Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас не се декларирам како металец, тоа ми е смешно.

И воопшто не мегајле други што зборат. Јас си живеам за мене.

А ти тука што солиш памет, ништо од тоа.

Оваа тема ми користи за некој пост за да објаснам дека не е во ред да се самодеклрарираат како металци. Има човек што слуша метал, а металец е човек што работи во железара. :wink:
Не се ДЕКЛАРИРАШ како металец ?!?!
Немаш ДЕКЛАРАЦИЈА металска ... хахахха а бе секој пост се подолу и подолу паѓате во моите очи!

А што се ДЕКЛАРИРАШ ти, што ти пиши во твојата рубрика “ДЕКЛАРАЦИЈА“ хехехе деца златни, почна да се повлекуваш од муабетот ... “ја не су рокер ја случајно врвам одтука“...
Е па ајде поминвај...

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Каков глуп муабет е свртен на темава.
Мац има добра поента во некои делови од километражниот пост уназад 2-3страни.
Разо има добра поента во некои делови од километражниот пост уназад 2-3страни.
Двете заедно, краток заклучок на темава, и чао.
Исцрпена, прецрпена, а сосема бесмислена.
Па се разбира дека уште долго време ќе има стереотипи! Од катаљон катаљон веќе кажани причини. Се знае колку е саатот во најголем процент од генерациите балкански главчиња заглавени во веќе завршен театар. Во врска со се, па и можност за флексибилност за музички вкусови и проклети толку долго оговарани аутлук трендови.
Дел од металците трубат за Останатите, дел од Останатите трубат за металците, се врти кругот, бебињата проодуваат, тревата расте, бендовите се распаѓаат.
На здравје со лириксот од Nevermore - Final Product.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
А од друга страна, да не имате повеќе симпатии кон ситуацијата во скандинавските земји? Кај што популарноста на металот е еднаква со онаа на турбофолкот овде.
Дали некој воопшто размислил кој курац ќе биде ако одеднаш свеста и волјата за подлабинско размислување им се смени на нашиве овде бе? Или сите само кенкаат од општа култура.
Ако утре се разбуди градов и сите опуштени, олабавени, не се замараат и буквално си го ладат под сенка, допуштат сечиј ум да оди до границите и зад границите, остварувајќи си ги сите идеи.
Жими к. ако немаш на нечија дебилна искра да и се спротиставиш, ако немаш со кого да се затепаш за да одбраниш нешто.
Денешната младина има интернет, има книги, има цедиња, има напстер, кој сака да се информира како навистина стојат работите, бујрум.
Кој ги проширил видиците, и сака да испробува без да лепи етикети по правилото 'обетка+над7сантима коса+чудна насмевка=проклет,кутар сатанистички џанак' патентирано од баба му, бујрум.
Стереотипите денес идат 98%тно од устите на:
1. родители пораснати у сфрј
2. македонската омладина која останала закржлавена растејќи под некои хм, чудни чадори.
Ж.
Таман е вака.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Не се ДЕКЛАРИРАШ како металец ?!?!
Немаш ДЕКЛАРАЦИЈА металска ... хахахха а бе секој пост се подолу и подолу паѓате во моите очи!

А што се ДЕКЛАРИРАШ ти, што ти пиши во твојата рубрика “ДЕКЛАРАЦИЈА“ хехехе деца златни, почна да се повлекуваш од муабетот ... “ја не су рокер ја случајно врвам одтука“...
Е па ајде поминвај...
Јас сум тоа што сум. Личност која слуша таква музика, ама не е на твое ниво па да се тепа со дебили.

И денес е во мода да си металец. Да бидеш различен. Не е важна музиката, важна е облеката и понесувањето. Тоа е катастрофа од невидени размери бидејќи поентата на музиката се губи. Станува комерцијала, мејнстрим. Затоа фала, јас ќе си слушам Пантера, ќе се облекувам како што сакам, ќе се однесувам како што сакам, и што е најважно нема да живеам по терк. Ќе бидам сопствена личност, создадена и изградена по свој ум, не по нечиј шаблон кој вели дека треба да бидам во црно, да имам долга коса и така натака. Вкусот за облека/музика треба да се создава независно еден од друг. Инаку, едното ќе биде на сила. Или ќе бидеш во црно и на сила ќе слушаш метал, или ќе слушаш метал а на сила ќе се облекуваш во црно.

И дали јас тонам во твоите очи, баш и не ме гајле. Јас знам кој сум, а твоето мислење е... неважно.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Јас сум тоа што сум. Личност која слуша таква музика, ама не е на твое ниво па да се тепа со дебили.

И денес е во мода да си металец. Да бидеш различен. Не е важна музиката, важна е облеката и понесувањето. Тоа е катастрофа од невидени размери бидејќи поентата на музиката се губи. Станува комерцијала, мејнстрим. Затоа фала, јас ќе си слушам Пантера, ќе се облекувам како што сакам, ќе се однесувам како што сакам, и што е најважно нема да живеам по терк. Ќе бидам сопствена личност, создадена и изградена по свој ум, не по нечиј шаблон кој вели дека треба да бидам во црно, да имам долга коса и така натака. Вкусот за облека/музика треба да се создава независно еден од друг. Инаку, едното ќе биде на сила. Или ќе бидеш во црно и на сила ќе слушаш метал, или ќе слушаш метал а на сила ќе се облекуваш во црно.

