pogolem profit toa vazi za biznisot demek ili dobivas ili gubis ama toa i ne se pravi so verata....zalosno e cel zivot da se macis i rabotis za drugiot svet da napravis dobri dela,da raboris za verata da ja kazuvas sekade,da gi odvratis lugeto od zlo da gi teras na dobro a na kraj pak pekol.....a zasto? zatoa sto imame gordost i nema smisla verata na dedo da ja smenime.Ke se naluti dedo ili pradedo

мислењето не го вбројувам тука бидејќи се помалку се практицира.:toe:
.

Ova ti bese biser.....Fala bogu sto se osvestuvas poleka

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
Nema zlo, toa e samo nedostig na dobrina.

Bog postoi, a ovoj svet e samo mal test za drugiot svet, kade sto nema zlo (gavol).

Mnogu sme nemokni za da gi razbereme Bozjite tajni. I tokmu poradi toa doaga toa zlo, posto nie lugeto sme mnogu fraeri, mislime deka sve znaeme.

Ima samo eden Bog, toj e pocetok i kaj nego e krajot. Allahu Akbar

M

Mr.InF3ction

Гостин
Nema zlo, toa e samo nedostig na dobrina.

Bog postoi, a ovoj svet e samo mal test za drugiot svet, kade sto nema zlo (gavol).

Mnogu sme nemokni za da gi razbereme Bozjite tajni. I tokmu poradi toa doaga toa zlo, posto nie lugeto sme mnogu fraeri, mislime deka sve znaeme.

Ima samo eden Bog, toj e pocetok i kaj nego e krajot. Allahu Akbar
да користиш кирилца би било подобро ... и тоа со болд е закон...
па бог постои не сепак ние го правиме доброто и злото.. бог нас ни кажал тие луѓе што прават добрини каде идат ... и кажал тие луѓе што се лоши каде идат.. па сега тоа останува на нас т.е ние да одбереме каде сакаме да идеме и според тоа да се однесуваме

O

Omer el Faruk

Гостин
Ова е се што можеше да кажеш, прауд маслиму? Јако,јако...ШТО Е ТОА што не ти делува логично во постот...кажи си слободно...
Претпоставувам дека си во втората група, па нити ќе видиш нешто...
Има логика само прочитај.

Не е забегано од темата.
едит:еден дел од постот ти избришав...со усул малце внимавајте на изразувањето...модераторот
Да, јас сум горд муслиман невернику!

Во твојот пост никаде не видов логичен осврт кој ќе ми покаже дека кражбата е ЛОШО ДЕЛО, за што всушност беше поставено и прашањето. Еве пошто претпоставуваш дека јас спаѓам во втората група, а по автоматизам ти во првата, тогаш дај убеди ме дека кражбата е ЛОШО ДЕЛО, зошто јас цврсто стојам на ставот ДЕКА ТИ НЕ МОЖЕШ ДА МИ ДАДЕШ ЛОГИЧЕН ДОКАЗ ДЕКА КРАЖБАТА Е ЛОШО ДЕЛО.

И остави ја поделбата на луѓето, овде зборуваме за делата. Не верглај сега како некој расипан камион. Фокусирај се на прашањето, и ќе те молам без параноја...:vozbud:

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Рофл мислат лупате така. Ако постои бог и тој е СЕМОЌЕН кој к*р дава некој ретард со испран мозок да зема самоубиец и да убие 50,100 па некаде дури и 1000 луге?
П.С. Ако можеш физички да го докажеш БОГ ја одма ке се преобразам во Верник.
Па во цел свет Бог е НЕДОКАЖЕН и нема ни да биде пошто непостои. Го видел некој? НЕ Го сликал некој? НЕ Маж ли е или ЖЕНА? Среден пол...Глупости

