Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
26 април 2008
Мислења
154
Поени од реакции
5
Вака сега, имам рутер LINKSYS WRT54GL и со негов стандарден FIRMWARE т.е. апдејтуван, и влечам интернет бежично и имам голема загуба на податоци, е сега сакам да го сменам FIRMWARE то во некој друг ( DD-WRT, OPENWRT...), може некој да ми каже кој е најдобар и кој да го ставам и како да го ставам????
Фала однапред
brat jas go imam istiot ruter i mi pravese dosta problemi se dodeka ne go procepka eden drugar i mu stavi firmware nekoja si 7 ma verzija sto e mnogu tesko da se najde ke go najdam na msn pa ke ti vratam
inaku gi stavav 6 i 8 ma verzija i morav da go resetiram 2-3 pati vo den taka da ne zavrsiv rabota so niv

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Прашувам за Следново шо го иам поставено. Можам да го акнам секој 4 јадрен.
Добив одговор дека за да осетам Тотална јачина, треба да Акнам 4-јадрен CPU на 1333Мhz, DDR3 ram so 1333Mhz, и Бидејќи VGA Ми е isto na 1333 ќе се склапнат и се ќе си работи ко шо треба.
И ми рекоа дека ако акнам сеас 4-јадрен, нема да осетам многу пошо Матичната била 800-ка и CPU ќe Ми биде "приомашена" инвестиција?
Боцни си q9550 или q9400 во матичната, па да видиш разлика, остај ти познавачи што ти кажуваат за неусогласеност на мемориите, графичките, дрн дрн дрн.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
1.346
Поени од реакции
184
Прашувам за Следново шо го иам поставено. Можам да го акнам секој 4 јадрен.
Добив одговор дека за да осетам Тотална јачина, треба да Акнам 4-јадрен CPU на 1333Мhz, DDR3 ram so 1333Mhz, и Бидејќи VGA Ми е isto na 1333 ќе се склапнат и се ќе си работи ко шо треба.
И ми рекоа дека ако акнам сеас 4-јадрен, нема да осетам многу пошо Матичната била 800-ка и CPU ќe Ми биде "приомашена" инвестиција?

ПА Куписи појака матична плоча!

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Значи би имало разлика, значи? Иначе Чоекот шо ми лажуеше ова ме праша зашо сум купил таква графичка на ваков ПЦ, демек била Многу јака.

Сепак Фала за постовите па ќе видам шо ќе праам.

ПА Куписи појака матична плоча!
Дај ми Пари.

И Фала за советов!

Член од
24 август 2009
Мислења
535
Поени од реакции
72
Значи би имало разлика, значи? Иначе Чоекот шо ми лажуеше ова ме праша зашо сум купил таква графичка на ваков ПЦ, демек била Многу јака.

Сепак Фала за постовите па ќе видам шо ќе праам.
Abe dolkolku ti podrzuva maticnata zasto da ne stavis dokolku si vo moznost? Razlika vo performansi sigurno ke osetis.. :toe:

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Сакам да сменам Процесор, да стаам 4 јадрен.
Дали ќе добијам нешо многу поише. Според ова шо го иам.

P45neo-F
3gb Ram DDR2 800Mhz
250Gts 1Gb DDR3 1333Mhz(Ваљда)
Или процесорот ќе биде промашена инвестиција?
прашувам зашо добив еден одговор, па сакам да споредам.
Овдека не гледам дека имаш пишано шо процесор имаш и шо процесор сакаш да клајш!Иначе можиш да клајс процесор 4етири јадрен само требит да видиш на шо сокет LGA ти е стариот па да си земиш ист таков процесор со ист сокет.
Кајгана:Имаш солидна матична.Ако имаш дуалка во моментов 4 јадрен и те како ќе ти донесе многу повеќе.И ако си заинтересиран за нова графичка почекај до пролет ќе паднат цените.И тој шо те лажел дека имаш јака графичка на „слаб“ компјутер сепак те лажел.:smir:
Јовче:Ако има 250 гтс графичка мора да има ПСИ а ако има пси по логика би требало да има 775 ЛГА.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Сакам да сменам Процесор, да стаам 4 јадрен.
Дали ќе добијам нешо многу поише. Според ова шо го иам.

P45neo-F
3gb Ram DDR2 800Mhz
250Gts 1Gb DDR3 1333Mhz(Ваљда)
Или процесорот ќе биде промашена инвестиција?
прашувам зашо добив еден одговор, па сакам да споредам.
Прашање бр1. : Каков процесор имаш во моментов?
Прашање бр2. : За што го користиш компјутерот?
Прашање бр3. : Зашто имаш 3GB рам, а не 2 или 4?
Прашање бр4. : Колку пари планираш да дадеш за процесор?

Кајгана:Имаш солидна матична.Ако имаш дуалка во моментов 4 јадрен и те како ќе ти донесе многу повеќе.И ако си заинтересиран за нова графичка почекај до пролет ќе паднат цените.
Јовче:Ако има 250 гтс графичка мора да има ПСИ а ако има пси по логика би требало да има 775 ЛГА.
Што има врска lga775, со pci-e слотот?
Неможам да ти ја разберам констатацијата.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Па немам видено матична со 478 сокет да има пси слот а да ти препорача некој толку јака графичка.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
^ A am2/am2+/am3 матична имаш видено?
а lga771/lga1366/lga1156?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Можеби но во случајов се зборува за P45neo која има 775 лга.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Дајте предлог за ТВ тјунер на USB 2.0 или PCMCIA влез... битно ми е да можам гледам тв на лап-топ (или десктоп ако е на USB) преку него. По можност некој да го има кај нас во Македонија да се купи :)

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Еве пак ќе те цитирам....

....а ако има пси по логика би требало да има 775 ЛГА.
Можеби но во случајов се зборува за P45neo која има 775 лга.
Значи, слотот нема врска со сокетот.

Дајте предлог за ТВ тјунер на USB 2.0 или PCMCIA влез... битно ми е да можам гледам тв на лап-топ (или десктоп ако е на USB) преку него. По можност некој да го има кај нас во Македонија да се купи :)
http://revolution.com.mk/info.php?productID=609

http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp/shopexd.asp?id=31463

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689

dragansk

хелоу...
Член од
2 февруари 2008
Мислења
271
Поени од реакции
4
ај некоје туторијалче како се пунат кертриџи за принер, ми треба поточно за hp кертиџ no.27/28

Kajgana Shop

На врв Bottom