Помош, проблеми, прашања, совети...

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.551
Поени од реакции
2.741
Другар ми купи тв картичка од ЕМИ.Супер си е картичката али проблемот е што се инсталира и се убаво работи али нема глас на програмите што ги гледаме.Кога го вади кабелот од звучниците и го става на тв картичката тогаш се појавува глас на програмата ама пак тогаш се друго на компјутерот нема глас.Што може да е проблемот?Пробавме пак ја инсталиравме звучната како и тв картичката истото пак го вади?

Другото прашање ми е.Имам самсунг дигитален апарат од странство донесен ама нешто не работи не сака да се запали.Прашањето ми е кај има сервис за дигитални апарати во Скопје да го однесам.Фала однапред :)

Член од
18 април 2007
Мислења
372
Поени од реакции
32
Ве молам помогнете ми да најдам кабел за принтер HP 1100 до PC (во логин е многу скап 650 ден):smir:

Ве молам да ми помогнете да најдам кабел за HP 1100 до PC (во логин е многу скап за мене 650 денари е):smir:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Сеа имав отворено во Дивајс Менаџер, не го ни има маусот таму :Ѕ
Има физички проблем најверојатно. Рестартирај го компјутерот без маус и пробај пак да го уштекаш, ако не бива, купи нов, нема спас...

С

Спенсер

Гостин
Другар ми купи тв картичка од ЕМИ.Супер си е картичката али проблемот е што се инсталира и се убаво работи али нема глас на програмите што ги гледаме.Кога го вади кабелот од звучниците и го става на тв картичката тогаш се појавува глас на програмата ама пак тогаш се друго на компјутерот нема глас.Што може да е проблемот?Пробавме пак ја инсталиравме звучната како и тв картичката истото пак го вади?

Другото прашање ми е.Имам самсунг дигитален апарат од странство донесен ама нешто не работи не сака да се запали.Прашањето ми е кај има сервис за дигитални апарати во Скопје да го однесам.Фала однапред :)
за Тв картичката... ти треба едно кабелче,со два исти приклучока (како звучникот) и едниот крај го ставаш у картичката а другиот у дупчето у звучната (не кај шо се ставаат звучките,у другото)... такво кабелче ти е 150тина ден у логинг у беверли...

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Првиот проблем веќе ти го решија, а за вториов:

Оди во VideoData, едно имаш во Козле, едно карши Зоолошка, и уште едно кај Телевизија Канал 5.

P

Princ

Гостин
Ми треба совет за ТВ картичка. Имам SmartTV v.2 ама не ми се допаѓа квалитетот на сликата.
Има ли некоја ТВ картичка што дава пристојна слика, ко на ТВ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Ми треба совет за ТВ картичка. Имам SmartTV v.2 ама не ми се допаѓа квалитетот на сликата.
Има ли некоја ТВ картичка што дава пристојна слика, ко на ТВ?
Од ASUS MyCinema, таа ја фалат (за тие пари).

И јас барам вакво нешто, да има далинско и да може да се приклучи нормална антена и кабловска, и да може да листа дигирални канали.

P

Princ

Гостин
Не ја сакам MyCinema, и таа исто онакво е ко и оваа.
Ги гледам сега Compro V200 и V300... изгледа поддржуваат висока резолуција (HD Ready се, до 1680x1050 пиксели резолуција).... ама ме нервира што имаат премногу опции. Де надворешни се, де не ти требало да биде уклучен компјутерот за да гледаш ТВ, па со Xbox се поврзувало, де ова, де она... Мене ми треба нешто едноставно: обична ТВ картичка со чиста слика ко на ТВ што ги фаќам програмите, тоа е се. Дали постои вакво нешто или џабе барам (нема да најдам)?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Не се разбирам многу во ова па мора да прашам. Како да видам колку максимум РАМ можам да додадам и каков.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не се разбирам многу во ова па мора да прашам. Како да видам колку максимум РАМ можам да додадам и каков.
Како ти се вика матичната?

Ако незнаеш, симни си програм EVEREST и таму види како се вика матичната (а и ако прочепкаш таму, ќе најдеш колку рам поддржува)

90% сум сигурен дека твојата поддржува до 4 GB рам.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Како ти се вика матичната?

90% сум сигурен дека твојата поддржува до 4 GB рам.
Не би бил толку сигурен, слаб ми е компјутерот.

Го симнав програмот. Кај име на матичната плоча ми пишува непознато, ама 99% сум сигурен дека е Nvidia nForce 3

ID на матична плоча 07/12/2005-nForce-6A61CLBDC-00

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не би бил толку сигурен, слаб ми е компјутерот.

Го симнав програмот. Кај име на матичната плоча ми пишува непознато, ама 99% сум сигурен дека е Nvidia nForce 3
3 GB DDR1 рам, ако ти е таа.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Незнаев кај да го поставам прашањево, па еве овде го стаив..

Каде има Germanos-а у Скопјево, освен оној во ГТЦ, оној кај рекорд (близу мекдоналдс), и оној у лептокарија. Кај можам да најдам други, и ако може да ми објасните со локации ваму-таму.

п.с. давам зелеНко:-D

Kajgana Shop

На врв Bottom