:pos2: Ok smesno e iskreno receno , ama tie Fincite i Norvezanite ne ni se sosedi :kesa:ni pod uslov deka aludirashe na mene kako SWEDEN koj radi finta sum u SPANIJA taka da aj preracunaj pak :pos2:Mmmmm....DA!
Najgolem neprijatel ni se norvezanite koi sto ni prodavaat rasipana haringa i briketi od drvesina,megjutoa izpagja deka vo briketite ima mnogu povekje lepak i brasno od koski od riba otkolku drvo!
Zatoa kukjite na golem broj nashi ziteli uzasno mirisaat,a ima i narushuvanja na respiratorniot trakt kaj del od niv!
Spored men....najkorektni se fincite koi sto nivniot votkovod go prodolzija nakaj nas...pa sega moze da pieme evtina i dobra votka i nie!
I kako lugje najmnogu me bendisuvaat!Go...go Hakinen!
:pos2: :pos2: :pos2:
1. Многу ви сметам, а?Drzhavite se osnovni edinici vo megjunarodnoto opshtenje (shto ne znachi deka nema i drugi nivoa i nachini). Drhzavite se odnesuvaat
spored svoite interesi. Tie mozhat da bidat povekje ili pomalku-slojni, edno ili poli-dimenzionalni, itn. Takvite elementi na odnosuvanje na drzhavite se merat od analitichari i stratezi, a nemaat vrska so "povekje prijatel" ili "pomalku prijatel" zoshto ne se raboti za individui.
Temata e tolku slozhena shto ne gledam kako seriozno da se nachne na nachin na koj ti si ja postavil. Ti malku se ispravi vo vtoriot post, no temata se ushte e za klanje zoshto zadira na nivoto na treto oddelenie sega. Obidi se ushte ednash da utanachish za da se razvie intelegentna diskusija, mozhe i da ti trgne od treta majka. No od postot na SDSM aktivistot Flava, gubam nadezh.
Eve da ti pomognam i da postavam teza za da ne se brukash ponatamu: Makedonija nema "prijateli" vo sosedstvoto, nitu drzhavi so koi interesite celonasochno i se poklopuvaat. Sekoj sosed go kochi razvojot na Republika Makedonija posebno shodno na negovite potrebi, a postoi prekjuten dogovor megju Srbija, Grcija i Bugarija (i Albanija sama i vo bilateralni odnosi so Bugarija i Srbija) za podelba na ulogite vo unishtuvanje na nashata nacionalnata samobitnost. Glavniot problem se ne tie sami po sebe (iako se ogromen problem), tuku vlasta vo Makedonija koja e anacionalna i ja sproveduva ovaa politika na sosedite.
Kontriraj so argumenti deka ne e taka.
Не - ВИЕ не можете да се носите со некои мои постови па идете на лични квалификации. Ако имате реплика, само напред, ќе ми биде задоволство да дискутираме. Дечкото не ни реплицираше за да имам што да одговорам.а ај па не си од сдсм
башка стилот ти е ист као на шеќеринска само ако не можеш да се носеш викаш ``ќе барам да ве банираат за навреда``
а шо да ти реплицирам кога викаш србија ни е пријателНе - ВИЕ не можете да се носите со некои мои постови па идете на лични квалификации. Ако имате реплика, само напред, ќе ми биде задоволство да дискутираме. Дечкото не ни реплицираше за да имам што да одговорам.
А дека ќе барам бан за лаги и навреди, ќе барам. Нема да дозволам да се шират лаги. Ни ти не би сакал да те етикетираат вака или онака, нели? А да бев член на некоја партија верувај дека ГОРДО ќе го кажував тоа.