Ако Бог постои, зошто допушта зло и страдање?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Boze ...se razocarav od lugevo kakvo mislenje imaat (sto gluposti pisuvaat) ....se soglasuvam so Tamarce-bravo!

Inace Gospod Bog postoi !!! i tuka nema sto drugo da se zbori. tie sto ne veruvaat vo nego se luge sto se razocarani od svojot zivot, ne znaat kako da si gi resat problemite i go cekat Gospod da se simne...
Како може да чекаме Господ да се симне ако не веруваме во него =/

Shorty, ne veruvam deka, Bog (ako postoi, a ne veruvam deka postoi) ili bilo koj drug saka da si sledis patistata na Tupac. Toa ne sakas veruvaj, od iskustvo ti zboruvam.. Mozebu 2Pac bese enormen vernik, koj vo sekoja nekova pesna go velicese imeto na Bog, no ako dobro slusas togas ke znaes deka Pac veli "I refuse to be a role model.."
Ako ne razbiras da ti prevedam "Odbivam da bidam necij idol" (ne e bukvalen prevod, tuku prevod so znacenje).
Sea ti vidi. I ne znam kolku pati 2Pac ima kazano deka ne e toa zivotot sto saka da go zivee... Deka ne odbral toj svoevolno, deka potrebata za prezivuvanje go naterala da zivee takov zivot...
Ova otvara nova tema.. Da ne zabeguvame
Се сложувам (=

Член од
4 јануари 2008
Мислења
84
Поени од реакции
2
velat. gospod go sozdal covekot , i se drugo..
site gledame deka so civilizaciskiot rast lugeto sami tezneat da ja unistat ili da ja spasat planetata..

a sto ceka gospod koga gleda deka edna negova kreacija -covekot unistuva druga negova kreacija ?
..Ne ceka nisto -zatoa sto go nema.

i ne mozam da svatam kako koga lugeto se bolni i znaat deka pomosta treba da ja baraat kaj lekar, tie se molat gospod da gi spasi i ke im resi se . a kako ke im resi?
da postoese bog nieden od vernicite vo nego nemase da znae ni za bolest, ni za taga, se ke im bese ubavo podredeno vo zivotot.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
velat. gospod go sozdal covekot , i se drugo..
site gledame deka so civilizaciskiot rast lugeto sami tezneat da ja unistat ili da ja spasat planetata..

a sto ceka gospod koga gleda deka edna negova kreacija -covekot unistuva druga negova kreacija ?
..Ne ceka nisto -zatoa sto go nema.
Прво и прво, имај малку култура, Господ со голема почетна се пишува.
Второ и второ, се гледа дека не си ја прочитал Библијата. Потопот и доаѓањето на Исус биле за да се исчисти земјата од сите грешници и да се исчистат гревовите. Господ само чека тотално да застраниме од вистинскиот пат, за повторно да прати Спасител на земјата. Ете што чека.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
84
Поени од реакции
2
Прво и прво, имај малку култура, Господ со голема почетна се пишува.
Второ и второ, се гледа дека не си ја прочитал Библијата. Потопот и доаѓањето на Исус биле за да се исчисти земјата од сите грешници и да се исчистат гревовите. Господ само чека тотално да застраниме од вистинскиот пат, за повторно да прати Спасител на земјата. Ете што чека.
Fantom_oh Biblijata sum ja procitala najmalku 4-5 pati..
za ona bikvite se izvinuvam.. :icon_redf

PS se so cekanje li se postignuva be??

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ако сакате да дискутираме, фајн, ама со смеачки смајли не можам да ви објаснам ништо.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Ако бог стварно постои .. онда боље уопште да не не создал !

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Фантом или лечи се бре .. немора на секој пост да ми одговараш !

ReNaTa

-SHY- girl
Член од
1 декември 2007
Мислења
240
Поени од реакции
6
Како може да чекаме Господ да се симне ако не веруваме во него =/

ehhhh shorty, shorty
pisav taka da vidam dali nekoj ke primeti -bravos (znaci stvarno ne veruvas vo Gospod)
a ne kako
toj nad tebe pisa deka go cekal da mu popravi nesto vo zivotot... neka ceka
:pos2: (ili veruvas ili ne veruvas nema treto)

Член од
3 јануари 2008
Мислења
222
Поени од реакции
3
Неам што да чекам.

Сам си ги зезнувам и сам си ги поправам работите. Ако сакам, кога сакам и како сакам.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Господ постои!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Еве кога би рекле така да биде да нема војни убиства... Што ке биде животот??? Само радост??? И тоа би ни здосадило. Господ го создал човекот, но тој не управува со него. Ако никој не умира хаххахахах нема да има доволно место за сите. Хахахаххахах мн. мн. јасно. :smeshko:

Член од
4 јануари 2008
Мислења
4
Поени од реакции
0
Јас сум сеуште почетничка и немам мн. мислења, но тоа можам комотно да го кажам

Член од
2 јануари 2008
Мислења
107
Поени од реакции
0
Господ постои!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Еве кога би рекле така да биде да нема војни убиства... Што ке биде животот??? Само радост??? И тоа би ни здосадило. Господ го создал човекот, но тој не управува со него. Ако никој не умира хаххахахах нема да има доволно место за сите. Хахахаххахах мн. мн. јасно. :smeshko:
Bravo !!!! Bravo !!!!

Bravo za ovoj bezvezen post vo novata 2008 godina , cestito !!!

Znaci se ubivame oti ni e dosadno , a ?!?!?!?!?!

Pa dobro sea ke odam da go ubijam komsijata , nadevam se deka "toj gore " nema da mi zameri !!!

:kesa::kesa::kesa::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::vozbud::vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom