Во Македонија сепак имало малку дим

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Па проработува "жешката линија" воспоставена само неколку дена пред тоа специјално за овој случај,a Клингонците од сопствената база му овозможуваат на еден новинар од оваа димензија да стапи во контакт со 4тото ниво каде всушност со "био третман" и му беа санирани повредите на ранетиот кој видно зајакнат по санирањето на повредите успева да упати закани кон еден односно двајца од Криптонците......:)

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Се овистинија заканите на командантот Туши дека ќе плати некој за апсењето на неговиот роднина Џемаил Исени, познат како Џејми Шеј. Како што тргнала работава, ќе платиме сите.

Власта и во последниот инцидент виде криминална заднина. Опозицијата е вознемирена и обвинува дека тие што треба будно да ја следат ситуацијата, всушност, мижат и ги пикаат главите во песок како ној, не сакајќи да видат дека нешто лошо се случува во земјава. Опозицијата побара одговорност од надлежните за лошите процени и буквалното втурнување на полицајците во заседа, која заврши со крвав епилог. Власта, пак, се брани – имаат контрола врз целата територија и успешно се справувале со криминалот.

Смирувачките изјави дека се е под контрола и дека „само некои криминалци таму пукале“, веќе не палат. По серијата случувања, кои премногу мирисаат на однапред подготвено сценарио, тешко е да се поверува дека во државава ни тече мед и млеко. Сомневањата се дека надлежните понесени токму од борбата против големите бизнисмени и „ѕверки“, како да ја потценија опасноста што и' се заканува на државата. Во момент кога албанскиот блок е поразединет од кога и да било досега, во период кога опозицијата и власта ќе си ги извадат очите во меѓусебни обвинувања кој е по(не)способен да раководи со државата, некој во Ваксинце, Танушевци... со автомат в раце, едвај чека некој да му влезе во пајаковата мрежа. И џабе и е на полицијата да се фали дека секаде може да влезе, кога не може да гарантира дека нејзините припадници живи и неповредени ќе излезат од регионите кои сега веќе сосема е јасно, се под контрола на некои други „силни момци“.

Даниела Трпчевска

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
No nikako ovie nasive novinari "istrazuvaci" da otkrijat kako toa bratot na Dzemail Iseni so crevata vo race stignal do bolnicata vo Kosovo. Kako mozat da ispustat od vid takva spektakularna rabota deka Kriptoncite se sepak megu nas.... drugo objasnuvanje nema....smrten covek toa ne moze da go napravi.
I neobicno e i toa sto EXPERTITE na NASA ne go odnele toa Fordot od dvorot vo Vaksince. kako do sega ne go zabelezale faktot deka se raboti za maskiran vo Ford NLO. Kolku znam Fordovite ne se Dorco t.e. ne znaat sami da si dojdat doma vo dvorot.....?????

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Sledniot sto ke odi off topic, sto ke kaze navredlivo zborce kon drug clen ili namerno ke lae za da unisti tema ke odi na podolgotraen ban.
ve predupredi Strumix, dovolno bese.

JASNO!
Јас ја отворив темата и друг учесник ми испрати навреда без никаков повод, нормално кога модераторот не го брише , некаков одговор сепак треба да следи.
Така што станува збор за еднина, нема потреба и моите постови да се бришат, јас никого никогаш не сум напаѓал со навреди или пак намерно да рушам тема, ниту пак ќе го правам тоа.
Инаку јас хостирам и сум модератор на Маекдонски IT форум (еден од ретките) кој нема оволкава посетеност, малку се IT-a, но не сум од вчера во оваа проблематика, па не би ни сакал да бидам посочуван како да сум некое дерле што знае само да лае од она што го научил со другарчињата.

