Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
eве вака:
ај некој нека ми каже колко пари треба да се додаде за да ми биде 100% добра играта.. добра графика да е, да не сецка ..
имам графика: Nvidia GeForce FX 5200
имам RAM: 512MB

па ја инсталирав и сецкаше и не беше во ред графиката.
па некој ај нека ми каже околу колко пари ке треба за да се појаче компјутерот за да биде тас-таман играва.

Фала.

Станува збор за Fifa 10

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
eве вака:
ај некој нека ми каже колко пари треба да се додаде за да ми биде 100% добра играта.. добра графика да е, да не сецка ..

па некој ај нека ми каже околу колко пари ке треба за да се појаче компјутерот за да биде тас-таман играва.

Фала.

Станува збор за Fifa 10

ОДи процениго ако ти дат некоја илјадарка и нов,не вредит за овај крш(без навреда) да даваш пари.

има чаре.симни си FILE SCAVANGER,Програмчево врака податоци .јас имам вратено податоци од усб стик форматиран 10 пати...од пред 3-4 години.
Џабе си е со сите можни пробав ама нз не можам да ги најдам/.А ми беа во localdisk D.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
eве вака:

Фала.

Станува збор за Fifa 10
Нов компјутер.

?

..........

Гостин
Може ли да се смени процесор на матична........?
и ако може како да знам кој процесор е последно компактибилен?

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Може ли да се смени процесор на матична........?
и ако може како да знам кој процесор е последно компактибилен?
Напишиго на гугл името на матишната и барај супорт и ке најш.

G

grande-juve

Гостин
ако може некој да објасни каде се наоѓа ИНФОСТОР(infostore), сега видов реклама на наша тв ама не видов локација, фала.

Член од
1 април 2006
Мислења
273
Поени од реакции
4
Па вака... Имам постар лаптоп кој подржува максимум 2ГБ меморија на 667Mhz. Е сега дали некој знае каде можам да најдам два модули од по 1гб или еден модул од 2гб на 667Mhz.

По повеќе од продавнициве ми рекоа дека нема, а на некои места беше доста скап...Во нико дури ми рекоа дека може да ми продадат 2гб модул на 800мхз(кој мислам е поефтин) и дека може да работи . Односно дека меморијата од 800мхз ќе се адаптирала(downclock?)да работи на мојата матична. Некој да ми даде сега совет?Дали некој имал вакво искуство?Помош?!

Поздрав!

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Па вака... Имам постар лаптоп кој подржува максимум 2ГБ меморија на 667Mhz. Е сега дали некој знае каде можам да најдам два модули од по 1гб или еден модул од 2гб на 667Mhz.

По повеќе од продавнициве ми рекоа дека нема, а на некои места беше доста скап...Во нико дури ми рекоа дека може да ми продадат 2гб модул на 800мхз(кој мислам е поефтин) и дека може да работи . Односно дека меморијата од 800мхз ќе се адаптирала(downclock?)да работи на мојата матична. Некој да ми даде сега совет?Дали некој имал вакво искуство?Помош?!

Поздрав!
Ако ти тврдат дека ќе работи, носи им го лаптопот и нека ти ја наместат ... не гледам проблем. Ако нешто се зафркне они се криви :)

Alek_rjk

Za prviot vpecatok nema vtora sansa
Член од
14 март 2006
Мислења
387
Поени од реакции
4
Пријтели некој ако чува кутии од лаптоп или ако работи во пц продавница ќе може да ми помогне !!!

Ми треба кутиичката од што се вади адаптерот и батеријата

Ако е ацер топ, или ако не пишува бренд топ.

Ми треба за да ми го заменат...педерите неможеле на друг начин.

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Фала, фала :)

Ти што би му предложил да “појача“ ?
Jасс... Не би му ни предложил да појача ништо за една игра ама веке ако е дојденои до појачување РАМ би било добро да си појача уште еден ГБ Толку

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
Jасс... Не би му ни предложил да појача ништо за една игра ама веке ако е дојденои до појачување РАМ би било добро да си појача уште еден ГБ Толку
да али 1 гб рам на 400 Mhz ? Не се исплаќа да плаќаш дупло пари и плус да не биде максимално искористен на таа конфигурација...

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
eве вака:

Фала.

Станува збор за Fifa 10
За да го добие посакуваниот ефект (болдираното) треба да го направи тоа што Корун му кажа. Тој компјутер е не ефективен за денешните и идните апликации и било што да појача ќе го кошта колку нов компјутер, а нема да има ни 50% од перформансите што ќе ги добие со новиот.
1гб рам нема да му смени ништо скоро за игрите зошто графичката му е комиње, така да и да стави 30гб рам пак графичката ќе го кочи, а нова графичка на АГП слот не се исплати да се купи.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Што ке појача кога дечкото нема компјутер!:pos2:

Според сите стандарди и норми, тоа што го има веќе не се рачуна за компјутер.:smir:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Торпедо,

Ако се работи само за таа игра (Фифа) тогаш можеш да земеш Ati 3650agp.Се само доколку не планираш да играш други игри или пак да купуваш нов компјутер скоро.

Доколку се одлучиш да ja земеш гледај да бидe со DDR3 меморија. Сепак, генерално најдобро би ти било да земеш нова машина.

Kajgana Shop

На врв Bottom