Металци и стереотипи и предрасуди за металците

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Ај да не се тепаме дали металците биле наркомани.

Едно важи!
Не се плашете од луѓето, запознавајте ги, пробајте до кај им се границите, кажете им виц за Буш ама ѕирнете им го и најтемниот дел!
А пред се, без ограничувања слушајте ја СЕКОЈА музика која му вреди на вашето скапоцено увце, оти, увцињата стварно се скапоцени, и оти стварно има милион звуци кои вредат.
Не размислувајте дали сте металци, наркомани, љубачи на дрвја.
Гушкам, еј.
:smir:

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Очигледно вие луѓе не знаете што се наркомани.
Зошто некој да дојде и да ми каже дека се видел, се доживел, од страна гледајќи како стојат работите, да е пред мене, ќе треба да му лупнам шамар за да го боли малку, па да мисли што зборува.:uvo:

НЕ се сите металци наркомани, НЕ сите наркомани се МЕТАЛЦИ.
Нема тука правопропорционалност.

Кога некој ќе дојде до точка да гледа пред себе како некој си става игла во вена, тогаш дебатирајте на темата, не пред тоа.:tapp:
Pred mene vikaat i duvaat dzoint.Pred mene na masa shmrkaat amphetamin.A znaesh so e najtragicnoto? Moi vrsnici se! 15 godishni kopiljaci! Zatoa nemoj molimte da mislish deka samo ti si go doziveal toa iskustvo.
I poleka malce so shamarite.
i so:
"НЕ се сите металци наркомани, НЕ сите наркомани се МЕТАЛЦИ.
Нема тука правопропорционалност." Ne se slagaat site. Ima luge so mislat deka site metalci se narkomani.Iako ne se.Ti si go kaza svoeto mislenje.Koe spored mene e tocno.Ali kako be brat da im objasnime na drugite deka ne e taka?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229

Да бе, и ја знам да бидам таква. :icon_lol:

Друго..
Не е темава ни за да се фалиме кој колку искуство со џанаци има, оти тогаш и јас ќе треба многу време да отепам овде а ем цел форум ќе чита неубаи работи...
И самата сеуште неможам да преболам некои проблеми поврзани со таа тема, не лични, но доволно битни.
Затоа, верујте дека нема смисла.
Немоеш на луѓето да им го истераш тоа мислење од глава, и ти останува само да уживаш у животот.
Оние кои размислуваат така, ионака не ти се на списокот личности кои умираш да ги запознаеш, јел да?
Па шо тогаш.
Нека се вртат муабети, почни само и да им намигнуваш, и ветувам ќе се осеќаш многу подобро.
:smir:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Во секој случај, цело бело шмрче бело не е метал песна.
Јас повеќе ги почитувам тие што ќе ги видам с'с косиштаи такви додатоци него некој пицнати.

Многу е просто, луѓето што со сила се облекуваат убаво патат од модни комплекси-а искомплексирани луѓе не сакам во околина. Јас разбира дотерување за во град и слични работи-но на секоја ебана ситница тоа е више идиотизам. Што значи дека си имаат проблеми, а тие што имаат проблеми се дрогираат.
Значи кремците се дрогираат!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Има една работа тренд стана и кај металците, секој металец мора да прави група и песна и да стави рандом име (темно, болно, нешто со ангели) и да пее за месечината. ;)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Има една работа тренд стана и кај металците, секој металец мора да прави група и песна и да стави рандом име (темно, болно, нешто со ангели) и да пее за месечината. ;)
:pos2::pos2: Oва повеќе накај емо ми тера чим пее за месечина хD

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
:pos2::pos2: Oва повеќе накај емо ми тера чим пее за месечина хD
The Moon :)

Dark moon is shining
You can feel me coming
Coming through the fields of sorrow
*AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA*
*FIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELDSSSS*
*PAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIINNNNNNN*

verse 2.

Dark Knight is riding
You feel him coming
coming with his bet-Ouuu-mobile
*BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATMAAAAAAAAAAAAAAN*
*ROOOOOOBINNNNNN*
*MOOOOOOOOOOOOOOOON*

verse 3.

The albo is coming
with his ak on his shoulder

и тука некои рандом скримови :)

YESSS!!!