И дали јас тонам во твоите очи, баш и не ме гајле. Јас знам кој сум, а твоето мислење е... неважно.
Па шо се мешаш во муабето тогаш !?
Ова е за стереотипи кон МЕТАЛЦИ, а испадна дека тебе во маса на луѓе никој нема да те знае дека си металец и никој нема стереотипи кон тебе. Металот и Рокот не се само музика , туку култура која опфаќа и начин на облекување, понашање, .... Да бидиш металец значи да и припаѓаш на таа култура а не само да ја слушаш таа музика. Ти си некои 25% металец.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Па човеку, јас не кукам дека ме дискриминирале, јас само коментирам на некои работи што ми идат на...

Што па ти се мешаш во муабетов?

Кој ти даде право на тебе да зјаеш овде како задна будала?

Ако можеш ти, можам и јас.

П.С.

Што бе денес во мода е во проценти да се мери нивото на метал?

Машала.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
@Let 3:

А чекај, ти мислиш дека некој те заушува овде и дека твоето мислење многу ни е битно, шо ќе се откажеме од музиката?
Изживеано човече си, со куп комплекси шо ако почнам да ги набројувам ќе преминам во навреди, па ќе завршам тука.
Get a life и излези надвор да те мавнит сонце тро, не седи ко лабораториски глушец.
Почивај во немир на мојата игнор листа. Чаос.

U

UnholY

Гостин
Добро, бе каде е Мрно ваму да зачисти воа постовиве.
Лет 3, еве ти еден предлог.
Дојди на овој форум, www.iluzionist.com.mk, па таму со тебе да направам една дискусија на твое ниво може?
Овде не сакам, пошто ќе бидам баниран, а сакам да си го поладам со тебе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
@Let 3:

А чекај, ти мислиш дека некој те заушува овде и дека твоето мислење многу ни е битно, шо ќе се откажеме од музиката?
Изживеано човече си, со куп комплекси шо ако почнам да ги набројувам ќе преминам во навреди, па ќе завршам тука.
Get a life и излези надвор да те мавнит сонце тро, не седи ко лабораториски глушец.
Почивај во немир на мојата игнор листа. Чаос.
Јас појма немам шо ти се мешаш во муабетот
Кис се шминкери. Ова е муабет за металци.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Се викаат металци поради сите синџири,ланци, тркатанци што ги носат на себе.
Ако немаш 5 кила метал на тебе не си меНталец...тоа е тоа.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Па човеку, јас не кукам дека ме дискриминирале, јас само коментирам на некои работи што ми идат на...

Што па ти се мешаш во муабетов?

Кој ти даде право на тебе да зјаеш овде како задна будала?

Ако можеш ти, можам и јас.

П.С.

Што бе денес во мода е во проценти да се мери нивото на метал?

Машала.
Секогаш е така и сегде е така, имаш “патриоти“ кои одат во грција на море, имаш “бизнисмени“ без пари,имаш и “металци“ с времена на време.
Комплетен металец подразбира, ем слушање метал, ем живеење метал со се кожи синџири, катинари.... ем нервирање комшии со гласна музика, ем пиење и пианчење. (мојата соба се знаеше по мрсна флека на надворешниот зид што се продегаше надолу од бројни повраќања ко ќе си дојдев дома здрвен а целата соба се вртеше и немав ни објективни а богами ни субјективни можности да дојдам до купатило)
Така да ти пошто ете од метало само љубиш да си пуштиш некое песниче, тогаш не би ти дал оценка повисока од 25% металец.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
@pcjodamaster
Јас на твое место зимам јаже и се бесам. Доби оценка 25% металец од убер металецот! Сигурно се осеќаш како бубашваба под ѓон, смачкана и развлечена по топлиот тротоар. Јас губам желба за живот кога видов дека ти дале 25% оценка, а за тебе можам да замислам... Ако веќе не пишеш на форумов, ќе знаеме што е... Збогум... Сепак, во нашите срца секогаш ќе бидеш барем 64% металец, не се сеќирај. Но, од друга страна, кои сме ние да даваме оценки? Само еден е неговото височество убер мега металецот... Ах...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
@pcjodamaster
Јас на твое место зимам јаже и се бесам. Доби оценка 25% металец од убер металецот! Сигурно се осеќаш како бубашваба под ѓон, смачкана и развлечена по топлиот тротоар. Јас губам желба за живот кога видов дека ти дале 25% оценка, а за тебе можам да замислам... Ако веќе не пишеш на форумов, ќе знаеме што е... Збогум... Сепак, во нашите срца секогаш ќе бидеш барем 64% металец, не се сеќирај. Но, од друга страна, кои сме ние да даваме оценки? Само еден е неговото височество убер мега металецот... Ах...
па и таја оценка му е повеќе за уметнички дојам и егзебиции

Kajgana Shop

На врв Bottom