Металци и стереотипи и предрасуди за металците

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Uf..da se nadovrzam! Zbesnuvam koa nekoj ke me prasa so muzika slusas..i sea ja si odgovaram metal dnb i trance..i ke se upaci tipot [najcesto tezok folker] : alii kako mozes toa derenjeto da go slusas! tie narkomanite!
Od kaj narkomani be brat! Koa ke izdrzish ti HC koncert da odsvirish 2 saati na drogi..neznam! Na kraj kraeva poveke rap izveduvaci se narkomani odkolku metal..isrekno ja neznam ni eden metal izveduvac so e narkoman..osven kurt kobejn ...koj vishe ne e megu nas..A gi znam 50 raperi so se narkomani i pocnale kariera so dilanje droga..i zaso sea metalot e narkomanska a rapot ne e narkomanska muzika?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Fantom! ne mi se verue ! sosema u pravo!
I marko..kuti brat ne mi kazuvaj..Slusam metal [heavy,dead,gothic] Slusam Trance [Psy,Psychodelic,Goa] Slusam DnB...Cel zivot imav dolga kosa..bajagi dolga..si ja nosev u rep,pretezno si se oblakam u crno,omilena boja znaesh...Brat nemash poima luge so kur mislat za mene! no comment! seriski ubica ke me napraea ebate! A ja ni kriv ni duzen! dim od cigara u zivot neam probano! jes da pijam ali..ko pijam ne praam belji ko povekevo od vrsnicive moi.
Така те прават сега затоа што сте уште деца.... Јас колку металци знам, па ниеден не е наркоман... а знам 2-3 шабани кои се наркомани.....

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Така те прават сега затоа што сте уште деца.... Јас колку металци знам, па ниеден не е наркоман... а знам 2-3 шабани кои се наркомани.....
Se shishav 3ce pred 3 meseci..i odednash sum cist! Ko od rehabilitacija da izleze detevo...

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Jas sum metalec vise 7 godini od 8-mo odelenie pa ne sum Narkoman nitu sum probal nekakov vid na droga.

Cisti Glluposti Metalci Narkomani nema vrska mozda muzikata e agresivna i nekoi luge ne ja svakaat ali muzikata nema vrska so droga ako e za narkomani togas Raperite treba da se narkomani poasto i 50 i 2Pac i THe game site prodavale Droga neli gllasi I WAS SELLING DOPE NOW I AM SELF MADE MILLIONAIRE.

Metalci Narkomani se luge sto pogresno ja svatile muzikata.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Agreed.I gi mrzam.Mi ja sramat kulturata.Izrasnat sum so metal.Slusam metal so postari luge od ko sum 7 godinki ebate.
A sea nekoja picka se nafurala pocnala da slusa metal pred 1 godina zaso misli faca e..i ke mi se oblaka ko emo kid ke duva ke pie u park..ke se fixa..neznam so..bull shiat ppl >.<

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
Agreed.I gi mrzam.Mi ja sramat kulturata.Izrasnat sum so metal.Slusam metal so postari luge od ko sum 7 godinki ebate.
A sea nekoja picka se nafurala pocnala da slusa metal pred 1 godina zaso misli faca e..i ke mi se oblaka ko emo kid ke duva ke pie u park..ke se fixa..neznam so..bull shiat ppl >.<
Spored Nikot da pogodam SCAPEGOAT neli ???????

i da taka e ke vidis nekoj nasminkan ili nekoja osobeno zenskite se nasminkala nekoja samo za da privlece vnimanije i posle Metal a vamu doma ja slusa Britni Spears ili Slusa Turboflolk jebiga a javno se prajt metalec.

Za da bides metalec ne e lesno posto ne site luge mozat da ja slusat taa muzika posto e dosta komplicirana so pojke komponenti i so pojke instrumenti i vo tekot na pesnata ima solo i ima sekakvi menuvanja na ritamot ali sepak muzikata e ubava i koga ja slusam uzivam navistina za taa muzika osobeno za Heavy ili Black posto posledno vreme Black mi se slusa treba da imas naviknato use za metal za da mozes potpolno da gi slusas i prepoznavas site instrumenti.

Na lugeto metal im e bucna muzikata posto ne se konicentriraat na ova muzika treba da imas malku koncentracija i da im obrnis vnimanie na instrumentite a ne samo ko Rap i Tehno DUM DUM DUM i madinjava so Igla posle.

inace Scapegoat mi se dopagat ako ti im si niven Idol ali posledno slusam Belphegor i Gorgoroth dobri se tie :D

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Знаеш како, ќе ги спојам двете теми и ќе го променам насловот во Погрешна слика за металците, ако има некој подобар предлог нека постира. :)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Токму од металот јас научив многу работи за животот и смртта. Нема врска музиката и стилот со дрогата, ни сум се дрогирал, ни ќе се дрогрирам некогаш во животов, а немам ни цигара запалено.

