Металци и стереотипи и предрасуди за металците

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Облека ко облека колку е важна толку и не е, се зависи од тоа каков впечаток сакаш да оставиш и како се гледаш себеси.
Роб Халфорд беше целиот у кожа а неколку години подоцна тоа се сметаше за геј (ок де во право испадна дека е работата)

Проблемот е што андерграундерите мислат дека се издвојуваат поради тоа што не се облекуваат по општествени стандарди, поради тоа што би биле како овци тоест "како сите". Но не се свесни со самиот факт што сите се облекуваат во црно и пуштаат иста долга коса пак се истите тие општествени овци...
Не ја пуштам косата за тоа... отпрвин беше... да... пред мноогу време... ама после сватив дека боље ми стои долга коса и затоа ја пуштам....а за облека да на почеток сигурно било за тоа... ама сеа ми е поудобна. За трешерски елек на пример го носам за да оддадам почит до тоа шо го иам на него :)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не ја пуштам косата за тоа... отпрвин беше... да... пред мноогу време... ама после сватив дека боље ми стои долга коса и затоа ја пуштам....а за облека да на почеток сигурно било за тоа... ама сеа ми е поудобна. За трешерски елек на пример го носам за да оддадам почит до тоа шо го иам на него :)
Никој не зборува за тебе.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Облека ко облека колку е важна толку и не е, се зависи од тоа каков впечаток сакаш да оставиш и како се гледаш себеси.
Роб Халфорд беше целиот у кожа а неколку години подоцна тоа се сметаше за геј (ок де во право испадна дека е работата)

Проблемот е што андерграундерите мислат дека се издвојуваат поради тоа што не се облекуваат по општествени стандарди, поради тоа што би биле како овци тоест "како сите". Но не се свесни со самиот факт што сите се облекуваат во црно и пуштаат иста долга коса пак се истите тие општествени овци...
Jас мислам дека тоа е индивидуално и ако некој сака да си пушти коса и да се облекува онака како што музиката "налага" не треба да биди покажуван со прст од страна на некој недоветни телиња што мислат дека се cool ако носат розеви пантоломчиња и розево кошулче(педерана)...
Јас немам некоја мн долга коса и си се облекувам во црно повеќе

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Jас мислам дека тоа е индивидуално и ако некој сака да си пушти коса и да се облекува онака како што музиката "налага" не треба да биди покажуван со прст од страна на некој недоветни телиња што мислат дека се cool ако носат розеви пантоломчиња и розево кошулче(педерана)...
Јас немам некоја мн долга коса и си се облекувам во црно повеќе
Имам другар со розева кошула што си искача таков шминкер цел и иде по кафани , клубови кога како , а кога е дома слуша претежно Technical Brutal Death Metal .. :)

Ja лично се облакам како што ќе ми дојде , можеби и во дреч бои ќе се појавам (макар да се нема десено, а и не веруем дека ќе се деси :) ) па пак ќе си слушам метал.
Не сваќам зашто токму облеката е целта на нивните критики кога и шмизли гледам со килерки :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Имам коса 35 цм , слушам Слејер и го сакам Металот со сета моја душа, ебам на музика од Чилдрен оф Бодом, сите ме сакаат, имам шилци на јакната и моторки од 88. Ми може некој нешто? м?:kesa:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Јас ти можам.

Немаш толкава коса. :back:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Јас ти можам.

Немаш толкава коса. :back:
Имам бе и најголем металец сум! И секој друг емо металец може вода да ми носи а да ми ја полира гитарата Биси Рич. Не мијам заби, имам брада, носам крст наопачки и сите кремци сељаци не се вредни за расправање ни за скинатата жица од лани при рифот од Кинг. Метал ис д Бест фак д рест.

И многу имаат сменето став, беа некогаш тврди и силни сега се меки.

Што мислат бе ако носат маици и некои тесни фармерки дека се подобри од мене м? Металац хахаха што го прави еден човек да биде Металец? м? Овци се само ако се преоптереруваат.

Немој не ме радуј.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Имам бе и најголем металец сум! И секој друг емо металец може вода да ми носи а да ми ја полира гитарата Биси Рич. Не мијам заби, имам брада, носам крст наопачки и сите кремци сељаци не се вредни за расправање ни за скинатата жица од лани при рифот од Кинг. Метал ис д Бест фак д рест.

И многу имаат сменето став, беа некогаш тврди и силни сега се меки.

Што мислат бе ако носат маици и некои тесни фармерки дека се подобри од мене м? Металац хахаха што го прави еден човек да биде Металец? м? Овци се само ако се преоптереруваат.

Немој не ме радуј.
се ок
ама зш да не миеш заби бе???

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ако миеш заби почесто од два пати месечно си кремец море, шознајш ти... Плус нозете требит да ти смрдет ногу, иначе нишо.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
a kога ќе испуштиш гулабче(мислам на прдеш)колку луѓе треба да загинат за да бидиш металец

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Никој не зборува за тебе.
Јеее не спаѓам у групата фејкери х) А да се надоврзам за фејкери... мислам дека највеќе се познава кој се фејкери со тоа шо ич не се замараат да побараат нов бенд сами... да симнат нешо ново музиче туку бараат музика само по деца и тоа со оваа реченица: Еј ај да ти даам цедиња да ми стаиш СЕ метал шо имаш дома! х) Мислам дај бе видете некој нов бенд сами најдете немора се на готово... и поише од еднаш слушнете го тоа шо ке не мачите да ви го режеме а не само еднаш и го фрлате у некој ќош...

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Јеее не спаѓам у групата фејкери х) А да се надоврзам за фејкери... мислам дека највеќе се познава кој се фејкери со тоа шо ич не се замараат да побараат нов бенд сами... да симнат нешо ново музиче туку бараат музика само по деца и тоа со оваа реченица: Еј ај да ти даам цедиња да ми стаиш СЕ метал шо имаш дома! х) Мислам дај бе видете некој нов бенд сами најдете немора се на готово... и поише од еднаш слушнете го тоа шо ке не мачите да ви го режеме а не само еднаш и го фрлате у некој ќош...
Иначе до кај си со планот за олуците и не се нервирај за безвеза барем ти дале луѓето ЦД јас на 3 такви на мое двд цд му снимав и се случи ова што го посочуваш

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
Тоа е... се ќе видиш денес... за жал...

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Иначе до кај си со планот за олуците и не се нервирај за безвеза барем ти дале луѓето ЦД јас на 3 такви на мое двд цд му снимав и се случи ова што го посочуваш
ЛОЛ х) Ја им барам сам цедиња х) нема на нив да трошам х) Олуци ќе видиме у 5ок ке разгледам кај какви има :) А иначе у 8мо коа возев скејт едно време крадевме со другар олук (он рокер е) и го пуневме со цигли да не се деформируе да учиме да грендаме х)

Kajgana Shop

На врв Bottom