Во Македонија сепак имало малку дим

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
ne mnogu e toa 2- 3 maksimum ama ne porano mislam deka e stelano pri kraj na mandat od VMRO ... Branko ziv peder javena mu e sigurna utakmica

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Има разлика ова со тоа 2001, тука има повод и причина, и тоа се добро познати, и се знае дека се лични, бидејќи имаше закана која е од личен карактер, освен тоа кога самите жители на селата кажуваат дека се лични закани и причините за развојот јас навистина не гледам простор за паники. Дека терба сега да се зајакне малку ДБК со и мвр за конторла на оружје треба, ама ради претпазливост.

инаку Конкретен:

Дневник 11.09.2007 напиша:
Вчера МВР добило известување од косовската полициска служба дека го привела Заим Халили, кој се криел во косовско село, каде што бил донесен со џип „сузуки“ без регистарски таблички. Халили веднаш бил префрлен во приштинската болница.
Изгледа по се изгледа не се криптонци и дека типот сам не се однесол до косово.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Затоа сега Б.Ц. го возвраќа ударот и го зајакнува разузнавањето со нов човек како шеф,досегашен амбасадор во Србија.ОНА пак со џипот Сузуки покажува зошто ја гаѓале Јапонската амбасада ама не ја погодиле,за да изнудат едно Јапонско теренско возило без регистарски таблички кое ќе им служи за санитарно кога ќе се заврши акцијата.

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Затоа сега Б.Ц. го возвраќа ударот и го зајакнува разузнавањето со нов човек како шеф,досегашен амбасадор во Србија.ОНА пак со џипот Сузуки покажува зошто ја гаѓале Јапонската амбасада ама не ја погодиле,за да изнудат едно Јапонско теренско возило без регистарски таблички кое ќе им служи за санитарно кога ќе се заврши акцијата.
Немало никаков Сузуки џип -Џип или Jeep е корпорација за изработка на теренски возила.
Ранетиот од ОНА бил пренесен во Косово со теренско возило марка Сузуки :helou:
Ти текнува?

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
И сеа? Ќе ни го вратат нас ние да си кршиме глава со него или ќе му дадат политички азил на Косово?

Некако сите ми ќутат?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ke mu se otkaci tromb , ako ne mu se otkaci.... toagas ocigledno nekoj pak ne PODJEBAVA :)!!!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Нашиве ко демек почнале да спремаат документација за екстрадиција

Член од
12 август 2007
Мислења
47
Поени од реакции
0
Prvo: Ne padnal policijata u zaseda... Policijata bil u akcija za uapsenje na Zaim Halili.. Znaci Zaim Halili, negoviot brat, i vujko padnale u zaseda na policijata.
Vtoro: Ne bil edna policiska kola, tuku povekje. Imal i Allfi. Pocnale da pukat u kolata na Zaim Halili. Toj e ranet, isto taka i negoviot vujko(iako se velese u vesti deka e mrtvo, toj e seuste ziv),a bratot na Zaim, e klasicno likvidiran, so 9 kursumi( 2 vo lice, i 6 vo telo). A policaicot e ubien od negovite kolegi, poradi loso koordinacija, vo vkrstuvan ogan. Kolata na Zaim e vo negoviot dom, i e barano od istraznata sudija, i krim teknikata, da doagjat da pravat uvid, iako od semejstvoto na Zaim im je garantirano bezbednosta, tije ne dosle.
aj sega cao

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Prvo: Ne padnal policijata u zaseda... Policijata bil u akcija za uapsenje na Zaim Halili.. Znaci Zaim Halili, negoviot brat, i vujko padnale u zaseda na policijata.
Vtoro: Ne bil edna policiska kola, tuku povekje. Imal i Allfi. Pocnale da pukat u kolata na Zaim Halili. Toj e ranet, isto taka i negoviot vujko(iako se velese u vesti deka e mrtvo, toj e seuste ziv),a bratot na Zaim, e klasicno likvidiran, so 9 kursumi( 2 vo lice, i 6 vo telo). A policaicot e ubien od negovite kolegi, poradi loso koordinacija, vo vkrstuvan ogan. Kolata na Zaim e vo negoviot dom, i e barano od istraznata sudija, i krim teknikata, da doagjat da pravat uvid, iako od semejstvoto na Zaim im je garantirano bezbednosta, tije ne dosle.
aj sega cao
Чегевара, пошто твоиве инфо се некако содржајни, кажи уште како успеал со кола да премине од Македонија во Косово Заим.
На легален премин или преку КФОР премин?

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
еве како изгледало се тоа од гледна точка не едно трето лице:

Дневник 12.09.2007 напиша:
ПО УБИСТВОТО НА ПОЛИЦИСКИОТ КОМАНДИР КАЈ ВАКСИНЦЕ
Фатмир Асани ги лечел ранетите напаѓачи
Јас направив посмртница за Скендер Халили и побарав увид од истражен судија, вели Асани, лекар и поранешен пратеник на ДПА

Поранешниот пратеник на ДПА, лекарот Фатмир Асани од Слупчане, прв бил повикан да ги санира повредите на ранетите напаѓачи, кои завчера во престрелка кај Ваксинце убија полициски командир. Тој тврди дека лично ја утврдил смртта на Скендер Халили, брат на Заим Халили, познат како командант Туши.

Вчера немаше информација за здравствената состојба на Заим Халили, кој, ранет во престрелката, избега на Косово, а завчера беше уапсен и опериран во болницата во Приштина.

