А ти да се вратиш во љубов и секс најпаметно ќе ти биде...ова ко џокер мегу стари познаници се убацуваш!Ама ти стварно не знајш појќе шо да пишиш.
Учење кое луѓето ептен малце го сфаќаат или пак не ни сакаат да го сфатат.
Љубов!
А ти да се вратиш во љубов и секс најпаметно ќе ти биде...ова ко џокер мегу стари познаници се убацуваш!Ама ти стварно не знајш појќе шо да пишиш.
Учење кое луѓето ептен малце го сфаќаат или пак не ни сакаат да го сфатат.
Љубов!
Значи која лавот ја видел Ева како јаде од забранетото овошје си рекол: „Батали оваа тревава, дај и за мене една антилопа“.Лавот почнал да ја јаде антилопата не затоа што е така од Бога одредено, туку поради распадот на поредокот кој Бог го створил, а кој ред е растурен од првиот човеков грев-непослушноста на творението кон својот Творец.
А ти мене да не ми кажваш шо да прам.А ти да се вратиш во љубов и секс најпаметно ќе ти биде...ова ко џокер мегу стари познаници се убацуваш!
А кај се занимавам со тебе бе?Пиши кај сакаш, само немој да плачеш, и пишувај по темите и не се занимавај со мене, обработката на менталната состојба на членовите на форумот е за приватни пораки оставена.
Пишуваш пост во кој покажуваш основно непознавање на нештата а притоа тоа непознавање мене ми го припишуваш?Значи која лавот ја видел Ева како јаде од забранетото овошје си рекол: „Батали оваа тревава, дај и за мене една антилопа“.
Закон си МИКИ нема што.
„...Христос БИЛ, Е, и ЌЕ БИДЕ...„ вели Апостолот Павле.мислеш ли дека и ден денес постои Христа ??? :uvo:
Токму спротивното: ИМА што да е чепка и докажува. Убеденоста во точноста од верата која некој поединец ја исповеда, не доаѓа само од просто веување во истата, туку и од личните искуства, собрани живеејќи според верата.Болката и страдањето се само едни од “доказите“ дека постои бог. Како и здравјето, среќата, несреќата, сиромаштијата, богатството
На пример
“Умре млад човек “ - Бог така сакал
“Ни се роди син“ - Бог така сакал“
“Цел живот маки тргам“ - Бог така сакал
“Се збогатив“ - Фала му на бога
“Болен паднал“ - Бог така сакал
“Оздраве човекот“ - Бог така сакал
Сфатете дека не постојат докази за верата, тоа верување се базира на ДОГМА. Значи нема што тука да се чепка, испитува распрашува или анализира. Тоа е така као е напишано и нема повеќе дискусии околу тоа.
Ај тогаш малку да помешаме наука и вера...Токму спротивното: ИМА што да е чепка и докажува. Убеденоста во точноста од верата која некој поединец ја исповеда, не доаѓа само од просто веување во истата, туку и од личните искуства, собрани живеејќи според верата.
Догмите се колективно утврдени учења, кои се донесени на Вселенските Собори, со цел да се искристализираат битните и трајните вистини и истите да се зачувата од можни искривувања од некоја наредна генерација луѓе, по принципот „расипан телефон„.
А докази дека Бог сепак постои, ги имаш во огромни колични. Најгоелмиот дел од нив се веќе објавени, а дел од тие докази се поврдени и од одредени науки, но со нивни речник и метода на осознавање висини.
Иако има посебна тема за ова .....како може да биде спасена душата на мртов човек? Ако веќе зобруваме за тоа..го оденла големата вода нели..потопот... како казна.Ај тогаш малку да помешаме наука и вера...
Дали Аустралопитек е човек спрема христијанството и дали и неговата душа е спасена со распнувањето на Исуса па сега е во рајот ??
Не се работи за спасување на душа на мртов човек туку дали воопшто е Аустралопитекот “човек“Иако има посебна тема за ова .....како може да биде спасена душата на мртов човек? Ако веќе зобруваме за тоа..го оденла големата вода нели..потопот... како казна.
Сепак..не е мое да судам кому му е местото во Рајот..
Зависи од која страна гледаш на работите..Не се работи за спасување на душа на мртов човек туку дали воопшто е Аустралопитекот “човек“
Дали спрема црквата тој има душа и ако има од кој степен на развојот на човекот почнува душата на пример дали најраните примати се со човечка душа?
Ако ја сметаш еволуцијата за наука ..не одат..Она останатото според мене е добро измиксано...Јас ја сметам науката како дар...Значи ли тоа дека науката и религијата не одат рака под рака... мислам дека такво нешто ти спомна.