A aко те стави во искушение, некој рак кој/a касно би го открил/а, и се до смртта веруваш и се молиш, кога ќе преминеш е БИНГОТО од искушувањето? Riiight.Зошто дозволува страдање?
Бог е вечен и чудни се патиштата божји, сепак, тој не става во искушение. И бог знае дека ако раздели две сродни души, на крајот...тие пак ќе се најдат (горе или во некој друг живот).
Мене нај јако ми е коа Бог ќе ставни новороденчиња у искушение!A aко те стави во искушение, некој рак кој/a касно би го открил/а, и се до смртта веруваш и се молиш, кога ќе преминеш е БИНГОТО од искушувањето? Riiight.
Очигледно некаде погрешно сум се изразила или не сум правилно сфатена, јас не ја деградирам вербата на луѓето и лично сум толку далеку од атеист, христијанин ми е помил од човек кој што нема никаква духовност.Она што ме револтира е начинот на кој што државни или „духовни“ апарати си играат со слободната волја на човекот и со неговата желба да верува во нешто семоќно.Тоа што ти не веруваш во Бог автоматски секое дејствие на православниот верник го ставаш како заостанато, примитивно со одредена доза на атеистичка иронија која на атеистите им е толку слатка што ја поседуваат потпирајки се на својот човечки интелект кој го сместуваат над божјиот. Тоа што бара помош од бога не е ни малку за потценување иако го прави на еден попрост обичен начин всушност во соодност со неговиот интелект и не мора да се чудиме и во големи атеистички општества има куп луге што им приогаат на нештата на глуп начин иако во случајов но неговата молитва не е помалку вредна од некој голем интелектуалец научник или харизматичен човек.
да се вратам на темава... Сето зло човекот го прави самиот се повредува и самиот си штети и следствено на тоа страдањето и болката се неминовни како што рече нашето познато добро црно пиле Калимеро Е нема правда- јас би додала не на овој свет зошто вистинската правда допрва следи.
:pos2::pos2::pos2::smir::smir::helou::helou::helou:Дали уопште знаете колку веру и верувања има на овој свет? Никој не знае, и сметајте сега секој има различни верувања,богови,преданиа,закони. Според глупиот закон за вероисповед или незнам точно како е наречен секој има право да верува во тоа што сака ТАКА? Епа ако секој оди по своите верски верувања знаете што ке се случи во овој свет? Хаос т.е. кој шо сака тоа ќе прави. (ЗА ТИЕ ШО МЕ РАЗБРАА ЗА ДРУГИТЕ--Глупи Сте)
A aко те стави во искушение, некој рак кој/a касно би го открил/а, и се до смртта веруваш и се молиш, кога ќе преминеш е БИНГОТО од искушувањето? Riiight.
Jas sum ateist i ne se plasam od smrtta zatoa sto ne veruvam vo bog i zivot posle smrtta taka da ne veruvam deka ke ima kazni posle smrtta za grevovite.Hahahaha primetiv jasno deka Ateistite mnogu se plasat od smrta,sto voopsto ne e cudno....NIVnata glava zbori bla bla bla ama dushata znae deka posle smrta ke bide kazneta pa zatoa se plasi... \
Sto ti e tolku bitno be majstore koja ke bide pricinata da umres?Koga ke ni dojde smrtniot cas moze da bide edna muva "kriva" za da umreme...
Kako i da e nie morame da go vkusime toa a pricinata kako ke bide toa voopsto ne e bitna,tuku e bitno da umres kako vernik a ne kako nevernik....vel ja uzubillah
Jas sum ateist i ne se plasam od smrtta zatoa sto ne veruvam vo bog i zivot posle smrtta taka da ne veruvam deka ke ima kazni posle smrtta za grevovite.
BTW jas ne sum napravil nikakov grev.
I NEMAM PRICINA DA SE PLASAM OD SMRTTA:baeh::baeh::baeh::baeh:
А ти не се плашиш од смртта?Hahahaha primetiv jasno deka Ateistite mnogu se plasat od smrta,sto voopsto ne e cudno....NIVnata glava zbori bla bla bla ama dushata znae deka posle smrta ke bide kazneta pa zatoa se plasi... \
Sto ti e tolku bitno be majstore koja ke bide pricinata da umres?Koga ke ni dojde smrtniot cas moze da bide edna muva "kriva" za da umreme...
Kako i da e nie morame da go vkusime toa a pricinata kako ke bide toa voopsto ne e bitna,tuku e bitno da umres kako vernik a ne kako nevernik....vel ja uzubillah
A da te prasam od kade znaes ti???? da ne komuniciras so mojata dusa preku telepatija....:pos2:stvarno me zasmevas.Ma ne...ti si cist od toa kako denesen vardar,tuku povise od ocigledno e deka preplasen si koga zboris za smrt pogotovo za rak.
Sto ti e bitno kako ke umres koga veke ednas moras da umres....zasto strav?
Ne se plasam sekako...sto da se plasam koga togas eden den ke me snajde,pa bitno li e koja ke bide pricinata?А ти не се плашиш од смртта?
а ако умреш неизживеан? или веруваш и во задгробен живот...Ne se plasam sekako...sto da se plasam koga togas eden den ke me snajde,pa bitno li e koja ke bide pricinata?
Samo me plasi deka nedaj boze mozam da umram kako evernik..vel ja uzubullah
100% си сигурен? Да ти впери некој двоцевка, или моноцевка, тулумба, 9 милиметри, нема да ти испоти газето од страв?Ne se plasam sekako...sto da se plasam koga togas eden den ke me snajde,pa bitno li e koja ke bide pricinata?
Samo me plasi deka nedaj boze mozam da umram kako evernik..vel ja uzubullah
И ако некој е атеист, истиот не верува во пекол, и казани, и телесни болки претставени во Исламските есхатолошки визии, така да верува дека се може да се случи, само не Ѓаволот, Господ, Казаните, Пеколот, Жештината, Конкубините(курвите), Виното(без разлика дали пијани или не), јадење кое е во форма на мирис и како инструмент за консумирање се користи носот итн.
.[/quote
hahahaha koj si igra so majtab so tebe deka nosot ke se koristi za konzumiranje....
A za ona gore nema da comentiram nisto posto ako neveruvate i so inka da vi sipam toa ke si ostane isto....papala maca