Асани прв му укажал помош и на тешко ранетиот Заим.

- Околу 1 часот во понеделникот на мобилен телефон ме побараа од непознат број и ми побараа лекарска помош за повредените кај Ваксинце. Веднаш отидов и пред селото видов полициска „лада нива“. Прашав дали некој е повреден, но немаше одговор. Во и околу возилото немаше никој, а дваесетина метри подалеку имаше многу крв - раскажува Асани.

Тој продолжил кон куќата што му била посочена во телефонскиот разговор, каде што му укажал помош на Заим Халили.

- Многу крвавеше. Беше погоден со десет-петнаесет куршуми во стомакот, раката и во ногата. Го подзапрев крвавењето и му реков да оди во кумановската болница оти ќе искрвави до смрт. Ми рече дека во соседната соба лежи ранет брат му - вели лекарот.

Во соседната соба Асани само утврдил дека Скендер е веќе мртов. Според лекарот, загинатиот имал седум-осум влезни рани во грбот.

Асани вели дека направил посмртница за Скендер и побарал истражен судија да направи увид. Истражните органи вчера ни изјавија дека досега не добиле никакво официјално известување оти двајцата ранети починале.

И официјално МВР и полициски извори на „Дневник“ вчера повторно тврдеа дека инцидентот се случил при вообичаена патрола, а не во акција за апсење, како што се шпекулира. Никој не објасни зошто командирот Халили од претпоставените во СВР Куманово побарал две возила за поддршка во патролата.

Според полицијата, во патролата биле само командирот Халили, полицаец од неговата станица и еден припадник на „алфите“, кој му бил придодаден на персоналот на станицата во Матејче.

По престрелката, некој од луѓето на Туши се јавил кај пријател во косовското погранично село Жегра, кое е на неколку километри од Табановце, и го известил оти ќе му донесе ранет. Во 3.30 часот, Косовецот се јавил во станицата „Шурдан“ на Косовската полициска служба и побарал лекарска помош и полициска патрола. Косовските полицајци и медицинска екипа го прифатиле Халили во селото, му извршиле медицински преглед и веднаш го однесле во Приштина. Халили бил донесен од Македонија со џип „сузуки“, но јатакот, кој го познавал ранетиот, не ги идентификувал ниту возачот ниту лицето што по телефон го известило за инцидентот.
Конкретен, по ова дефинитивно немора да се сомневаш дека станува збор за супермени и криптонци.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Ne zaebaaaj, zemi na Gogle map vidi toa rastojanijata, citaj opis na ranite i ne zaboravaj deka sekoja GOOOLEMA lazga ima MNOOOOGU VISTINA..:)
Ako ne bile Kriptonci , togas nekoi "marinci" pritrcale so nekoja letacka masina :):)!!!
Baska nema nekolkumina, nit se zivi nit izbrisani...., a na edinstveniot realno mrtov mu e od pred nekoj den kazano deka e mrtov.....
Ako ne se Kriptonci...togas verojatno onie predatorite...lovcite de koi ne ostavaat mrtvi zad sebe....od od koja planeta bea???podzaboraviv....

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Кој што сака нека каже, диригирана работа е ова. Смрди на големо. Не било патрола тоа со сигурност можам да кажам. Поголем број на припадници на МВР и Алфите, со намера да им направат заседа на починатиот и ранетиот преминале од акција за апсење, во каубојски филм.
Сепак, некои работи не ми се јасни. Или ја сум глуп?

1. Кога, барем еден случај, командир на полициска станица иде на патрола во 01:00 навечер??
2. Според полицијата, во патролата биле командирот, џандар и алфа мејл. Тоа се тројца... Како успеале возилото на браќата да го решетаат, Калашникови носеле? Ваљда...мада не верувам. Во патрола калаш не се носи.
3. Која ебана коинциденција е командирот на кого му претеле, да иде на патрола (читај точка 1) знаејќи дека животот му е во опасност.
4. Дали може да се утврди командирот од кој куршум загинал? Според некои bedtime stories командирот е убиен во crossfire од самите припадници на мвр или ваљда алфите.
5. Доколку точка 4 е точна, а лесно се утврдува, со балистички наоди, тогаш се отвара нова мистерија, дали некој намерно го пратил командирот баш во тој регион, во тој момент, па некој од алфите, мвр, или некој од неговите "по грешка" да циља у него. Исто така оваа точка е можна, со оглед на последните закани од ранетите. Енд оф стори би било, ете народот ќе види дека заканувачите го утепаа типов, ама ние сепак ги фативме, волкот сит, овците на број...

Any other scenarios? Да видиме, има време ако не го зимаат Заим навака, ондак нешто стварно смрди, ама не на дим, туку на местенка.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Сепак, некои работи не ми се јасни. Или ја сум глуп?
Ja mislam glup si ako bas prasuvash :pos2:

Toa bilo sve revolt na ugnetenoto lokalno naselenie koe se bori za svoite uskrateni prava ... a sve drugo e maskarada

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Кој што сака нека каже, диригирана работа е ова. Смрди на големо.
Многу јасно! Не само што е чудно човек на кого отворено му се претело да биде пратен во патрола или акција без доволна заштита туку и возилото на кое треба да се прави вештачење и кое е многу битно за истражната постапка се остава цел ден да седи во двор на село!!!

Не сметаат за ненормални или не знам што???

Kajgana Shop

На врв Bottom