- Член од
- 4 февруари 2007
- Мислења
- 1.640
- Поени од реакции
- 16
Си го побарал?Многумина го барале.......се загубиле
Си го побарал?Многумина го барале.......се загубиле
Кој оди кај Св Петар? Никој не оди кај него.Грвовите се плаќаат до трето колено.Луѓето кога ќе умрат исто е како да спијат.Кога ќе се разбудат тогаш ќе се реши кој ќе остани да живее вечно а кој не.А ќе се разбудат кога ќе дојди Бог пак на земјата и тогаш ќе се дели татко од син, мајка од ќерка,секој според тоа колку верувал во него.Па нели кога одат кај Св Петар, секој си одговара и плаќа за гревовите... значи сметката е платена...не се наследуваат долговите
Неќам све да ми биде совршено .. невозможно е , само сакам да биде малце подобро .. али не е тоа поентата, батали го мојот живот, добар си е .. поентата ми беше што ја немам ни таа мала помош од него , а срањата се премногу !Сакаш се идеално да ти биде?Ако си се разочарал од нешто немора да значи дека никој не те сака или дека никој не мисли на тебе.На сите ни се дешаваат срања...
Животот нема да ти го среди Господ,животот е твој и сам треба да се потрудиш нешто да подобриш,а од Господ можеш да добиеш мала помош.
Он нема да ти се симне одозгора да те праша како си...он знае,само ти побарај го и ќе го најдеш.
Definiraj sto e za tebe malce podobro, za mene podobro e vecno da ziveam ne deka sakam da izigravam PC shrink tuku me intersirashe kakov e tvojot stav po prashanjeto besmrtnost i ostali derivati.Неќам све да ми биде совршено .. невозможно е , само сакам да биде малце подобро .. али не е тоа поентата, батали го мојот живот, добар си е .. поентата ми беше што ја немам ни таа мала помош од него , а срањата се премногу !
Па малце подобро .. значи помалце проблеми и срања .. и малку поише среќа .. шо е тука нејасно !Definiraj sto e za tebe malce podobro, za mene podobro e vecno da ziveam ne deka sakam da izigravam PC shrink tuku me intersirashe kakov e tvojot stav po prashanjeto besmrtnost i ostali derivati.
OK, te razbrav mene mi intersirase dali se razmisluval na tema besmrtnost odnosno dali covekot ima kapacitet da zivee vecno?Па малце подобро .. значи помалце проблеми и срања .. и малку поише среќа .. шо е тука нејасно !
Прашај ја Иваа таа го упати човекот.
А кај го барале тие жити клепките, да ом и јас да го побарам. Свашта!
мене сакам некој да ми објасни зошто се раѓаат деца со недостатоци,зошто се раѓаат мртви бебиња,што згрешиле тие.
ако некој ми го објасни тоа ,че почнам да верувам во господ
Па има две објаснувања..првото може да се објасни со цитат...мене сакам некој да ми објасни зошто се раѓаат деца со недостатоци,зошто се раѓаат мртви бебиња,што згрешиле тие.
ако некој ми го објасни тоа ,че почнам да верувам во господ
nema veza.. temata ne e toa kolku vernicite se dobri vernici ..zatoa nema sto da diskutirame :smir:Спик фор јорселф. Ако животот не ти е вреден да го живееш, ене ти го Камени, скокај.
eeeedvaj cekam da bide toa.. bs sakam da vidam kade ke ne stavi nas nevernicite ..pekolot? :pos2::pos2::pos2::pos2:Па порано било така ама луѓето направиле многу гревови,почнувајќи со Адам и Ева и затоа е така,затоа има тага,болести.Ама Бог ветил дека кога ќе се врати пак на земјата,ќе бидат поделени оние што верувале во него и оние што не верувалеи дека тие што ќе останат да живеат на земјата нема да знаат за тага и болести,нема да има солзи итн.
По 94834985349574398 пат кажвам.
Како шо постој добро, така постој зло!
Не можи само доброто да биди на земјава!
Злото владеј насекаде..Навлегува насекаде..
Некогаш и невини души страдаат, ама не можиме ништо против то.
Тогаш кога ќе има помалце огорченост, помалце алчност, помалце себичност, тогаш ќе се раѓаат здрави деца без никакви недостатоци.
Тогаш ко ќе се надвладеј злото, тогаш работите ќе бидат поарни.