No nikako ovie nasive novinari "istrazuvaci" da otkrijat kako toa bratot na Dzemail Iseni so crevata vo race stignal do bolnicata vo Kosovo. Kako mozat da ispustat od vid takva spektakularna rabota deka Kriptoncite se sepak megu nas.... drugo objasnuvanje nema....smrten covek toa ne moze da go napravi.
I neobicno e i toa sto EXPERTITE na NASA ne go odnele toa Fordot od dvorot vo Vaksince. kako do sega ne go zabelezale faktot deka se raboti za maskiran vo Ford NLO. Kolku znam Fordovite ne se Dorco t.e. ne znaat sami da si dojdat doma vo dvorot.....?????
Соопштението беше дека додека Ладата се возела со тројца полицајци, се разминале со Фордот кој се вратил , од кој е испалена зоља која ја погаѓа Ладата. Од Ладата иако еден убиен и двајца ранети се возвраќа на огнот, убиваат двајца што не се баш на самото место каде што е првиот инцидент, а третиот тешко ранет бега во Косово (Косово не е остров и не се нарекува со „на“ ;)), каде што успева да стигне до Гњилане и да го уапси Косовска полиција чиј портпарол незнае како стигнал до таму.

Вероватно имало доста паљба таму и доста друго и вероватно нема само ова да остане вака. Верувам дека DPA не сака Али да ги заебе по втор пат како во 2001 , ама па и Али е секогаш е во кондиција.
Ќе видиме следно што ќе следи.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Следствено мојот претходен пост, се гледа дека СДСМ а и новинарите топтан со нив се обидуваат да направат криза во државата без разлика дали реално постои опасност или е само една фамилијарна крвна одмазда.

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
Следствено мојот претходен пост, се гледа дека СДСМ а и новинарите топтан со нив се обидуваат да направат криза во државата без разлика дали реално постои опасност или е само една фамилијарна крвна одмазда.
Така е, се обидуваат да направат криза во државава, а ситуацијата е ’под контрола’...
Ајде едно прашање до сите, а нека одговори кој сака:
Дали министерката Јанкуловска, која што ја убедува јавноста дека се’ е под контрола, би отишла во тоа село без панцир одело? Ако одговорот е НЕ, тогаш како може да е се’ под контрола? Или можеби мисли дека е се’ под контрола на УЧК!!!
Од 2000 година наваму слушам и читам едни исти глупости (без оглед кој е на власт) дека ситуацијата во земјата е мирна и стабилна, а човек не смее да стапне на голем дел од територијата на својата земја!?

Bacillus, можеби е навистина ’фамилијарна крвна одмазда’, но паралелно со тоа има и сериозен проблем во државата за кој што МВР не покажува намери да го реши!

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Така е, се обидуваат да направат криза во државава, а ситуацијата е ’под контрола’...
Ајде едно прашање до сите, а нека одговори кој сака:
Дали министерката Јанкуловска, која што ја убедува јавноста дека се’ е под контрола, би отишла во тоа село без панцир одело? Ако одговорот е НЕ, тогаш како може да е се’ под контрола? Или можеби мисли дека е се’ под контрола на УЧК!!!
Од 2000 година наваму слушам и читам едни исти глупости (без оглед кој е на власт) дека ситуацијата во земјата е мирна и стабилна, а човек не смее да стапне на голем дел од територијата на својата земја!?

Bacillus, можеби е навистина ’фамилијарна крвна одмазда’, но паралелно со тоа има и сериозен проблем во државата за кој што МВР не покажува намери да го реши!
Ако сакаме да ја минимизираме работата и 2001 првиот напад беше од 2-3 -ца со 2 зољи ја гаѓаа полициската станица во Теарце уште пред Танушевци.
Одма ги открија кои биле и Семи Хабиби тогаш нели побегна надвор.
Исто се тврдеше дека 2-3 нарко дилери сакале да се осветат некому со Зољи.

Јас тогаш отидов на скијање на Шапка пошто знаев дека е се ок. :).

Не би требало да се потценуваат работите.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Jas mislam deka Jankulovska , ama ic nema potreba da odi vo Vaksince, ne e ovde prasanje dali taa mlada zena e hrabra ili ne e, dali ima ili nema pancir po nejzina merka.....nejzinata zadaca ne e da otide na "liceto na mestoto"....taa treba samo da si ja vrsi svojata rabota na minister za vnatresni raboti t.e. da rakovodi so SISTEMITE KOI ZNAAT DA SI JA VRSAT RABOTATA ( se nadevam deka gi ima, deka znaat, sakaat i mozat ) ...:):)!!!

