А1 Македонија (VIP)

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
И Вип почнаја, на полна месечина кога сонцето ќе угре и ќе зајди попладне цената ќе биде 1 ден минута.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Иако на прв поглед новата тарифа личи поволна ќе требаат во месецот најмалку 400 ден за да биде нон-стоп активна и пак ќе треба да се внимава колку се збори. Во пост пејд ќе ги дадеш истите пари или малку поскапо ама ќе се заборавиш од зборење.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Иако на прв поглед новата тарифа личи поволна ќе требаат во месецот најмалку 400 ден за да биде нон-стоп активна и пак ќе треба да се внимава колку се збори. Во пост пејд ќе ги дадеш истите пари или малку поскапо ама ќе се заборавиш од зборење.
Еве зашто при пејд е подобро од пост пејд?

Во пост пејд за да имаш 1000 минути кон ЦЕЛ вип треба најмала претплата да ти е 590 ден. значи добиваш 1000 минути.
Во при пејд, треба да активираш 4пати во месецот по 80 денари,значи 320 денари и имаш 4*500 минути, односно 2000 минути кон ЦЕЛ вип месечно.

И башка импулсот ќе ти биде, првата минута 3,5+1=4,5ден/мин кон сите други мрежи фиксни и мобилни,+1ден за секоја наредна минута, шо се фаќа многу ефтино.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.467
Поени од реакции
250
Не, грешка си, за 240 денари претплата имаш 1000 минути кон Вип и 35 минути кон останатите мрежи.

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ми заврши две годишниот договор со VIP, па пошто во скоро време ќе го обновувам (пак на тарифа 240) ме интересира според вас, кој телефон е најисплатлив за зимање (без разлика со или без доплата)?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Еве зашто при пејд е подобро од пост пејд?

Во пост пејд за да имаш 1000 минути кон ЦЕЛ вип треба најмала претплата да ти е 590 ден. значи добиваш 1000 минути.
Во при пејд, треба да активираш 4пати во месецот по 80 денари,значи 320 денари и имаш 4*500 минути, односно 2000 минути кон ЦЕЛ вип месечно.

И башка импулсот ќе ти биде, првата минута 3,5+1=4,5ден/мин кон сите други мрежи фиксни и мобилни,+1ден за секоја наредна минута, шо се фаќа многу ефтино.
Само тие 500 неделни минути кон цел Вип не можеш да ги земеш сами туку мора додатно да надополниш кредит што сепак на крај нема да заврши само на 320 ден, под услов точно да сум разбрал.

_Vlatko_

Rossonero
Член од
2 ноември 2008
Мислења
759
Поени од реакции
45
Да не знае некој зошто кога праам муабет на ова пакетов 500 минути за 80 ден. на 29:59 од разговорот ми се исклучува врската и потоа морам пак да се јавам? Има некое ограничување или ?

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Не била Американската нација посебно глупа, туку ние не сме биле до тој степен обземени од технологијата. Сега се изедначуваат работите. :tv:

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Без изговор - јави се за сè!
Со новата Vip Припејд понуда, зборуваш за 1 ден./мин. кон сите мрежи!
Vip 1 тарифна опција цена (ден./мин.)
Разговори кон сите национални мрежи 1 ден.
Воспоставување повик изнесува 3,5 денари, а повиците се тарифираат по минута разговор.
Промотивната цена од 1 ден./мин. се продолжува за 7 дена по секое надополнување. Доколку нема надополнување во периодот од 7 дена, повиците се тарифираат по Vip Top / Vip 2 тарифната опција.

Промотивно!
Сите нови Vip Припејд корисници ја добиваат промотивната цена од 1 ден./мин. и Неделната опција со 500 минути во Vip, автоматски и бесплатно во првите 7 дена!
Шознам како е, јавувајте се во контакт центарот и прашајте си најубаво

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да не знае некој зошто кога праам муабет на ова пакетов 500 минути за 80 ден. на 29:59 од разговорот ми се исклучува врската и потоа морам пак да се јавам? Има некое ограничување или ?
Се ресетира/исклучува повикот на 30 минути, намерно е така направено, да не се заборавиш од зборење :)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.218
Поени од реакции
8.324
Вип оператор со силен раст во сите сегменти и 490.000 корисници

Денес, Телеком Австрија Групацијата (VSE: TKA, OTC US: TKAGY) ги објави резултатите од своето работењеза првиот квартал од 2011 година заклучно со 31 март 2011.

Вип оператор
Во Република Македонија, корисничката база на мобилни претплатници во првиот квартал од 2011г. порасна за 47.2% споредено со истиот период од минатата година на повеќе од 490,000 корисници, што претставува резултат на силниот раст на постпејд корисничката база. Пазарниот удел на Вип оператор порасна за 31% во однос на истиот период лани, достигнувајќи 21.5% на крајот на март 2011г. Приходите забележаа силен раст и пораснаа за 60% до 11.1 милиони евра. Поголемиот број на корисници и поголемиот сообраќај придонесоа за зголемувањето на приходите од месечна претплата и сообраќај.

Порастот на приходите доведе до подобрување од над 73% на негативната заработка пред оданочување, камати, амортизација и депресијација (ЕБИТДА), споредбено, од негативни 1.5 милиони евра во првиот квартал од 2010 до негативен износ од 0.4 милиони евра.

- Исклучително сме задоволни од развојот на нашата компанија и во оваа прилика би сакал да му се заблагодарам на целиот тим на Вип оператор кој е најзаслужен за одличните резултати во работењето. Веќе во неколку квартали по ред евидентно е дека компанијата се развива во вистинската насока, дека Вип оператор ја одбра и ја реализира вистинската стратегија во насока на задоволување на потребите на корисниците, при тоа создавајќи вредност и за акционерите. – изјави Никола Љушев, Главен извршен директор на Вип оператор.

Оперативна загуба од 3.0 милиони евра споредено со оперативна загуба од 3.7 милиони евра во минатата година бележи намалување од 19%.

http://www.vip.mk/cm/media/index.php?id=206

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
Да си купите сите ВИП бројчиња пошто ми е безпари ОК?

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363

Ке објасни некој во кој смисол е ова .....СИТЕ ТЕЛЕФОНИ ЗА 0 ДЕН.!

Дали тоа значи СИТЕ се безпари...... (шо не верувам)
Или дека секој телефон во има посебна Тарифа каде го даваат телфонот безпари (шо мене ми довага исто како и обична понуда)

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945

Ке објасни некој во кој смисол е ова .....СИТЕ ТЕЛЕФОНИ ЗА 0 ДЕН.!

Дали тоа значи СИТЕ се безпари...... (шо не верувам)
Или дека секој телефон во има посебна Тарифа каде го даваат телфонот безпари (шо мене ми довага исто како и обична понуда)
Да, секој телефон има посебна тарифа за која го даваат без пари, ама скоро сите подобри телефони ги даваат без пари со Vip Smart 2990.

T

Tetro

Гостин
Да, секој телефон има посебна тарифа за која го даваат без пари, ама скоро сите подобри телефони ги даваат без пари со Vip Smart 2990.
Давајте 3000 денари секој месец**, ќе ви дадат телефони. Ако немате дигитрони, нека ве лажат. :)

**не го сфаќајте напишаново за Вас лично.

Kajgana Shop

На врв Bottom