More Brat4e .... Da postoeshe Gospod , Bog kako sakash reci go .. i da se gledase Site ke go videa i ke veruvaa deka postoi i site ke mu se poklonuvaa..AMA... Gospod postoi samo ne pravi nikakvi 4uda ili rabote zsh togas sfite ce znaa deka postoi gospod . Toj saka da se ima vera vo nego .. da ne go gledas a da veruvas deka posto .. Eve primer .. Vetrot .. vozduhot .. Gi gledas ? NE Ama tie se , postojat , Taka i gospod tuka e postoi , se grizi za nas ama nie ne go gledame ... Treba da se ima vera i eden den ke se resat site problemi .A problemite na zemjata ne nastanuvaat od gospod ... Tie nastanuvaat od gjavolot bidejki toj saka site da pojdat po nego i da go zamrazat gospod...Celiot sfet e vo vlasta na zlobniot ( Gjavolot )

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Да, јас сум горд муслиман невернику!

Во твојот пост никаде не видов логичен осврт кој ќе ми покаже дека кражбата е ЛОШО ДЕЛО, за што всушност беше поставено и прашањето. Еве пошто претпоставуваш дека јас спаѓам во втората група, а по автоматизам ти во првата, тогаш дај убеди ме дека кражбата е ЛОШО ДЕЛО, зошто јас цврсто стојам на ставот ДЕКА ТИ НЕ МОЖЕШ ДА МИ ДАДЕШ ЛОГИЧЕН ДОКАЗ ДЕКА КРАЖБАТА Е ЛОШО ДЕЛО.

И остави ја поделбата на луѓето, овде зборуваме за делата. Не верглај сега како некој расипан камион. Фокусирај се на прашањето, и ќе те молам без параноја...:vozbud:
А за каква параноја зборуваш, горд вернику?
Лошо е за тие што е лошо, а не е лошо за тие што не е. Посети ја планетата земја од време на време, не забегувај во облаци...Дефиницијата зависи од човек до човек, а за паразит тоа не лошо, туку нормално.
Ако ја остам поделбата на луѓето нема никаква логика. Освен ако сметаш дека сите се исти...нели ти ги делиш на верници и неверници...

Ако ти живееш од народни пари (даноци - претпоставка, не мора да е така) треба да ти се објасни...кражбата е лоша прибидејќи се нарушува социјалниот РЕД кој ни овозможува да работиме,живееме и ствараме НОРМАЛНО. За една заедница функционира мора да има воспоставени односи...

Не верглај сега како некој расипан камион.
Се препуштаме на твоето премудро објаснување за природата на злото...
Не видов некој пост каде со свои зборови нешто кажуваш, се е само така е во куранот, така рекле, така е запишано...
Да не си роднина на Јерсинија Пестис?

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
More Brat4e .... Da postoeshe Gospod , Bog kako sakash reci go .. i da se gledase Site ke go videa i ke veruvaa deka postoi i site ke mu se poklonuvaa..AMA... Gospod postoi samo ne pravi nikakvi 4uda ili rabote zsh togas sfite ce znaa deka postoi gospod . Toj saka da se ima vera vo nego .. da ne go gledas a da veruvas deka posto .. Eve primer .. Vetrot .. vozduhot .. Gi gledas ? NE Ama tie se , postojat , Taka i gospod tuka e postoi , se grizi za nas ama nie ne go gledame ... Treba da se ima vera i eden den ke se resat site problemi .A problemite na zemjata ne nastanuvaat od gospod ... Tie nastanuvaat od gjavolot bidejki toj saka site da pojdat po nego i da go zamrazat gospod...Celiot sfet e vo vlasta na zlobniot ( Gjavolot )

ШТо споредуваш жити се????? Значи ветерот го ЧУСТВУВАШ, те дува ебате, Воздухот го дишеш!! А Господ.. во него веруваш... него не го ни гледаш ,, ни чуствуваш, ни допираш ништо, затоа и се вика верба.. а за тоа за гјаволот за мене глупости чисти се искрајно..Проблемите настануваат од нашата алчност а не од ѓаволот..