Стрелец

El Mariachi
Член од
23 јануари 2005
Мислења
910
Поени од реакции
10
...nejzinata zadaca ne e da otide na "liceto na mestoto"...
Абе така е... Наместо да оди самата (јасно е дека тоа само реторички го спомнав), таа треба да го следи системот и да испрати луѓе таму... И испрати пред два дена и се виде што се случи... Како резултат од тој систем, полицијата веќе нема да сака да оди таму... И се’ ќе си биде под контрола!

Ако сакаме да ја минимизираме работата и 2001 првиот напад беше од 2-3 -ца со 2 зољи ја гаѓаа полициската станица во Теарце уште пред Танушевци.

Ми текнува кога Љубчо даде изјава: Да ве слуша вас некој новинарите, ќе помисли во Македонија се спрема војна!

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129

Чекај Јон, прв пат од тебе слушам дека била употребена зоља! Во ниедна новинарска репортажа тоа не беше спомнато!

Мене ми се МНОГУ симптоматични два момента:

Зашто полицаецот (загинатиот) на кој му е запретено дека ќе биде убиен заради апсењето на “Џејми Шеј“ бил пратен во незаштитена патрола во место каде се ЗНАЕ дека е опасно по неговата безбедност (не бил во Струмица на патрола)?

Зашто колата (битен доказ за злосторството) е оставена ВО ДВОРОТ во селото кога таа ќе се употреби во истражната постапка?

Ако кажам аматери некои ќе ми се налутат! Или пак работата е местенка?

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Чекај Јон, прв пат од тебе слушам дека била употребена зоља! Во ниедна новинарска репортажа тоа не беше спомнато!

Зашто полицаецот (загинатиот) на кој му е запретено дека ќе биде убиен заради апсењето на “Џејми Шеј“ бил пратен во незаштитена патрола во место каде се ЗНАЕ дека е опасно по неговата безбедност (не бил во Струмица на патрола)?

Зашто колата (битен доказ за злосторството) е оставена ВО ДВОРОТ во селото кога таа ќе се употреби во истражната постапка?

Зоља кажа министерката за внатрешни работи во собранието, а читаше претходен изготвен текст.
Се во се жално за полицаецот што погина - ако е местено, многу јака морална подршка за неговите колеги нема што.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Зоља кажа министерката за внатрешни работи во собранието, а читаше претходен изготвен текст.
Се во се жално за полицаецот што погина - ако е местено, многу јака морална подршка за неговите колеги нема што.
Имаш ли коментар на двете прашања што ги посочив?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aбе сега може и да не била зоља туку едно од оние новите оружја што Клингонците ги донесоа со последната мисија на својата планета а ги испробаа пред извесно време за ефектите врз Криптонците кога мавнаа две врз Јапонската амбасада во близина на собранието.:)

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0

Имаш ли коментар на двете прашања што ги посочив?
Имаше такви праќања и 2001-ва , се сеќавам на пикапот од Попова Шапка кон Тетовската Касарна - убиени 5 војници на АРМ, ранети 6 полицајци испратени да ги извлечат од заседата колегите од АРМ на почеток на јуни.
Од Попова Шапка до Тетово има 4 села тешки упоришта на ОНА со уште богзнае колку позиции покрај патот, а која во тој момент е во офанзива во Тетовско и во таква ситуација да се испрати цивилно возило да „оди по храна во Тетово“, а на ТВ во живо оди Стојан Андов на МТВ и му јавуваат како еве пак убиени во заседа и тоа прво 2-ца, па продолжува интервјуто, па му јавуваат 5-рица биле и Андов се изнервирува и вика: Абе мора војно да се справиме со нив па после че преговараме. А знаел мачорот уште тогаш за документот на Фровик и какви седници ќе треба да припрема.
Се сеќавам жената на погинатиот старешина на АРМ (албанец) кажа на некоја ТВ дека и се јавил маж и од Караулата на Шапка и бил многу вознемирен што го испраќаат со цивилно возило кон Тетово , а претходно тоа се работело со Хеликоптер откако се случил Вејце.
Deja Vu.

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ne se sekirajte rano e uste ... samo mali pukanja ce ima kolku za tenzija ... posle resavanje na Kosovo toas e strasnoto

od sigurni izvori ova

Kajgana Shop

На врв Bottom