Член од
11 февруари 2008
Мислења
173
Поени од реакции
17
Ма како да не се се тоа стереотипи. Јас сум си металец и се дружам со металците и дечките си ОК.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
GoD.HateUSaLL e ime na album od Slayer! :)
Imeto me bendisa pa go koristam po forumi i igri ko CO.2 i DotA :P
Uf! Koa sme do fejkeri..mrzam luge so slusaat metal a 2 zbora angliski neznaat i ne go svakaat textot a nafurani se galava da drmaat.
Takvi luge sebe se narekuvaat metalci? lol! No comment.Vo metalot ima mnogu poveke od toa oni sto go gledaat.
Tuku bratu..So mislish za rokerive? Mislam rok izveduvacite? Bon jovi? bla bla! Fkin pussy >.> MRZAM ROCK I MRZAM ROKERI! Koja e poentata da praish muzika za da brkash pickI! ko so prai bon jovi! Koja e poentata da pravish muzika so e nikakva,Ne te ni kreva,ne te ni smiruva! Fkin bullshiat!. Edinstveno od rock si gi poshtuem GNR iako se dosta old school i mnogu jasno nirvana!
E ..da...I zaso slusam u posledno vreme TOKIO HOTEL E ROCK? LOLL! fkin emo kidz.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Хм

За такви работи си имате посебни теми, да не речам еден тон слични имате во подфорумот Музика. Секој следен таков муабет/офтопик ќе го бришам.

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
Туф.
Ја знам многу металци.
И се дрогаат бе.
Знам и некои шо не се дрогаат.
Ама па поголем дел од тие не се вистински влезени у филмот.
И шо.
Ај не туку ми се прајте светци.
Сфашта.

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
As u wish my lord.

P.S: Ne zborime za muzikta ko muzika tuku za stereotipi povrzani okolu nea.Edinstevanata rabota u mojot post so ne beshe povrzana so imevo na temava beshe imeto na albumot i muabetot za rokot,poso u temava strogo za metal zborime.
Inace temava e na ubavo mesto " Живот > Општи муабети ".
Koa ke zborime za instrumenti i lyrics na muzikata,togash prebaci ja u tema za muzika..sega neka ostane tuka.

Sturmgewehr

gadget
Член од
9 март 2008
Мислења
537
Поени од реакции
35
GoD.HateUSaLL e ime na album od Slayer! :)
Imeto me bendisa pa go koristam po forumi i igri ko CO.2 i DotA :P
Uf! Koa sme do fejkeri..mrzam luge so slusaat metal a 2 zbora angliski neznaat i ne go svakaat textot a nafurani se galava da drmaat.
Takvi luge sebe se narekuvaat metalci? lol! No comment.Vo metalot ima mnogu poveke od toa oni sto go gledaat.
Tuku bratu..So mislish za rokerive? Mislam rok izveduvacite? Bon jovi? bla bla! Fkin pussy >.> MRZAM ROCK I MRZAM ROKERI! Koja e poentata da praish muzika za da brkash pickI! ko so prai bon jovi! Koja e poentata da pravish muzika so e nikakva,Ne te ni kreva,ne te ni smiruva! Fkin bullshiat!. Edinstveno od rock si gi poshtuem GNR iako se dosta old school i mnogu jasno nirvana!
E ..da...I zaso slusam u posledno vreme TOKIO HOTEL E ROCK? LOLL! fkin emo kidz.

Rokeri hmmmmm Ne znam ali ne slusam Rok samo Striktno Metal i toa mnogu vida Metal zavisi od Raspolozenieto ali imam doma kolekcija na Pesni i samo gi cuvam ko oci da ne mi se izgrebat posto ke tepam nekogo :pos2:.

Ostaj Bon Jovi toj se slusa pred seks :P:P:P da ja emocioniras devojkata :pos2:.

a stom sme do Scapegoat mi se dopaga Martyr, ask the witch i until u turn to dust ovje pesni mi se vo top lista i gi slusam najpojke od Scapegoat.

Inace Slusam se Korn, Slipknot, Metallica ( normalna Rabota ), Iron Maiden ( koga sakam ubo solo da slusam ), Disturbed, Godsmack, Sepultura itn....

:D

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Туф.
Ја знам многу металци.
И се дрогаат бе.
Знам и некои шо не се дрогаат.
Ама па поголем дел од тие не се вистински влезени у филмот.
И шо.
Ај не туку ми се прајте светци.
Сфашта.
I toa ti pravi da mislish deka site metalci se narkomani? [toa e temava:)]
Ne se praime svetci :) taman rabota :) Rekov deka gi ima miliarda u park so se fixaat! "metalci"
Ali eve za primer pola moja generacija od koa zavrshivme osnovno pocnaa da duvaat,pa sea se site na tabli,ex,amphetamin,a jointot im e isto ko cigara. [ u bukvalna smisla pola moja generacija od moe skolo. ]
Nieden od niv ne slusa metal..site slusaat trance i rap. Pak iskaca deka drogava ne e strogo povrzana so nekoja muzika..ko sto poveketo pravat da e...osobeno so metalot.
Se e do karakterot na covekot..neka slusa so saka..Neka slusa i trance..Bef na skazi pred nekoja nedela..Gradite me przea od sho se duvashe vnatre :( Ako mislat deka taka bolje si proagaat..niven izbor neli?

Slipknot n' Korn FTW <3 Joey Jordison Ftw <3
[tuku kuti,ke ne izbacat od temava sine,drzi se do naslovot]

Kajgana Shop

На врв Bottom