Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
15 април 2009
Мислења
657
Поени од реакции
112
и ако доајѓа некој да го земе.. - 500-1000 ден до штип... заеб* нека собира прашина дома... или да почекам па да го дадам во музеј :pos2:

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Не знаев кај да прашам, па ај тука :) Ме заебава нешто маусот, цело време си е ок, си работи како шо треба, и понекое време се укочва стрелката 1-2 минути, па пак си е како шо треба, ама некогаш се закочва и не мрда поќе дури не го ресетирам компјутерот. Има чаре некое?

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Не е до маусот грешката туку највероватно до Windows-от ти е.Тој ти го кочи цел копмјутер,а не само маусот.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
Не е до маусот грешката туку највероватно до Windows-от ти е.Тој ти го кочи цел копмјутер,а не само маусот.
Денес почна да ме заебава нешто, чаре? да преинсталирам виндоус или?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Значи вака имам 1 гига ддр2 рам на 667 две по 512 се и имам уште два слота слободни па сега сакам да додадам рам сега не знам дали да земам од 800 или пак од 667 ? И дали ке поддрзи и колку ? Дали да зеам 1 гига или два ?? да не има нешто врска па до матична ? Да ми објасни некој поубаво ?

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Значи вака имам 1 гига ддр2 рам на 667 две по 512 се и имам уште два слота слободни па сега сакам да додадам рам сега не знам дали да земам од 800 или пак од 667 ? И дали ке поддрзи и колку ? Дали да зеам 1 гига или два ?? да не има нешто врска па до матична ? Да ми објасни некој поубаво ?
Ако имаш меморија од 667мхз и 800мхз таа со поголема фреквенција ке работи на помалата, твојата матична бидејќи има четири слота би требало да подржува до 4гб, јас би те советувал извади тоа двете 512ки и стави една од 2гб на 800мхз, се разбира доколку матичната подржува рам на 800мхз.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Ако имаш меморија од 667мхз и 800мхз таа со поголема фреквенција ке работи на помалата, твојата матична бидејќи има четири слота би требало да подржува до 4гб, јас би те советувал извади тоа двете 512ки и стави една од 2гб на 800мхз, се разбира доколку матичната подржува рам на 800мхз.
ја мислев оти имам 1 гига сеа да зземам еден од 1 гига и усте 2 гига таман 4 да имам ама не знам ?

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
ја мислев оти имам 1 гига сеа да зземам еден од 1 гига и усте 2 гига таман 4 да имам ама не знам ?
Кажи ја целата конфигурација да видиме дали се исплати таа инвестиција.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Кажи ја целата конфигурација да видиме дали се исплати таа инвестиција.
епа вака ја сакам и друго да мењавам не само рамот, иначе вака сега ми е intel dual core e2150 1.6ghz graficka ati radeon x1550 256 ddr3 и толку.

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
епа вака ја сакам и друго да мењавам не само рамот, иначе вака сега ми е intel dual core e2150 1.6ghz graficka ati radeon x1550 256 ddr3 и толку.
За оваа конфигурација 2гб рам се доволно, иначе што планираш да мењаш, каква матична имаш?

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
За оваа конфигурација 2гб рам се доволно, иначе што планираш да мењаш, каква матична имаш?
Значи за матичната ништо не знам никако да најдам податоци оти од dell ми е компјутеров затоа dell матична ми ја пишува а иначе сакам да земам појак процесор од овој и појака графичка, доволно да се за степен појаки не барам ја и7 процесор и нема на матична да ми поддржи, него солидна конфигурација, некој предлог ? Со интел процесор и ати графичка ???

Bobson

Seek & Destroy
Член од
22 февруари 2008
Мислења
274
Поени од реакции
41
Значи за матичната ништо не знам никако да најдам податоци оти од dell ми е компјутеров затоа dell матична ми ја пишува а иначе сакам да земам појак процесор од овој и појака графичка, доволно да се за степен појаки не барам ја и7 процесор и нема на матична да ми поддржи, него солидна конфигурација, некој предлог ? Со интел процесор и ати графичка ???
Симни cpu z и провери која матична ја имаш. Кажи за што го користиш компјутерот и колку планираш да дадеш за компонентите.

POS-51

Infinity Driver
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.411
Поени од реакции
445
Симни cpu z и провери која матична ја имаш. Кажи за што го користиш компјутерот и колку планираш да дадеш за компонентите.
еве шо ми пишува

а иначе компјутеров за работа повеќе и игри ама послабо игри.

Kajgana Shop

На врв Bottom