ako BOG ni se pokaze na ns lugeto site ke veruvame deka postoiЕ зошто де....тоа сите се прашуваат..многу побожни автори во своите дела пишуваат дека Бог намерно допушта зло односно ги искушува луѓето...мислам дека воа го пишуваат како некој начин на оправдание затоа што не можат да го објаснат неговото постоење
i ljubovta nemozes da ja vidis pa znaes deka postoi,И шо треба да значи дека ако постоиме ние, водата, земјата, огнот и се друго и дека господ постои ?
Дај ми докази дека господ ги создал горенаведените работи.
Водата можеш да ја видиш, и имаш доказ дека постои.
Огнот можеш да го видиш, и имаш доказ дека постои.
Земјата можеш да ја видиш, и имаш доказ дека постои.
А господ неможам да го видам, и немам доказ дека постои. Едноставно е.
Праведни зборови. Љубовта и милоста се во срцето, толку силно во него, и доаѓаат од верата во Бог, онаа вера која е чиста. Љубовта никогаш не може да е вистинска без вера во Бога.i ljubovta nemozes da ja vidis pa znaes deka postoi,
ako bog se pokaze na lugeto site ke veruvaat
treba samo da gi sledime znacite do spasenieto
:salut:
Бог е поблизу од било што друго на светот, со вистинска вера.komu mu treba bog toj si go sozdava, sekogas covekot go sozdaval bog, nikogas obratno.poglednete ja istorijata na religiite i ke vi stane jasno deka religiite se del od kulturata na narodite, znaci tie samite si sozdale pretstava za bog a ako ima bog toj e daaleku od ona sto lugeto mu go pripisuvaat.
Можеби треба да погледнеш во срцето за да видиш кој е одговорот на тоа.koj bog?? Allah, Jehova, Isus, Zevs, Jupiter, Perun? ...?
Ни нашиот Бог не бара многу, знаеш. Ја сака само нашата вера во него кога сакаме да ја имаме во нас и да ја чуваме чиста и недопрена. Тогаш знаеш дека имаш љубов и милост во тебе, и целиот мир што ти треба, и не е потребно ништо повеќе.pa mojot bog nema vrska so vasite bogovi.Toj ne bara nisto od mene, posto nemu nisto ne mu treba, samo mi veli Gluposta e najgolem grev, ako ispadnes glup, nikoj ne ti e kriv!!!!