И КОГА КЕ СЕ РЕШАТ СИТЕ ПРОБЛЕМИ ЖИТИ СЕ??????ПОПРВО ЦЕЛ НАРОД КЕ УМРЕ! Што е ова со војните?? Смртоносните вируси?? Во секој момент може да избие 3та светска па да се разџиткаат со нуклеарки и атомски па ке се сликаме...

Член од
1 јуни 2009
Мислења
42
Поени од реакции
2
БОГ ПОСТОИ ама во нашите глави:wink:.
Религијата е измислена од човекот.
Затоа постојат толку многу религии. Ако некому му помага тоа да мисли дека БОГ е креатор на се околу нас и дека управува со универзумот и му се моли секој ден по 5 пати за прошка јас немам никаков проблем.
Сите си поставуваме прашања, ако некој нашол во тоа одговор иако не е тој реален а му помага супер:smir:.

Бог е измислен од луѓето и тоа прекинува кај луѓето.Сакам да кажам дека ништо на овој свет не е натприродно.Поздрав

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Пред да го напишам постов,да се изјаснам,ова е мое мислење,немам никакви факти.
Според мене,Бог не постоел,историски и разумно гледано сите тие чуда што наводно ги правел Исус не се реални,и стварно не знам како во такво време на покољ и масакри,смрт на 1 човек да измени толку многу нешта.Никој не го видел Исус,ни Бог,можеби не го гледаме ни ветерот,ни воздухот,али сепак ги чувствуваме,а Господ не знам како се манифестира,зошто за помагање барем мене не ми помогнал.Или бар јас таа "помош" не ја нарекувам Господ или Бог.Тоа е измислица на црквата за перење мозок на луѓето,значи,според мене,Господ треба да постои само во потсвеста на човекот,така вие си ги објаснувате оние "среќи во несреќи" ситуации.А оној Господ за кој слушате,читате,гледате и слично не постои.Црквата го користи неговото име во сопствени цели и за контролирање на масата,зошто ако не ги напишале тие божји заповеди ке владее хаос и безредие.А ни Ѓавол не постои,нема ништо такво што не тера да правиме лоши работи,како што вели кинеската литература,Yin-Yang,во секое лошо има малку добро и обратно.Пример:Зашто црквата во минатото ги палеше научниците кога тие произлегуваа со нешто свое,од тој зацртан свет во рамки каде што морало да се живее по законите на црквата?Зашто ги нарекуваа Еретици?Зашто сега ги нарекуваат и Сатанисти сите тие што не живеат по нивните закони?Зар има ли некој што не прекршил барем 2 од нив?Инаку искрено,и да постоеше Господ,немаше да може да се справи со безредието сега.Не сум во никој случај против верата,само јас не ја нарекувам Господ и не се водам слепо по неа.Во секој случај верувам прво во себе,а би требало и вие...

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Se prasuvam samo ednite isti ateisti po kolku juzeri imaat

Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Имам еден јузер за информација,форумов е за истакнување на мислења,ако некој не сака или не може да го сфати моето немам намера да го повторувам,сепак си ја докажав поентата,без намера да се мешам кој како верува,ако ме сфати погрешно немам ништо против Господ и луѓето што веруваат во него и другите вери,само јас мојата верба не ја нарекувам со име

Член од
28 февруари 2009
Мислења
95
Поени од реакции
0
Што збориш бе????? ЕДЕН ЈУЗЕР имам и јас!!НЕ СМЕАМ ДА ИСТАКНАМ МИСЛЕЊЕ? Форумов е за истакнување мислења како што знам јас.. и не сум атеист, само не се согласувам со некои мислења

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Што збориш бе????? ЕДЕН ЈУЗЕР имам и јас!!НЕ СМЕАМ ДА ИСТАКНАМ МИСЛЕЊЕ? Форумов е за истакнување мислења како што знам јас.. и не сум атеист
Ama logika ste imale...kako od matrix revulucija.

Allal da vi e

Kajgana Shop

На врв Bottom