(поентава е да му докажам на марко дека и за Месечината може метал песна да прават :baeh::baeh::helou:)

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
The Moon :)

Dark moon is shining
You can feel me coming
Coming through the fields of sorrow
*AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA*
*FIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELDSSSS*
*PAAAAAAAAAAAAAAAAIIIIIIIINNNNNNN*

verse 2.

Dark Knight is riding
You feel him coming
coming with his bet-Ouuu-mobile
*BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATMAAAAAAAAAAAAAAN*
*ROOOOOOBINNNNNN*
*MOOOOOOOOOOOOOOOON*

verse 3.

The albo is coming
with his ak on his shoulder

и тука некои рандом скримови :)

YESSS!!!

(поентава е да му докажам на марко дека и за Месечината може метал песна да прават :baeh::baeh::helou:)
Не си тачен ти бе :):):):)

Иначе има бе и метал песни фала богу на пример Dragonforce-Trough fire and flames ( Far beyond the sundown, far beyond the moonlight), ама сепак ме асоцира на емо повеќе.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Metalcore - знаеме одвратен тренд е.

Cthulhu^

your neighbourhood pagan
Член од
17 јули 2006
Мислења
1.526
Поени од реакции
2.217
Moon themes = emo ??? Yeah right...

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Се извинувам за доцнењето.

Средено, продолжете со дискусијата. :)

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Damn nice <3
Uf..gleam spomnuvate neso emo..Damn i hate those emo kidz -.-
Site se ustilot! Ej bace ne me rckaj emo sum ke secam veni ..vaka taka...Fkin biatches >.<
Tokio Hotel!! Wtf e so niv be brat?
Uf..batalete emo..daj da se vratime za stereotipive za metalcive..
Neli na sekoja dobra metal zurka redovno ima shutka u prvi redovi? Imate slusnato losh zbor okolu toa? ili bilo kakvo mislenje?? Jas ne..iskreno..a bash me interesira so mislat onie koj ne go sakaat metalot za tie shutki ><

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Metalcore - знаеме одвратен тренд е.
Гижо заебаваш? Металкор бендовите имаат ангели во имињата и пеат за месечината? Ќути аман еј. Знам дека мразиш новокомпоновани метаљи, али...ова е апсолутно претерано :D
Стереотипите вонглавном и не се баш ваздушни онака без столбови, има и во нив по некоја вистина...но екстремностите се итекако присутни :)
DeathCore till bone :D

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Гижо заебаваш? Металкор бендовите имаат ангели во имињата и пеат за месечината? Ќути аман еј. Знам дека мразиш новокомпоновани метаљи, али...ова е апсолутно претерано :D
Стереотипите вонглавном и не се баш ваздушни онака без столбови, има и во нив по некоја вистина...но екстремностите се итекако присутни :)
DeathCore till bone :D
Зашто се фати за ангели и месечини?... коа чоекот пиша и "темно, болно", од типот на As I Lay Dying, Bleedingблабла итн. До толку нешто пробуваат да потенцираат со текстовите и имињата, што и самите се заглавуваат у свои гомна. У металкор нема стерео-текстови за ангелизамот во нивните напатени душички, нај-plainможен филинг на гнев, и што ти знам какви маки нивни ко тинејџерчиња мали. Ете ти уште месечините останаа.

Ти на мене гррр. :))))

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Зашто се фати за ангели и месечини?... коа чоекот пиша и "темно, болно", од типот на As I Lay Dying, Bleedingблабла итн. До толку нешто пробуваат да потенцираат со текстовите и имињата, што и самите се заглавуваат у свои гомна. У металкор нема стерео-текстови за ангелизамот во нивните напатени душички, нај-plainможен филинг на гнев, и што ти знам какви маки нивни ко тинејџерчиња мали. Ете ти уште месечините останаа.

Ти на мене гррр. :))))
То је више накај емокор бре братууу :)) Има екстра металкор бендои шо не се со прикриено-емо идеологија :)
Ете од нашиве: DfL (моите сонциња нали), Hardfaced, потоа God Forbid, Suicide Silence, Despised Icon, Born of Osiris (последниве се брутализирана везија на металкорче, да не реча дет такво :) ) Немаат ни А од Ангелизмот (веќедефиниран од твоја страна) ебаго :))
Ипак ја на тебе гррр :))))

Kajgana Shop

На врв Bottom